Prognoza meteo, în intervalul 2-15 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo, în intervalul 2-15 noiembrie 2020. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Publicat: 02/11/2020, 13:46
Actualizat: 02/11/2020, 17:02

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 2-15 noiembrie. Astfel, media temperaturilor va crește în această săptămână, iar pe timpul zilei temperaturile vor depăși 17-18 grade Celsius. Săptămâna viitoare, însă, valorile termice scad şi vor deveni apropiate mijlocului lunii noiembrie, iar la munte sunt posibile ninsori.

BANAT

În Banat, regimul termic va marca o creştere la începutul intrevalului, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va creşte de la 15 grade pe 2 noiembrie, până la 18 grade pe 3 noiembrie, vremea devenind caldă pentru acestă perioadă. Ulterior, un nou proces de răcire va determina o scădere a valorilor termice diurne, care – între 6 şi 10 noiembrie – vor fi de 12…13 grade, pentru ca spre sfârşitul intervalului de prognoză să ajungă la 9…10 grade, valori apropiate de mediile multianuale ale mijlocului lunii noiembrie. Valorile termice nocturne vor creşte şi ele la începutul primei săptămâni, de la 5 grade în prima noapte, spre 9…10 grade în intervalul 3 – 5 noiembrie, apoi vor scădea spre 4…5 grade între 8 şi 12 noiembrie şi chiar spre 2 grade la finalul celor două săptămâni.

Ploile vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ şi se vor semnala îndeosebi pe 4 şi 5 noiembrie şi, din nou, după data de 10 noiembrie.

CRIȘANA

În Crişana, vremea se va încălzi la începutul intervalului de prognoză. Temperaturile maxime vor creşte de la 11 grade în prima zi, spre 17 grade pe 3 şi 4 noiembrie, caracterizând un regim termic peste cel climatologic specific perioadei. Apoi valorile termice vor fi în scădere, spre 12…13 grade între 5 şi 10 noiembrie, când vremea va deveni normală din punct de vedere termic şi chiar spre 8 grade, în medie, în ultimele zile ale prognozei. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare şi vor creşte de la 5 grade la început, până la 9 grade între 3 şi 5 noiembrie, apoi vor scădea spre aproximativ 4 grade în intervalul 7-11 noiembrie şi chiar spre 0…1 grad la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

Va ploua, în Crişana, local în jurul datelor de 2, 4 şi 5 noiembrie, iar în restul intervalului ploi slabe cantitativ se vor semnala trecător, pe arii restrânse.

TRANSILVANIA

În Transilvania, prima săptămână va debuta cu o încălzire a vremii, astfel încât temperaturile maxime vor creşte, de la 11 grade pe 2 noiembrie, până la 14 grade pe 4 noiembrie, iar cele minime de la -1 grad în prima noapte, spre 6…7 grade între 3 şi 6 noiembrie, în medie. Apoi vremea se va răci şi media regională a temperaturilor maxime, de 10…11 grade, va caracteriza o vreme normală termic între 6 şi 9 noiembrie, pentru ca apoi să scadă spre 6 grade la sfârşitul celei de a doua săptămâni. Minimele termice în perioada 7-12 noiembrie se vor situa în jurul unei medii regionale de aproximativ 2 grade, apoi vor scădea şi, pe 14…15 noiembrie, vor deveni preodminant negative, atingând o medie de -2 grade.

Ploile vor fi locale şi se vor semnala în intrevalul 2 – 5 noiembrie, apoi probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou după data de 10 noiembrie, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse.

MARAMUREȘ

În Maramureş, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o creştere a regimului temperaturii aerului, temperaturile maxime vor creşte de la 10 grade în prima zi, până la 16 grade pe 4 noiembrie, când vremea va deveni caldă pentru această dată. Apoi va avea loc o răcire care va determina înregistrarea unor valori termice apropiate de cele normale climatologic, respectiv 10…12 grade, între 5 şi 10 noiembrie, cu o nouă tendinţă de scădere la sfârşitul celei de a doua săptămâni, când se vor atinge 7 grade, în medie. Minimele nocturne vor creşte la început, de la 3 grade în prima noapte, până la 7….8 grade în intervalul 3-5 noiembrie, după care, la sfârşitul intervalului de prognoză, vor coborî spre o medie regională de -1…0 grade.

Ploile vor fi mai frecvente în perioada 2-5 noiembrie, iar ulterior vor mai fi precipitaţii slabe, pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare după data de 10 noiembrie.

MOLDOVA

În zona Moldovei, în intervalul 2-5 noiembrie, temperaturile maxime vor oscila uşor, în jurul mediei de 13 grade, iar până pe 9 noiembrie aceeaşi medie va fi de 10…11 grade. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, vremea se va răci treptat astfel încât pe 14 şi 15 noiembrie se va ajunge la o medie regională de 5…6 grade. Minimele nocturne vor creşte de la 3 grade în prima noapte, până la 7 8 grade în 4 noiembrie, după care se vor menţine între 1 şi 3 grade, iar la sfârşitul celor 2 săptămâni vor coborî spre o medie regională de -1 0 grade.

Ploile vor fi mai frecvente în perioada 2-6 noiembrie, iar ulterior vor mai fi precipitaţii slabe, pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare după data de 10 noiembrie.

DOBROGEA

În Dobrogea, în intervalul 2-5 noiembrie, temperaturile maxime vor oscila uşor, în jurul mediei de 15 grade, iar până pe 9 noiembrie aceeaşi medie va fi de 12…13 grade. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, vremea se va răci treptat astfel încât pe 14 şi 15 noiembrie se va ajunge la o medie regională de 8…9 grade. Minimele nocturne vor creşte de la 6 grade în prima noapte, până la 9 grade în 4 noiembrie, după care se vor menţine între 5 şi 7 grade, iar la sfârşitul celor 2 săptămâni vor coborî spre o medie regională de 2…3 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar iar ploile, în general slabe şi pe arii restrânse vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

MUNTENIA

În Muntenia, până în data de 5 noiembrie, valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale, cu o medie a maximelor de 15 grade şi minime de 5…8 grade, mediat regional. Apoi vremea se va răci treptat, determinând între 6 şi 11 noiembrie un regim termic apropiat de cel climatologic specific perioadei din an, în medie cu 10…14 grade, ziua şi 2…5 grade, noaptea. Până la sfârşitul intervalului de referinţă, vremea va continua să se răcească, iar estimările indică pentru 14 şi 15 noiembrie medii ale maximelor termice de 8…9 grade şi ale minimelor termice de 1…2 grade.

Ploile slabe se vor semnala local în perioada 2-4 noiembrie, iar ulterior probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai mare după data de 10 noiembrie.

OLTENIA

În Oltenia, până în data de 5 noiembrie, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale, cu o medie a maximelor de 15…18 grade şi minime de 7…9 grade, mediat regional. Apoi vremea se va răci treptat, determinând între 6 şi 11 noiembrie un regim termic apropiat de cel climatologic specific perioadei din an, în medie cu 11…13 grade, ziua şi 3…6 grade, noaptea. Până la sfârşitul intervalului de referinţă, vremea va continua să se răcească, iar estimările indică pentru 14 şi 15 noiembrie medii ale maximelor termice de 8…9 grade şi ale minimelor termice de 1…2 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar iar ploile, în general slabe şi pe arii restrânse vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

LA MUNTE

În intervalul 2-9 noiembrie, vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal, cu maxime în medie de 6…10 grade şi minime pozitive spre 2…3 grade în cea mai mare parte a zonei montane. Din 10 noiembrie însă, răcirea vremii va determina temperaturi apropiate sau chiar sub mediile multianuale, cu 1…6 grade, ziua şi sub pragul de îngheţ, noaptea, cele mai scăzute valori fiind de aşteptat spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni.

Se vor semnala precipitaţii, predominant ploi, între 2 şi 6 noiembrie, iar ulterior probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor sub formă de ploi, lapoviţe şi ninsori va fi mai mare după data de 10 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Meteorologii au anunțat până când mai ține vremea rece