Hugo Chavez prezintă noi complicații după operație, anunță vicepreședintele venezuelan

Hugo Chavez prezintă noi complicații după operație, anunță vicepreședintele venezuelan
Președintele venezuelean Hugo Chavez prezintă "noi complicații" a căror tratare "nu este lipsită de riscuri", după ce a fost supus la 11 decembrie unei a patra operații de cancer într-un spital din Havana, a anunțat duminică vicepreședintele Nicolas Maduro, relatează AFP.
Publicat: 31/12/2012, 10:02
Actualizat: 25/06/2013, 16:39

Președintele venezuelean Hugo Chavez prezintă „noi complicații” a căror tratare „nu este lipsită de riscuri”, după ce a fost supus la 11 decembrie unei a patra operații de cancer într-un spital din Havana, a anunțat duminică vicepreședintele Nicolas Maduro, relatează AFP.

„Am fost informați în legătură cu noi complicații apărute în urma unei infecții respiratorii”, a declarat Maduro pentru un post de radioteleviziune, de la Havana.

„Starea de sănătate a președintelui Chavez continuă să fie delicată”, a declarat Maduro, adăugând că aceste complicații „este necesar să fie tratate printr-un tratament care nu este lipsit riscuri”.

Vicepreședintele venezuelean, desemnat de Chavez ca succesor în cazul în care s-ar organiza alegeri anticipate, se află începând de vineri la Havana, alături de președinte, și a anunțat că va rămâne lângă acesta în următoarele ore, pentru a urmări îndeaproape evoluția stării sale de sănătate.

El a făcut aceste declarații la puțin timp după ce a vorbit cu Chavez, subliniind că „mulțumită forței fizice și spirituale, președintele este în măsură să se confrunte cu această situație dificilă”.

„Noi am decis să rămânem în următoarele ore la Havana, alături de președinte și familia sa, foarte atenți la evoluția stării sale de sănătate”, a adăugat vicepreședintele, care era însoțit de Rosa Virgina, una dintre fiicele lui Chavez, de Jorge Arreaza, ministrul Științei și Tehnologiei, și de Cilia Flores, procurorul Republicii.

În cursul ultimei întâlniri cu vicepreședintele, „președintele Chavez a cerut în mod special ca noi să transmitem urări de sfârșit de an familiilor venezuelene care se reunesc zilele acestea”, a mai spus Maduro.

Imediat după declarațiile lui Nicolas Maduro, ministrul Informațiilor Ernesto Villegas a dezmințit cu fermitate, pentru postul oficial de televiziune VTV, zvonuri cu privire la moartea președintelui, zvonuri care s-au intensificat, în ultimele ore, pe rețele de socializare.

Villegas a anunțat totodată că primarul din Caracas a hotărât să anuleze un concert tradițional de sfârșit de an, prevăzut luni, în Piața Bolivar, în centrul orașului.

Primăria și districtul federal „invită familiile din capitală și din Venezuela, în general, să aștepte Anul Nou, reunite în fiecare cămin, printr-o rugăciune de încredere și speranță pentru salvarea lui Chavez”, a declarat ministrul, care citea un comunicat.

A doua fiică a președintelui, Maria Gabriela Chavez, a postat un mesaj pe Twitter în care mulțumește „poporului Venezuelei” pentru dragoste, „cea mai mare forță a noastră”.

Cele patru fiice ale președintelui se află alături de acesta, la Havana.

Aflat la putere din 1999, Chavez, în vârstă de 58 de ani, a fost reales la 7 octombrie și ar urma să depună jurământul în Adunarea națională la 10 ianuarie, potrivit Constituției. Dar, din cauza bolii, el a fost supus, la 11 decembrie, unei noi intervenții chirurgicale, într-un spital din Havana, a patra de la detectarea, în iunie 2011, a unui cancer la nivelul zonei pelviene.

În urma acestei intervenții, vicepreședintele a declarat că operația a fost „complexă, dificlă, delicată”, anunțând o recuperare „de asemenea complexă și dificilă”.

Potrivit ultimului buletin de sănătate difuzat lunea trecută, președintele prezenta „o ușoară ameliorare a stării de sănătate”, în urma unei infecții respiratorii

Într-un mesaj de Crăciun, citit vineri de către vicepreședintele Maduro, președintele Chavez a cerut armatei să „vegheze la unitatea” națiunii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?