METEO. Vremea se schimbă în acest sfârșit de săptămână. Care sunt regiunile vizate de PLOI

Redactor:
Daniela Timofti
METEO. Vremea se schimbă în acest sfârșit de săptămână. Care sunt regiunile vizate de PLOI
Vremea se schimbă în acest sfârșit de săptămână, anunță ANM. Ploi și temperaturi cuprinse între 16 și 22 de grade, cu câteva grade mai puțin decât media. Vezi regiunile afectate de PLOI

„Se schimbă puțin vremea, în sensul că își vor face apariția ploile, sâmbătă local în mai toate regiunile, iar duminică pe arii mai extinse. De asemenea, scad și temperaturile. De exemplu, sâmbătă, temperaturile vor fi între 15 și 22 grade Celsius, cu 22 de grade în Oltenia și 15 în Nordul Moldovei. Duminică va fi și mai răcoare, între 10 și 18 grade. În Nord, Nord-Vest și Centru vor fi temperaturi mai coborâte decât mediile climatologice, acolo vor fi între 12 și 16 grade, (…) cu câteva grade mai puțin decât media climatologică”, a declarat, pentru Mediafax, Meda Andrei, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

La munte sunt așteptate lapoviță și ninsoare. De asemenea, meteorologul anunță că în zona României va pătrunde un aer mai rece.

„Duminică seara și în noaptea dintre duminică și luni în zona montană cel mai probabil, la altitudini mai mari, ar putea apărea lapovița și ninsoarea. Nu este ceva ieșit din comun. Noi am avut deja anul aceasta ninsoare în zona de munte, nu e prima dată. Este normal ținând cont că va pătrunde un aer mai rece în zona României”, explică reprezentantul ANM.

Meteorologul informează că, în Capitală, maxima va fi de 18-19 grade, iar trecător se vor înregistra ploi slabe.

„În București vor fi trecător ploi slabe și o maximă de 18-19 grade. Duminică, tot destul de mulți nori. Va fi o probabilitate mai mare de ploaie, cu o maximă în jur de 16 grade, iar luni vântul va fi mai alert. Maxima va fi în jur de 17 grade, însă din cauza vântului posibil să se simtă mai puține. (…) După data de 20 octombrie, în București, temperaturile sunt în jur de 16-17 grade”, a mai spus meteorologul.

Luni vremea se încălzește, iar temperaturile vor fi între 12 și 18 grade Celsius.

„Temperaturile vor fi în jurul celor normale la această dată și va fi un cer variabil cu ceva mai mulți nori pe parcursul țării. Ploi vor mai fi local în Muntenia și Oltenia. Trecător spre munții Banatului să mai fie și o lapoviță sau ninsoare. În general, vremea de luni va fi mult mai bună față de duminică în ceea ce privește temperaturile”, a mai spus Meda Andrei.

Foto: Hepta

Inchide