VREMEA DE CRĂCIUN, conform ANM: Prognoza METEO pe două săptămâni, la București și la munte

VREMEA DE CRĂCIUN, conform ANM: Prognoza METEO pe două săptămâni, la București și la munte
Publicat: 14/12/2015, 20:15

LA BUCUREȘTI

ANM anunță că, în perioada 15-17 decembrie, valorile termice vor fi în scădere și vor deveni apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii decembrie, respectiv o medie regională de 3…5 grade ziua și -3…-1 grad noaptea, scrie B365.

Începând din data de 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice, cu maxime de 7…12 grade și minime de 1…4 grade, în medie.

Până în jurul datei de 21 decembrie, vor fi posibile precipitații slabe, izolate, mai ales ploi sau burniță. Probabilitatea pentru precipitații, predominant sub formă de ploaie, este estimată a fi în creștere în perioada 22-24 decembrie. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei.

LA MUNTE

În perioada 14-17 decembrie valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele normale pentru data calendaristică, respectiv maxime de -2…2 grade și minime de -8…-4 grade, în medie. Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 2…6 grade și ale minimelor de -3…0 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referință este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei.

În perioada 15-19 decembrie vor fi precipitații locale, cu caracter temporar și slabe cantitativ, lapoviță și fulguieli. Apoi, după data de 22 decembrie, este estimată o creștere a probabilității pentru precipitații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase