ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Marko: Ne onorează încrederea alegătorilor, vom rămâne o formațiune politică stabilă în Parlament

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Marko: Ne onorează încrederea alegătorilor, vom rămâne o formațiune politică stabilă în Parlament
Publicat: 09/12/2012, 23:09
Actualizat: 06/07/2013, 02:42

Fostul președinte al UDMR senatorul Marko Bela a declarat, duminică, după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor, că acestea arată că Uniunea va rămâne o formațiune politică stabilă în Parlament, care va reprezenta în mod consecvent interesele comunității maghiare, dar și ale țării.

Senatorul UDMR de Mureș Marko Bela a spus că le mulțumește pentru încredere alegătorilor care au votat cu Uniunea, apreciind că la baza acesteia stă de fapt o activitate de două decenii a reprezentanților formațiunii în interesul comunității maghiare, al țării, precum și al regiunii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Acest rezultat e cu atât mai valoros cu cât de data aceasta ne-am confruntat cu o competiție – existența unui partid maghiar, PPMT, care a încercat să diminueze șansele UDMR de reușită de intrare în Parlament. N-au avut succes în ce privește această competiție”, a spus Marko, adăugând că încrederea demonstrată de alegători îi onorează pe reprezentanții formațiunii.

El a afirmat că se așteptă rezultatele oficiale, subliniind că rezultatele exit poll-urile arată că Uniunea va rămâne o formațiune politică stabilă în Parlament, care va reprezenta în mod consecvent interesele comunității, ale regiunii și ale țării.

„Pe noi ne onorează încrederea alegătorilor și rezultatele – deocamdată cele arătate de exit-poll-uri, pentru că trebuie să așteptăm totuși rezultatele oficiale. Deci aceste rezultate arată că vom rămâne o formațiune politică stabilă în Parlamentul României, o formațiune care va reprezenta în mod consecvent interesele comunității maghiare din România și, în același timp, interesele întregii țări în interesele acestor meleaguri mureșene”, a spus Marko Bela.

La rândul său, senatorul UDMR de Mureș Gyorgy Frunda a spus că speră să obțină un nou mandat și le mulțumește membrilor echipei sale de campanie.

„Cred că ce se putea face la nivel de Târgu Mureș, am făcut, printr-o campanie pozitivă, constructivă. Sper să aibă un rezultat pozitiv, mă bucur că PPMT nu și-a atins scopul – de a stopa UDMR în încercarea de a intra în Parlament. Existența acestui partid ne face să ne gândim la o nouă politică, ce o vom discuta în viitor”, a spus Frunda.

El a adăugat că, în Parlament, reprezentanții Uniunii vor continua lupta pentru interesele comunității maghiare, dar au și idei pentru toți cetățenii acestei țări.

Președintele UDMR Mureș, deputatul Kelemen Attila, a precizat că, în toate estimările, UDMR a trecut de pragul electoral de cinci la sută, ceea ce înseamnă că a rămas un factor important pe paleta politică a României.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, duminică seară, la Miercurea Ciuc, că UDMR a intrat în Parlamentul României, conform cifrelor din exit-poll-uri, cu peste 5 la sută, spunând că „UDMR nu este un partid de 5 la sută, și este un partid care reprezintă comunitatea maghiarilor din România”.

El mai spus că a vorbit cu cei mai importanți lideri politici, inclusiv cu șeful PSD, Victor Ponta, iar de luni Uniunea „va începe discuții fiindcă e nevoie de stabilitate, de decizii coerente, și nu de certuri și de dispute politice sterile”.

USL a obținut 56,96 % din voturi la Cameră și 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmată de ARD cu 18,12% la Cameră și 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% și 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% și 5,16 %, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS difuzat de TVR.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?