Președintele CNCD: Incidentele de la partida Steaua – Rapid vor ajunge la UEFA. Crainicul stelist Gabi Safta, acuzat că a incitat la rasism

Președintele CNCD: Incidentele de la partida Steaua - Rapid vor ajunge la UEFA. Crainicul stelist Gabi Safta, acuzat că a incitat la rasism
Publicat: 25/09/2012, 15:44
Actualizat: 28/09/2018, 10:53

Președintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că membrii consiliului nu au analizat încă incidentele de la finalul partidei Steaua – Rapid, scor 1-0, dar a precizat că toate evenimentele cu caracter rasist și disciminatoriu ajung la UEFA.

„Mă aștept ca FRF și LPF să ia măsurile care se impun. Noi, la CNCD, încă nu am luat în discuție în colegiu aceste incidente. Am cunoștință despre aceste evenimente, dar oricum noi toate incidentele rasiste și discriminatorii le sesizăm mai departe la UEFA”, a spus președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Ferenc Asztalos.

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, a declarat că incitarea la ură rasială constituie contravenție conform legii 4 și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 de lei. „Conform legii 4 din 2008, la articolul 24, incitarea în public sau prin mass-media constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 de lei la 10.000 de lei. Noi nu ne-am sesizat însă cu privire la o astfel de faptă. Este problema clubului organizator și a Ligii Profesioniste de Fotbal, dar conform legii 4, fapta constituie contravenție”, a completat Enache.

Președintele executiv Constantin Zotta a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că FC Rapid va depune un memoriu la Comisia de Disciplină a LPF pentru lovirea mijlocașului Ovidiu Herea de către un suporter stelist și pentru instigare la ură rasială prin mesaje transmise de la stația de amplificare a Arenei Naționale.

„Am vorbit cu observatorul de joc (n.r. – Gheorghe Nedelescu) imediat cum am văzut că Herea a fost lovit și i-am comunicat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că a notat în raport, inclusiv declarația lui Herea. Pentru că i-a luat și o declarație jucătorului referitor la lovire. Iar Herea i-a spus ce s-a întâmplat, adică ce s-a văzut foarte clar și pe imagini, că a fost lovit în cap cu mâna de unul dintre suporteri. Noi vom depune astăzi la Comisia de Disciplină un memoriu pentru lovirea jucătorului precum și pentru instigare la ură rasială la stația de amplificare a stadionului”, a spus Zotta.

Surse din cadrul LPF au declarat pentru MEDIAFAX că observatorul Gheorghe Nedelescu a notat în raportul său că, la ieșirea de pe teren, mijlocașul Ovidiu Herea a fost lovit cu mâna de un suporter stelist de la Tribuna 0 a Arenei Naționale. În schimb, observatorul nu a notat și incidentul provocat de crainicul echipei Steaua, Gabriel Safta, care a scandat la stația de amplificare „Am avut și vom avea mereu boală pe țigani”, după care i-a lăsat pe fanii „roș-albaștrilor” să continue „cântarea”.

Ședința Comisiei de Disciplină va avea loc, astăzi, de la ora 17.00, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Echipa Steaua București a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formația Rapid București, în derbiul etapei a IX-a a Ligii I disputat pe Arena Națională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?