VREMEA va fi mai rece decât în mod obișnuit în următoarele două săptămâni, anunță ANM

VREMEA va fi mai rece decât în mod obișnuit în următoarele două săptămâni, anunță ANM
Publicat: 08/12/2014, 14:08
Actualizat: 08/12/2014, 15:32

VREMEA. În Banat, cea mai mare parte a intervalului va fi caracterizat de valori medii regionale ale maximelor termice diurne de 5-6 grade, apropiate de cele multianuale specifice perioadei. Excepție vor face zilele de 10 și 11 decembrie, când acestea vor fi ușor mai coborâte, spre două-patru grade Celsius. Temperaturile minime vor scădea în prima săptămână de la valori medii de 4 grade, până spre — 2 grade, în timp ce, în perioada 15-21 decembrie, vor fi apropiate de pragul de îngheț. În primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitații, predominant sub formă de ploaie, iar în perioada 16-21 decembrie se așteaptă mai ales burniță sau ploi slabe, dar numai cu caracter local.

În Crișana, temperaturile maxime vor fi apropiate de cele normale, specifice perioadei de prognoză, pe aproape tot parcursul intervalului, urmând a se situa, în medie, între 5 și 7 grade Celsius. Doar în zilele de 10, 11 și 12 decembrie acestea vor fi ușor mai coborâte, la medii regionale între două și patru grade Celsius. În prima săptămână valorile nocturne vor scădea de la medii de 4 grade, până în jurul valorii de—2 grade, în perioada 11-16 decembrie, după care se vor apropia de zero grade în ultimele nopți. În primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, iar în perioada 16-21 decembrie se așteaptă mai ales ploi slabe sau burniță, dar numai cu caracter local.

În regiunea Transilvaniei vremea se va răci ușor în primele zile ale intervalului, când temperaturile maxime vor scădea, în medie, de la 5 grade la un grad Celsius, pentru ca în perioada 13-21 decembrie acestea să se mențină constante, apropiate de cele normale, la medii în jurul valorii de două grade. Minimele termice vor fi preponderent negative, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 13 și 14 decembrie când se vor situa, în medie, între—8 și—7 grade. În primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitații, la început mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ în data de 9 decembrie. În restul perioadei probabilitatea de precipitații slabe, burniță sau fulguieli, va fi destul de redusă.

În Maramureș, în primele zile ale intervalului vremea se va răci ușor, astfel încât când temperaturile maxime diurne vor scădea, în medie, de la 5 grade la două grade Celsius, pentru ca, în perioada 13-21 decembrie, acestea să se mențină constante, apropiate de cele normale, la medii în jurul valorii de 3 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative, cuprinse în medie între—5 și—2 grade, mai puțin în primele două nopți când se vor situa între zero și două grade Celsius. Până în jurul datei de 10 decembrie vor fi precipitații mixte, în general slabe cantitativ, iar în restul intervalului doar local și trecător vor fi ploi, lapovițe sau ninsori slabe.

În Moldova, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pe tot parcursul celor două săptămâni, valorile medii regionale ale maximelor termice urmând a fi cuprinse între zero și două grade. Temperaturile minime vor fi negative, cu cele mai scăzute valori, de până la—6 grade, în nopțile de 12, 13 și 14 decembrie. În primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare, mai însemnate cantitativ în data de 9 decembrie. În restul perioadei condițiile de precipitații vor fi extrem de reduse.

În Dobrogea, regimul termic va fi apropiat de normele multianuale specifice perioadei de prognoză, cu maxime cuprinse, în medie la nivelul regiunii, între 4 și 6 grade și minime între zero și două grade, mai puțin în nopțile de 12, 13, 14 și 15 decembrie când vor fi ușor negative. În primele zile ale intervalului vor fi ploi moderate cantitativ, după care probabilitatea de precipitații va fi extrem de redusă.

În Muntenia, valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni. Astfel, se așteaptă medii regionale ale temperaturilor maxime cuprinse între 3 și 5 grade, apropiate de normele multianuale. Dacă în primele nopți temperaturile minime vor fi ușor pozitive, în restul intervalului acestea vor deveni negative, cu cele mai scăzute valori, între—6 și—4 grade, în nopțile de 13, 14, 15 și 16 decembrie. În primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitații sub formă de ploaie, dar trecător și lapoviță și ninsoare, mai importante cantitativ în noaptea de 8 spre 9 decembrie și în data de 9 decembrie. În restul perioadei condițiile de apariție a precipitațiilor vor fi extrem de reduse.

Pentru zona Olteniei, regimul termic diurn al aerului va fi apropiat de normele multianuale specifice perioadei de prognoză, cu maxime cuprinse în medie între 3 și 5 grade. Dacă în primele nopți temperaturile minime vor fi ușor pozitive, în restul intervalului acestea vor deveni negative, cu cele mai scăzute valori, între—4 și—3 grade, în nopțile de 12, 13, 14 și 15 decembrie. În perioada 8-11 decembrie vor fi precipitații sub formă de ploaie, dar trecător și lapoviță și ninsoare, mai însemnate cantitativ în data de 9 decembrie. În restul perioadei condițiile de precipitații vor fi extrem de reduse.

La munte, valorile termice nu vor avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, urmând a se înregistra, în medie, temperaturi maxime cuprinse între—2 și două grade Celsius și minime negative, între—7 și—4 grade. În primele zile ale intervalului vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ în data de 9 decembrie în Carpații Meridionali și în cei Orientali. Ninsori slabe se mai pot semnala și după data de 16 decembrie.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, menționează ANM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee