VIDEO | Alertă de ninsori în toată România. Zonele în care a nins

Publicat: 03/12/2021, 16:31
Actualizat: 03/12/2021, 16:36

Meteorologii au emis o alertă de ninsori şi viscol, valabilă în toată România, până sâmbătă, ora 10:00.

Conform ANM, vor apărea intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

„Vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1.700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada”, potrivit alertei meteo.

„Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h”, conform ANM.

Pe parcursul zilei de vineri, aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă.

„Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte”, arată sursa menționată.

În Pasul Tihuța se circulă în condiții de iarnă

În Pasul Tihuța se circulă în condiții de iarnă.

În acest moment se acționează cu 15 utilaje pe sectoarele de drum administrate de SDN Câmpulung Moldovenesc.

Și pe DN 17 A Trei Movile ninge, iar pe carosabil s-a depus zăpadă frământata de 0-2cm.

.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult