Alexandru Andrieș lansează un nou disc și albumul de călătorie „Cu mătușa prin România”

Alexandru Andrieș lansează un nou disc și albumul de călătorie Cu mătușa prin România
Publicat: 08/09/2012, 10:55
Actualizat: 31/01/2019, 21:09

Alexandru Andrieș lansează un nou disc și albumul de călătorie „Cu mătușa prin România”, joi, de la ora 16.30, la ceainăria Cărturești Verona din Capitală, informează un comunicat.

Fanii lui Alexandru Andrieș vor avea parte joi de o dublă lansare albumul de călătorie „Cu mătușa prin România”, publicat la Editura Vellant, și discul „JT”, produs de casa de discuri A&A Records.

Al treilea album de Alexandru Andrieș apărut la Editura Vellant, „Cu mătușa prin România” spune povestea unei călătorii așteptate de 44 de ani, de când mătușa artistului a plecat din țară în America. O călătorie prin România, cu aparatul foto în mână, gata să surpindă locuri frumoase, mâncăruri grozave și momente amuzante din două perspective: a lui Alexandru Andrieș și a simpaticei mătuși venite din Key Biscayne să revadă țara în care a crescut. Pentru ca lucrurile să fie perfect documentate, relatarea nepotului este transcrisă în album, iar a mătușii este imprimată pe DVD-ul bonus care însoțește cartea.

Discul „JT” (cu un titlu format din inițialele lui James Taylor) aduce noi sonorități pentru 18 piese din discografia artistului american care deține cinci premii Grammy și un loc în Rock & Roll Hall of Fame. Amuzante sau delicate, despre dragoste sau despre oraș, melancolice sau ironice, piesele de pe albumul „JT” îi aduc pe fani mai aproape de muzica lui James Taylor în timp ce ascultătorii pot fredona în românește „Summer’s here/ A venit vara iar” sau „Don’t let me be lonely tonight/ Să nu mă lași singur”.

Despre albumul „Cu mătușa prin România”, Andrieș spune: „… nu vorbim de un album turistic comandat de vreo instituție, e relatarea sinceră și fără niciun fel de scop a unei călătorii în care se amestecă peisaje, pofte culinare, uimiri și admirații sincere (dar și comentarii acide, cînd e cazul). De fapt, e ca și cum asistați invizibili la o discuție între mătușa mea și mine, pe subiectul acestei călătorii pe care ea și-o dorea de ani de zile și care în sfîrșit s-a întîmplat – aerul relaxat și ideea de intimitate sunt ingredientele care dau gustul special pe care îl are și cartea, și discul bonus – și cred că am făcut bine mergînd în această direcție…”.

În privința discului „JT”, artistul spune că are un aer „transparent și vesel”, și contribuie la acest lucru și faptul că, practic, e un album acustic cu multe aranjamente vocale și cu intervenții instrumentale fine și eficiente. „În mod sigur a contat și secția ritmică, cu tobele înlocuite de percuții și cu un foarte discret pian electric Rhodes în locul pianului acustic, plus timbrele speciale ale celor trei chitări și riff-urile asigurate de flaut și trompetă – toată această paletă sonoră plimbându-se printre subiectele atât de variate ale cântecelor, de la pseudo-basmul modern din «A fost odată ca-n povești» până la aglomerația aberantă a orașului paralizat de mașini din «Blocaj rutier» – în mod sigur o să vă regasiți într-un cîntec sau altul, garantez”, adaugă Andrieș.

Născut pe 13 octombrie 1954, Alexandru Andrieș are în spate o activitate bogată ca muzician de blues / jazz / folk, arhitect, scriitor, poet, traducător, pictor și grafician. Cu studii de arhitectură, domeniu în care și predă, și-a făcut debutul solistic în 1974 la Club A, evoluând prima dată pe scenă, în 1979, la Festivalul de jazz & rock Brașov, cu trupa Basorelief. Primul său album, „Interioare”, a fost lansat în 1984, urmându-i alte 48 de materiale discografice. A lansat volumele „Așteptînd-o pe Maria” (1991), „(La mulți ani Dylan)” (1991), „Singur acasă” (1992), „Petala” (2009) și „Desen și arhitectură” (2009), acestea două din urmă tot la Editura Vellant. Este membru al Uniunii Arhitecților, Uniunii Scriitorilor, Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor și Asociației Ziariștilor din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc