Hugo Chavez prezintă noi complicații după operație, anunță vicepreședintele venezuelan

Hugo Chavez prezintă noi complicații după operație, anunță vicepreședintele venezuelan
Președintele venezuelean Hugo Chavez prezintă "noi complicații" a căror tratare "nu este lipsită de riscuri", după ce a fost supus la 11 decembrie unei a patra operații de cancer într-un spital din Havana, a anunțat duminică vicepreședintele Nicolas Maduro, relatează AFP.
Publicat: 31/12/2012, 10:02
Actualizat: 25/06/2013, 16:39

Președintele venezuelean Hugo Chavez prezintă „noi complicații” a căror tratare „nu este lipsită de riscuri”, după ce a fost supus la 11 decembrie unei a patra operații de cancer într-un spital din Havana, a anunțat duminică vicepreședintele Nicolas Maduro, relatează AFP.

„Am fost informați în legătură cu noi complicații apărute în urma unei infecții respiratorii”, a declarat Maduro pentru un post de radioteleviziune, de la Havana.

„Starea de sănătate a președintelui Chavez continuă să fie delicată”, a declarat Maduro, adăugând că aceste complicații „este necesar să fie tratate printr-un tratament care nu este lipsit riscuri”.

Vicepreședintele venezuelean, desemnat de Chavez ca succesor în cazul în care s-ar organiza alegeri anticipate, se află începând de vineri la Havana, alături de președinte, și a anunțat că va rămâne lângă acesta în următoarele ore, pentru a urmări îndeaproape evoluția stării sale de sănătate.

El a făcut aceste declarații la puțin timp după ce a vorbit cu Chavez, subliniind că „mulțumită forței fizice și spirituale, președintele este în măsură să se confrunte cu această situație dificilă”.

„Noi am decis să rămânem în următoarele ore la Havana, alături de președinte și familia sa, foarte atenți la evoluția stării sale de sănătate”, a adăugat vicepreședintele, care era însoțit de Rosa Virgina, una dintre fiicele lui Chavez, de Jorge Arreaza, ministrul Științei și Tehnologiei, și de Cilia Flores, procurorul Republicii.

În cursul ultimei întâlniri cu vicepreședintele, „președintele Chavez a cerut în mod special ca noi să transmitem urări de sfârșit de an familiilor venezuelene care se reunesc zilele acestea”, a mai spus Maduro.

Imediat după declarațiile lui Nicolas Maduro, ministrul Informațiilor Ernesto Villegas a dezmințit cu fermitate, pentru postul oficial de televiziune VTV, zvonuri cu privire la moartea președintelui, zvonuri care s-au intensificat, în ultimele ore, pe rețele de socializare.

Villegas a anunțat totodată că primarul din Caracas a hotărât să anuleze un concert tradițional de sfârșit de an, prevăzut luni, în Piața Bolivar, în centrul orașului.

Primăria și districtul federal „invită familiile din capitală și din Venezuela, în general, să aștepte Anul Nou, reunite în fiecare cămin, printr-o rugăciune de încredere și speranță pentru salvarea lui Chavez”, a declarat ministrul, care citea un comunicat.

A doua fiică a președintelui, Maria Gabriela Chavez, a postat un mesaj pe Twitter în care mulțumește „poporului Venezuelei” pentru dragoste, „cea mai mare forță a noastră”.

Cele patru fiice ale președintelui se află alături de acesta, la Havana.

Aflat la putere din 1999, Chavez, în vârstă de 58 de ani, a fost reales la 7 octombrie și ar urma să depună jurământul în Adunarea națională la 10 ianuarie, potrivit Constituției. Dar, din cauza bolii, el a fost supus, la 11 decembrie, unei noi intervenții chirurgicale, într-un spital din Havana, a patra de la detectarea, în iunie 2011, a unui cancer la nivelul zonei pelviene.

În urma acestei intervenții, vicepreședintele a declarat că operația a fost „complexă, dificlă, delicată”, anunțând o recuperare „de asemenea complexă și dificilă”.

Potrivit ultimului buletin de sănătate difuzat lunea trecută, președintele prezenta „o ușoară ameliorare a stării de sănătate”, în urma unei infecții respiratorii

Într-un mesaj de Crăciun, citit vineri de către vicepreședintele Maduro, președintele Chavez a cerut armatei să „vegheze la unitatea” națiunii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum a revoluționat Eddie Van Halen muzica rock? Unul dintre cei mai mari chitariști din...