Protest la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Salariații cer demisia lui Vosganian și venirea lui Ponta

Protest la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Salariații cer demisia lui Vosganian și venirea lui Ponta
Publicat: 05/04/2013, 16:53
Actualizat: 02/04/2019, 18:56

Peste o sută de salariați de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează, vineri, în fața pavilionului administrativ al societății, cerând demisia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, și solicitând venirea la Vâlcea a premierului Victor Ponta pentru dezamorsarea situației tensionate.

În timp ce salariații Oltchim protestează în fața clădirii administrației combinatului, o delegație a lor discută cu administratorul special al combinatului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit liderului sindical Mihai Diculoiu, salariații scandează lozinci împotriva administratorilor speciali ai combinatului, cer demisia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, și solicită ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a dezamorsa conflictul.

„Se fac două săptămâni de când protestăm nemulțumiți de restanțele salariale și de lipsa perspectivelor de repornire a combinatului la capacitatea de 65%. Oamenii au ieșit zilnic la pavilionul administrativ, au blocat în mai multe rânduri drumurile naționale 64 și 67, au protestat la Prefectura și Primăria Râmnicu Vâlcea, dar văd că răspunsurile întârzie”, a declarat președintele Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu.

Potrivit sursei citate, marți, la București, va avea loc un miting „de amploare” în fața Guvernului României, la care vor participa salariați ai Oltchim, dar și colegi ai acestora de la Diviziei Petrochimice Bradu, de la Pitești.

„Oamenii vor în continuare ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a dezamorsa situația tensionată existentă la Oltchim și cer anularea ordinului de concediere colectivă deoarece este ilegal, atâta timp cât planul de restructurare al combinatului nu a fost elaborat”, a declarat președintele Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu.

La ora transmiterii acestei știri, salariații continuă protestul fără incidente, iar o delegație a acestora se află în pavilionul administrativ al combinatului Oltchim, unde discută cu administratorul special, Bogdan Stănescu.

Tot vineri, peste 300 de salariați ai Diviziei Petrochimice Bradu aparținând combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat în fața pavilionului administrativ al societății, nemulțumiți că nu și-au primit banii în ultimele trei luni și de disponibilizările anunțate de către administratorul judiciar, la ora transmiterii acestei știri protestul acestora fiind încheiat.

Liderul sindical al Diviziei Petrochimice Bradu, Marian Dumitru, a declarat că angajații își cer drepturile salariale restante pe trei luni, cele 55 de procente din lichidarea pe februarie, repornirea Diviziei Petrochimice unde lucrează, dar și preluarea, de către Oltchim, a Rafinăriei Arpechim Pitești, aflată în prezent la OMV Petrom.

„Cer guvernanților, primului-ministru Victor Ponta personal, să ajute Oltchim și petrochmimia piteșteană. Marți vom protesta alături de colegii de la Râmnicu Vâlcea în Piața Victoriei și sperăm ca guvernanții să înțeleagă să nu se mai joace cu vorbele. Timpul vorbelor a trecut”, a declarat liderul sindical Marian Dumitru.

Proteste similare au avut loc și vinerea trecută atât la OLtchim Râmnicu Vâlcea, cât și la Divizia Petrochimică Bradu de la Pitești, denumită astfel din 2009, după ce a fost preluată de Oltchim de la Petrom.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvență, cererea de declanșare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, și BDO Business Restructuring, parte a rețelei grupului internațional BDO.

Licitația pentru cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni la Oltchim a fost câștigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

După acest eșec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Mărturia sfâșietoare a văduvei lui Sorin Anghel, bărbatul măcelărit de interlopi: „Au venit după el...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Se schimbă banii de la 5 iunie 2024! 1.000.000 de români sunt afectați
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Meseria tot mai căutată de angajatori. Se poate practica în orice colţ al lumii şi oferă...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
„Vând cireșe cu 2 lei kilogramul” Anunțul viral al unui român. Acesta are, însa, o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cea mai agresivă Dacia DUSTER de la expoziția MILITARĂ din București - VIDEO
Ungaria vorbeşte despre al Treilea Război Mondial. Ce trebuie să evite Occidentul
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
APARTAMENTE GRATIS în România. A venit vestea cea mare chiar acum: Este un sprijin
Marele secret al dulceții de căpșuni. Ce trebuie să faci pentru a deveni mai rezistentă
Simona Gherghe, mesajul emoționant de ziua fiicei sale. Ce i-a transmis și în ce ipostază...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Alin Oprea, confesiuni cu lacrimi în ochi: ”Nici nu mă născusem când deja nu mai...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Astronomii au observat pentru prima dată coliziunea dintre două găuri negre din Universul antic
×