Cinci deținuți cer daune de un miliard de dolari companiilor producătoare de vin și bere. Motivul este surprinzător

Publicat: 05/01/2013, 21:03
Actualizat: 29/07/2014, 20:38

Cinci deținuți din statul american Idaho au dat în judecată opt dintre cele mai mari companii din lume producătoare de bere și vin pe motiv că alcoolul este principalul vinovat al infacțiunilor comise de ei.

Privații de libertate, închiși pentru diferite abateri, de la ucidere din culpă și până la posesie de droguri, pretind de la producătorii de băuturi alcoolice să îi despăgubească cu suma de un miliard de dolari, pentru că aceștia nu au avertizat consumatorii că astfel de băuturi provoacă dependență.

Keith Allen Brown, Steven J. Thompson, Woodrow J. Grant, Cory A. Baugh și Jeremy J. Brown sunt persoanele care au dat în judecată prodfucătorii de băuturi alcoolice, iar procesul a fost înregistrat la Tribunalul din Boise, Idaho, pe data de 10 decembrie 2012. Aceștia susțin că istoricul lor penal a debutat după ce au băut prima gură de alcool, notează Daily Mail.

FOTO: Idaho Department of Correction // Keith Brown este condamnat la 15 ani de închisoare după ce a împușcat mortal un bărbat. Acesta susține că este dependent de alcool încă din copilărie

Deținuții spun că Miller Brewing Company, Anheuser-Busch, Adolph Coors, Brown-Furman, American Brands Inc, Pepsi-Cola, RJR Nabisco, Gallo’s Winery, Ernest Gallo și Julio Gallo Winery ar fi trebuit să aplice avertismente pe sticle prin care să atenționeze consumatorii că alcoolul poate provoca dependență.

Keith Brown a fost condamnat la 15 ani de închisoare, după ce a împușcat mortal o persoană, în urmă cu cinci an. Acesta susține că alcoolul este principalul vinovat pentru faptul că caesta și-a petrecut 30 din cei 52 de ani ai săi în închisoare. „Mi-am petrecut cea mai mare parte din viața mea după grații din cauză că am băut. Niciodată nu am fost avertizat că alcoolul poate da dependență”, a scris deținutul în plângerea intentată companiilor de băuturi alcoolice.

FOTO: Idaho Department of Correction // Jeremy Brown (foto stânga) este condamnat pentru că a împușcat un bărbat în 2001, iar Woodrow Grant (foto dreapta) este închis pentru agresiune și consum de droguri

Jeremy Brown, în vârstă de 34 de ani, ispășește o sentință cuprinsă între 20 și 30 de ani, după ce în 2001 acesta a împușcat un bărbat și l-a lăsat să moară. Deținutul spune că în timpul incidentului era sub influența alcoolului, iar dacă nu era beat nu ar fi recurs niciodată la un asemenea gest. „Sincer, nu cred că o persoană tânără, care își face planuri de viitor, poate accepta faptul că alcoolul dă dependență. Nu trecea o zi fără să nu beau. Visam că beau alcool. Tânjeam după alcool”, a menționat și acesta în plângerea intentată celor opt companii producătoare de vin și bere.

FOTO: Idaho Department of Correction // Steven Thompson (foto stânga) și Cory Baugh (foto dreapta) sunt condamnați pentru posesie ilegală de droguri

Cei cinci privați de libertate nu sunt reprezentați în proces de un avocat, astfel că companiile producătoare de vin și bere nu au dat publicității încă niciun punct de vedere și nici nu s-au prezentat la primul termen al procesului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10...