Președintele CNCD: Incidentele de la partida Steaua – Rapid vor ajunge la UEFA. Crainicul stelist Gabi Safta, acuzat că a incitat la rasism

Președintele CNCD: Incidentele de la partida Steaua - Rapid vor ajunge la UEFA. Crainicul stelist Gabi Safta, acuzat că a incitat la rasism
Publicat: 25/09/2012, 15:44
Actualizat: 28/09/2018, 10:53

Președintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că membrii consiliului nu au analizat încă incidentele de la finalul partidei Steaua – Rapid, scor 1-0, dar a precizat că toate evenimentele cu caracter rasist și disciminatoriu ajung la UEFA.

„Mă aștept ca FRF și LPF să ia măsurile care se impun. Noi, la CNCD, încă nu am luat în discuție în colegiu aceste incidente. Am cunoștință despre aceste evenimente, dar oricum noi toate incidentele rasiste și discriminatorii le sesizăm mai departe la UEFA”, a spus președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Ferenc Asztalos.

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, a declarat că incitarea la ură rasială constituie contravenție conform legii 4 și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 de lei. „Conform legii 4 din 2008, la articolul 24, incitarea în public sau prin mass-media constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 de lei la 10.000 de lei. Noi nu ne-am sesizat însă cu privire la o astfel de faptă. Este problema clubului organizator și a Ligii Profesioniste de Fotbal, dar conform legii 4, fapta constituie contravenție”, a completat Enache.

Președintele executiv Constantin Zotta a declarat, marți, agenției MEDIAFAX, că FC Rapid va depune un memoriu la Comisia de Disciplină a LPF pentru lovirea mijlocașului Ovidiu Herea de către un suporter stelist și pentru instigare la ură rasială prin mesaje transmise de la stația de amplificare a Arenei Naționale.

„Am vorbit cu observatorul de joc (n.r. – Gheorghe Nedelescu) imediat cum am văzut că Herea a fost lovit și i-am comunicat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că a notat în raport, inclusiv declarația lui Herea. Pentru că i-a luat și o declarație jucătorului referitor la lovire. Iar Herea i-a spus ce s-a întâmplat, adică ce s-a văzut foarte clar și pe imagini, că a fost lovit în cap cu mâna de unul dintre suporteri. Noi vom depune astăzi la Comisia de Disciplină un memoriu pentru lovirea jucătorului precum și pentru instigare la ură rasială la stația de amplificare a stadionului”, a spus Zotta.

Surse din cadrul LPF au declarat pentru MEDIAFAX că observatorul Gheorghe Nedelescu a notat în raportul său că, la ieșirea de pe teren, mijlocașul Ovidiu Herea a fost lovit cu mâna de un suporter stelist de la Tribuna 0 a Arenei Naționale. În schimb, observatorul nu a notat și incidentul provocat de crainicul echipei Steaua, Gabriel Safta, care a scandat la stația de amplificare „Am avut și vom avea mereu boală pe țigani”, după care i-a lăsat pe fanii „roș-albaștrilor” să continue „cântarea”.

Ședința Comisiei de Disciplină va avea loc, astăzi, de la ora 17.00, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Echipa Steaua București a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formația Rapid București, în derbiul etapei a IX-a a Ligii I disputat pe Arena Națională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....