Meteo. Cod galben de ceaţă în cinci judeţe. În Botoşani, cod galben de vânt

Meteo. Cod galben de ceaţă în cinci judeţe. În Botoşani, cod galben de vânt
Meteo. Cod galben de ceaţă în cinci judeţe. În Botoşani, cod galben de vânt
Publicat: 08/02/2021, 10:26
Actualizat: 08/02/2021, 10:29

Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) informează că cinci judeţe sunt sub cod galben de ceaţă, luni dimineaţa, iar în judeţul Brăila este cod galben de vânt.

Potrivit ANM, până la ora 12 este cod galben de ceaţă în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

În aceste zone se va semnala local ceaţă care determină vizibilitatea scăzută sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Până la ora 15.00 este cod galben de vânt în judeţul Botoşani. Aici Se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55 – 65 km/h, trecător 75 km/h.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune a țării

ANM a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Află, în continuare, ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în fiecare regiune din România în intervalul 08 – 21 februarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

În primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi medii de 12…14 grade la valorile maxime, diurne și de 3…7 grade la cele minime, nocturne. În noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie), vremea se va răci accentuat, astfel încât, în intervalul 12 – 17 februarie, vremea va fi deosebit de rece, vor fi temperaturi maxime de -4…-2 grade și minime de aproximativ -10 grade, nopțile devenind geroase. Ulterior, între 18 și 21 februarie, va avea loc o încălzire treptată, astfel încât, la finalul celei de a doua săptămâni a prognozei, regimul temperaturii aerului se va apropia de normalul perioadei, cu valori de 3….4 grade, ziua și -6…-5 grade, noaptea. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, dar în intervalul 8 – 11 februarie ploile vor fi mai frecvente și moderate cantitativ.

CRIŞANA

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă, caracterizată prin temperaturi medii diurne în jurul a 12 grade și nocturne cuprinse între 3 și 6 grade, apoi se va răci semnificativ, devenind geroasă în cursul nopților și al dimineților. Astfel, între 12 și 17 februarie, temperaturile maxime, preponderent negative, se vor situa între -6 și -2 grade, în medie regională, iar cele minime vor fi de -12…-10 grade. Ulterior, va avea loc un proces de încălzire, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză valorile maximelor termice vor fi de 2….3 grade, apropiate de normele perioadei, iar minimele vor fi, în medie, situate în jurul a -7 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar între 8 și 12 februarie ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor semnala pe arii extinse.

TRANSILVANIA

Valorile termice din primele zile ale intervalului de prognoză vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, respectiv cu medii ale temperaturilor maxime de 11…12 grade și ale celor minime de 1…4 grade. Apoi, vremea se va răci brusc și semnificativ, astfel încât, între 12 și 21 februarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților și se vor înregistra maxime diurne între -8 și 0 grade și minime nocturne între -15 și -10 grade, în medie regională, cu cele mai ridicate valori abia spre finalul celor două săptămâni. Ploi moderate cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala pe 8, 9 și 11 februarie, iar în restul intervalului de prognoză precipitațiile vor fi pe arii restrânse și, în general, slabe cantitativ.

MARAMUREŞ

Vremea va fi deosebit de caldă în primele trei zile ale prognozei, când se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 10 grade, în medie, iar cele minime se vor situa între 3 și 5 grade. Ulterior, ca urmare a unei răciri accentuate, în intervalul 12 – 21 februarie, mediile valorilor diurne vor fi negative, cuprinse între -8 și 0 grade, cu cele mai scăzute la finalul primei săptămâni de prognoză. În același interval, valorile termice minimie se vor situa între – 14 și -10 grade, caracterizând o vreme geroasă în cursul nopților și al dimineților. Între 8 și 12 februarie, vor fi ploi pe arii extinse, local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații se va menține relativ ridicată, dar acestea vor fi în general slabe.

Citește continuarea…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”