Alexandru Andrieș lansează un nou disc și albumul de călătorie „Cu mătușa prin România”

Alexandru Andrieș lansează un nou disc și albumul de călătorie Cu mătușa prin România
Publicat: 08/09/2012, 10:55
Actualizat: 31/01/2019, 21:09

Alexandru Andrieș lansează un nou disc și albumul de călătorie „Cu mătușa prin România”, joi, de la ora 16.30, la ceainăria Cărturești Verona din Capitală, informează un comunicat.

Fanii lui Alexandru Andrieș vor avea parte joi de o dublă lansare albumul de călătorie „Cu mătușa prin România”, publicat la Editura Vellant, și discul „JT”, produs de casa de discuri A&A Records.

Al treilea album de Alexandru Andrieș apărut la Editura Vellant, „Cu mătușa prin România” spune povestea unei călătorii așteptate de 44 de ani, de când mătușa artistului a plecat din țară în America. O călătorie prin România, cu aparatul foto în mână, gata să surpindă locuri frumoase, mâncăruri grozave și momente amuzante din două perspective: a lui Alexandru Andrieș și a simpaticei mătuși venite din Key Biscayne să revadă țara în care a crescut. Pentru ca lucrurile să fie perfect documentate, relatarea nepotului este transcrisă în album, iar a mătușii este imprimată pe DVD-ul bonus care însoțește cartea.

Discul „JT” (cu un titlu format din inițialele lui James Taylor) aduce noi sonorități pentru 18 piese din discografia artistului american care deține cinci premii Grammy și un loc în Rock & Roll Hall of Fame. Amuzante sau delicate, despre dragoste sau despre oraș, melancolice sau ironice, piesele de pe albumul „JT” îi aduc pe fani mai aproape de muzica lui James Taylor în timp ce ascultătorii pot fredona în românește „Summer’s here/ A venit vara iar” sau „Don’t let me be lonely tonight/ Să nu mă lași singur”.

Despre albumul „Cu mătușa prin România”, Andrieș spune: „… nu vorbim de un album turistic comandat de vreo instituție, e relatarea sinceră și fără niciun fel de scop a unei călătorii în care se amestecă peisaje, pofte culinare, uimiri și admirații sincere (dar și comentarii acide, cînd e cazul). De fapt, e ca și cum asistați invizibili la o discuție între mătușa mea și mine, pe subiectul acestei călătorii pe care ea și-o dorea de ani de zile și care în sfîrșit s-a întîmplat – aerul relaxat și ideea de intimitate sunt ingredientele care dau gustul special pe care îl are și cartea, și discul bonus – și cred că am făcut bine mergînd în această direcție…”.

În privința discului „JT”, artistul spune că are un aer „transparent și vesel”, și contribuie la acest lucru și faptul că, practic, e un album acustic cu multe aranjamente vocale și cu intervenții instrumentale fine și eficiente. „În mod sigur a contat și secția ritmică, cu tobele înlocuite de percuții și cu un foarte discret pian electric Rhodes în locul pianului acustic, plus timbrele speciale ale celor trei chitări și riff-urile asigurate de flaut și trompetă – toată această paletă sonoră plimbându-se printre subiectele atât de variate ale cântecelor, de la pseudo-basmul modern din «A fost odată ca-n povești» până la aglomerația aberantă a orașului paralizat de mașini din «Blocaj rutier» – în mod sigur o să vă regasiți într-un cîntec sau altul, garantez”, adaugă Andrieș.

Născut pe 13 octombrie 1954, Alexandru Andrieș are în spate o activitate bogată ca muzician de blues / jazz / folk, arhitect, scriitor, poet, traducător, pictor și grafician. Cu studii de arhitectură, domeniu în care și predă, și-a făcut debutul solistic în 1974 la Club A, evoluând prima dată pe scenă, în 1979, la Festivalul de jazz & rock Brașov, cu trupa Basorelief. Primul său album, „Interioare”, a fost lansat în 1984, urmându-i alte 48 de materiale discografice. A lansat volumele „Așteptînd-o pe Maria” (1991), „(La mulți ani Dylan)” (1991), „Singur acasă” (1992), „Petala” (2009) și „Desen și arhitectură” (2009), acestea două din urmă tot la Editura Vellant. Este membru al Uniunii Arhitecților, Uniunii Scriitorilor, Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor și Asociației Ziariștilor din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Mărturia sfâșietoare a văduvei lui Sorin Anghel, bărbatul măcelărit de interlopi: „Au venit după el...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Se schimbă banii de la 5 iunie 2024! 1.000.000 de români sunt afectați
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
A rămas fără plămân, după ce a fost operat de cancer, deşi avea TBC. Despăgubiri...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
„Vând cireșe cu 2 lei kilogramul” Anunțul viral al unui român. Acesta are, însa, o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cea mai agresivă Dacia DUSTER de la expoziția MILITARĂ din București - VIDEO
Ungaria vorbeşte despre al Treilea Război Mondial. Ce trebuie să evite Occidentul
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
TAXA REDUSĂ cu până la 50%. Guvernul a anunțat decizia oficială: Rezolvăm această situație
Pensionarii cu venituri mărite în iunie. Când se va face plata
Simona Gherghe, mesajul emoționant de ziua fiicei sale. Ce i-a transmis și în ce ipostază...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Alin Oprea, confesiuni cu lacrimi în ochi: ”Nici nu mă născusem când deja nu mai...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Astronomii au observat pentru prima dată coliziunea dintre două găuri negre din Universul antic
×