Soluția Londrei pentru a combate imigrația. „Premierul vrea ca sistemul să sprijine persoanele care muncesc din greu și fac lucrurile corect”

Soluția Londrei pentru a combate imigrația. Premierul vrea ca sistemul să sprijine persoanele care muncesc din greu și fac lucrurile corect
Publicat: 24/03/2013, 13:13
Actualizat: 04/02/2019, 10:35

Guvernul britanic intenționează să introducă noi legi în privința imigrației, limitând accesul la locuințe sociale, introducând plata la medicul generalist și a unor „permise de rezidență biometrice” pentru români și bulgari, care să includă amprentele și imaginea facială, relatează presa britanică.

Premierul britanic David Cameron intenționează să introducă noi legi în privința imigrației, în pofida opoziției puternice așteptate din partea laburiștilor. Măsurile au ca scop limitarea accesului românilor și bulgarilor în Marea Britanie începând cu ianuarie 2014.

„Premierul vrea ca sistemul privind imigrația să sprijine persoanele care muncesc din greu și fac lucrurile corect. El este hotărât să pună capăt situației în care persoanele pot veni în Marea Britanie și pot obține beneficii și servicii publice fără să aducă nimic în schimb”, a declarat o sursă citată de Daily Mail, în ediția electronică.

„El se opune culturii «ceva pentru nimic» a unor persoane care vin aici din străinătate și sar rândul la locuințe sociale în defavoarea unor familii locale care trăiesc în zonă de ani de zile și plătesc taxe”, a adăugat el. „Vrem să eliminăm orice așteptare din partea noilor imigranți că ar primi o casă la sosire”, a continuat sursa citată.

La începutul lui martie, Nick Clegg a prezidat o Comisie guvernamentală pentru Afaceri Interne pentru a analiza planurile de descurajare a imigrației dinspre UE spre Marea Britanie prin tăierea beneficiilor fără încălcarea legilor privind discriminarea.

În același timp, Ministerul de Interne a analizat modalitățile prin care să se interzică imigranților din România și Bulgaria folosirea sistemului public de sănătate dacă vin în Marea Britanie fără să aibă un loc de muncă. Persoanele care au locuit în Marea Britanie cel puțin un an pot primi tratament gratuit în spitale, iar cele care locuiesc de mai puțin de un an trebuie să plătească. Cu toate acestea, pacienții străini pot avea acces gratuit la serviciile medicilor generaliști.

Guvernul analizează posibilitatea ca sistemul aplicat de spitale să fie extins la medicii generaliști. Medicii au sugerat ca ministerul să introducă un sistem în care pacienții care nu pot furniza dovada de rezidență să plătească pentru tratament. Totuși, British Medical Association i-a sfătuit pe membrii săi să nu facă verificări în privința rezidenței deoarece „nu este obligația lor să facă acest lucru”, iar aceasta i-ar putea expune acuzațiilor de discriminare.

Noile legi intenționează să oblige primăriile să introducă un „test de rezidență” înainte de a le permite familiilor să se înscrie pe lista pentru locuințe sociale. Acestea vor trebui să aștepte cel puțin doi ani și cel mult cinci ani pentru a se înscrie pe listă, în funcție de disponibilitatea locuințelor. În prezent, autoritățile locale sunt libere să impună astfel de restricții, dar multe nu o fac.

Coaliția de guvernământ analizează, de asemenea, posibilitatea de a le cere cetățenilor români și bulgari „permise de rezidență biometrice” care să arate dacă sunt îndreptățiți să folosească serviciile publice, potrivit Daily Telegraph, în ediția online. Cardurile ar urma să stocheze date, inclusiv amprente și imaginea facială. Pentru a primi un card, imigranții vor trebui fie să meargă fie la un birou al UK Border Agency, fie la un oficiu poștal, unde să le fie luate amprentele, să li se facă o fotografie și să le fie înregistrată semnătura electronică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
”Tradus” de Livia cu Spike, Bordea vrea să-i ia în ”piept” pe amândoi! Îi caută...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la...
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Turneul lui Taylor Swift ar putea modifica strategia Băncii Angliei
×