Angela Merkel, în vizită la Antonis Samaras. Cancelarul german a fost întâmpinat de FURIA GRECILOR sătui de austeritate. Polițiștii folosesc grenade paralizante. LIVE VIDEO

Publicat: 09/10/2012, 15:48
Actualizat: 04/02/2019, 05:11

UPDATE 15:27 Polițiști greci au fost nevoiți să folosească grenade paralizante și gaze lacrimogene pentru a controla protestatarii. Mii de eleni protestează în acest moment în fața Parlamentului, în ciuda faptului că acest lucru le-a fost interzis, informează Reuters.

De asemenea, 7.000 de membri ai forțelor de ordine au misiunea de a o proteja pe Angela Merkel în timpul vizitei sale la Atena. Ei sunt susținuți de mai mulți lunetiști și au la dispoziție tunuri cu apă și un elicopter.

FOTO: The Telegraph


UPDATE 14:59 Creditorii Greciei nu reușesc să ajungă la un numitor comun pentru rezolvarea crizei datoriilor, FMI avertizând că va opri finanțarea țării dacă zona euro nu va accepta o nouă restructurare a datoriei, astfel încât aceasta să ajungă la un nivel sustenabil, potrivit unor surse apropiate situației, preluate de Capital.gr și citate de Mediafax.

FOTO: The Telegraph

Grecia va fi printre principalele subiecte ale reuniunii anuale a FMI de la Tokyo, în condițiile în care guvernul de la Atena este pe cale să rămână fără bani, iar guvernele țărilor din zona euro se tem de impactul politic al unei revizuiri în scădere a deținerilor de obligațiuni elene, cu până la 50 de miliarde de euro, relatează Capital.gr.


UPDATE Cancelarul german, Angela Merkel, a sosit la ora 13.30 pe aeroportul din Atena, unde au fost luate măsuri speciale de securitate pentru o vizită de câteva ore, informează AFP.

Premierul conservator Antonis Samaras a întâmpinat-o pe Angela Merkel la coborârea din avion.

În cursul vizitei, cancelarul german își va exprima solidaritatea cu Grecia și atașamentul pentru aderarea țării la zona euro.


Cancelarul german, Angela Merkel, merge marți în vizită la Atena pentru a sprijini Guvernul conservator al lui Antonis Samaras care încearcă să impună un nou pachet de măsuri de austeritate cu scopul de a menține țara în zona euro, transmite AFP.

În contextul în care după-amiază sunt așteptate manifestații antiausteritate, centrul capitalei Greciei a fost închis pentru siguranță, circulația fiind întreruptă între orele locale 9.00 (9.00, ora României) și 22.00 (22.00, ora României).

Circa 6.500 de membri ai forțelor de ordine au fost mobilizați pentru a încerca să evite orice derapaj într-un oraș în care demonstrațiile care se țin lanț de trei ani devin din ce în ce mai violente.

Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

Vizita Angelei Merkel, prima de la începutul crizei, are un aspect simbolic, ea fiind percepută de greci ca fiind responsabilă de scăderea nivelului lor de trai.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută presei germane, Samaras a tras un semnal de alarmă cu privire la situația țării sale, unde rata șomajului este de 24 la sută, iar actualitatea este dominată de scandaluri de corupție și de sinucideri, în timp ce zilnic se închid zeci de întreprinderi.

Potrivit lui, „coeziunea societății” elene este „pusă în pericol de creșterea șomajului așa cum era cazul Germaniei la sfârșitul Republicii de la Weimar”, regim al cărui faliment a contribuit la ascensiunea lui Hitler la putere.

El a pledat pentru o prelungire a intervalului necesar (patru ani în loc de doi) pentru a aplica un pachet de austeritate de 13,5 miliarde de euro cerut de creditorii țării și care nu a fost votat încă în Parlament, ce ar permite menținerea ajutorului financiar din partea Uniunii Europene, Băncii Centrale Europene și Fondului Monetar Internațional.

Andreea Romanovschi, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
Cristi Borcea are o „Valentina Pelinel mică”. „Doar că are ochii albaștri”
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Aurora boreală s-a văzut azi noapte în București și în mai multe orașe din țară!...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se poate rămâne fără banii din CONTUL BANCAR. Informația a fost anunțată în mod oficial
Un celebru astrolog, previziuni despre Florin Piersic. Mesaj legat de starea de sănătate a actorului
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu, despre operația lui Florin Piersic: ”Trebuie tratat într-un spital mare”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
De ce Sistemul Solar este aliniat cu Axa Răului?