ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Marko: Ne onorează încrederea alegătorilor, vom rămâne o formațiune politică stabilă în Parlament

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Marko: Ne onorează încrederea alegătorilor, vom rămâne o formațiune politică stabilă în Parlament
Publicat: 09/12/2012, 23:09
Actualizat: 06/07/2013, 02:42

Fostul președinte al UDMR senatorul Marko Bela a declarat, duminică, după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor, că acestea arată că Uniunea va rămâne o formațiune politică stabilă în Parlament, care va reprezenta în mod consecvent interesele comunității maghiare, dar și ale țării.

Senatorul UDMR de Mureș Marko Bela a spus că le mulțumește pentru încredere alegătorilor care au votat cu Uniunea, apreciind că la baza acesteia stă de fapt o activitate de două decenii a reprezentanților formațiunii în interesul comunității maghiare, al țării, precum și al regiunii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Acest rezultat e cu atât mai valoros cu cât de data aceasta ne-am confruntat cu o competiție – existența unui partid maghiar, PPMT, care a încercat să diminueze șansele UDMR de reușită de intrare în Parlament. N-au avut succes în ce privește această competiție”, a spus Marko, adăugând că încrederea demonstrată de alegători îi onorează pe reprezentanții formațiunii.

El a afirmat că se așteptă rezultatele oficiale, subliniind că rezultatele exit poll-urile arată că Uniunea va rămâne o formațiune politică stabilă în Parlament, care va reprezenta în mod consecvent interesele comunității, ale regiunii și ale țării.

„Pe noi ne onorează încrederea alegătorilor și rezultatele – deocamdată cele arătate de exit-poll-uri, pentru că trebuie să așteptăm totuși rezultatele oficiale. Deci aceste rezultate arată că vom rămâne o formațiune politică stabilă în Parlamentul României, o formațiune care va reprezenta în mod consecvent interesele comunității maghiare din România și, în același timp, interesele întregii țări în interesele acestor meleaguri mureșene”, a spus Marko Bela.

La rândul său, senatorul UDMR de Mureș Gyorgy Frunda a spus că speră să obțină un nou mandat și le mulțumește membrilor echipei sale de campanie.

„Cred că ce se putea face la nivel de Târgu Mureș, am făcut, printr-o campanie pozitivă, constructivă. Sper să aibă un rezultat pozitiv, mă bucur că PPMT nu și-a atins scopul – de a stopa UDMR în încercarea de a intra în Parlament. Existența acestui partid ne face să ne gândim la o nouă politică, ce o vom discuta în viitor”, a spus Frunda.

El a adăugat că, în Parlament, reprezentanții Uniunii vor continua lupta pentru interesele comunității maghiare, dar au și idei pentru toți cetățenii acestei țări.

Președintele UDMR Mureș, deputatul Kelemen Attila, a precizat că, în toate estimările, UDMR a trecut de pragul electoral de cinci la sută, ceea ce înseamnă că a rămas un factor important pe paleta politică a României.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, duminică seară, la Miercurea Ciuc, că UDMR a intrat în Parlamentul României, conform cifrelor din exit-poll-uri, cu peste 5 la sută, spunând că „UDMR nu este un partid de 5 la sută, și este un partid care reprezintă comunitatea maghiarilor din România”.

El mai spus că a vorbit cu cei mai importanți lideri politici, inclusiv cu șeful PSD, Victor Ponta, iar de luni Uniunea „va începe discuții fiindcă e nevoie de stabilitate, de decizii coerente, și nu de certuri și de dispute politice sterile”.

USL a obținut 56,96 % din voturi la Cameră și 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmată de ARD cu 18,12% la Cameră și 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% și 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% și 5,16 %, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS difuzat de TVR.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Gestul INTERZIS la volan! NU ai voie să faci așa ceva în mașină
Cascadorie periculoasă la „Românii au Talent”. Autorul are 72 de ani
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Speranța de viață globală ar putea crește cu pâna la 5 ani până în 2050
×