VREMEA. Avertizarea de precipitații va fi prelungită până vineri seară. Prognoza meteo pentru weekend. UPDATE

VREMEA. Avertizarea de precipitații va fi prelungită până vineri seară. Prognoza meteo pentru weekend. UPDATE
Publicat: 24/04/2014, 16:30

VREMEA. UPDATE.Nouă județe din jumătatea de sud a țării, respectiv Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea, rămân sub cod galben de ploi până vineri la ora 20.00, potrivit unei atenționări emise joi de Administrația Națională de Meterologie (ANM).

Aceste nouă județe, împreună cu Hunedoara și Doljul, se află sub cod galben de miercuri seară, conform unei alte atenționări, emise miercuri. Potrivit ANM, județele Hunedoara și Dolj vor ieși de sub cod galben joi la 23.00.

Meteorologii precizează că vremea se va menține instabilă în intervalul joi, ora 23.00 – vineri, ora 20.00. În Oltenia, Muntenia și sudul Banatului, cantitățile de apă vor depăși 15-20 litri pe metru pătrat, iar în zona Munților Banatului, Carpaților Meridionali și de Curbură se vor acumula 25-40 litri pe metru pătrat.

De asemenea, vântul va avea intensificări în regiunile sudice, cu viteze ce vor depăși la rafală 50-60 de kilometri pe oră, și temporar în restul teritoriului, în principal în timpul averselor.

Vremea rea va afecta și celelalte regiuni ale țării, dar pe arii restrânse, în special în a doua parte a zilei de vineri.

Departamentul Social, [email protected]

VREMEA.ȘTIREA INIȚIALĂ. Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 11 județe din jumătatea de sud a țării, unde, de miercuri seară până joi seară, vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 50-60 de kilometri pe oră. Avertizarea a fost emisă pentru județele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Dolj, Mehedinți, Hunedoara și Caraș-Severin.

„Cu probabilitate de 90%, mâine vom anunța, eventual, o prelungire până vineri seara, maxim până sâmbătă dimineața a ploilor continue”, a anunțat directorul ANM.

Sandu a precizat că ploi în cantități mai mari vor fi înregistrate în sud-vest, dar va ploua și în județele afectate deja de inundații, în cantități de 15-20 l/ mp pe durata a 24 de ore.

Directorul ANM a arătat că, în perioada 15-19 aprilie, au fost cantități de precipitații în 24 ore între 20-30 l/ mp timp de cinci zile consecutiv, iar în următoarele două zile vor fi înregistrate și ploi zonale de intensități foarte mari în timp scurt, care pot produce efecte pe pârâuri mici, dar nu și inundații pe râuri.

VREMEA. În weekend nu vor fi înregistrate precipitații semnificative

Sandu a adăugat că, la sfârșitul acestei săptămâni și începutul celei viitoare, nu vor fi înregistrate precipitații semnificative, ci doar instabilități.

Potrivit avertizării emise de Administrația Națională de Meteorologie, de miercuri, ora 20.00, și până joi, la ora 23.00, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării și vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25-30 de litri pe metru pătrat în Oltenia, jumătatea estică a Banatului, nordul Munteniei și sudul Moldovei, iar în județele Mehedinți, Gorj, Dolj și Caraș-Severin se vor depăși izolat 50 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări în regiunile sudice, cu viteze ce vor depăși la rafală 50-60 de kilometri pe oră și temporar în restul teritoriului, în principal în timpul averselor.

În județele din jumătatea sudică a Munteniei, precum și în Olt vor fi manifestări de instabilitate atmosferică și se vor acumula cantități de apă cuprinse, în general, între 15 și 20 de litri pe metru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor