Amintirile lui Belodedici: „Mă plictiseau ședințele tactice care durau mai mult de 30 de minute”

Amintirile lui Belodedici: Mă plictiseau ședințele tactice care durau mai mult de 30 de minute
Publicat: 06/04/2013, 19:29
Actualizat: 04/07/2013, 08:20

Directorul departamentului de copii și juniori din cadrul FRF, Miodrag Belodedici, care sâmbătă i-a premiat pe câștigătorii Cupei Enel la fotbal, rezervată școlilor din sectorul 2, a declarat că ședințele tehnico-tactice îl plictiseau și pe el pe vremea când era jucător.

„Mă plictiseau ședințele tehnico-tactice. Îmi amintesc că în primele zece minute eram concentrat. Dacă ținea ședința mai mult de jumătate de oră deja eram avion. Mă gândeam la meci. E greu ca un jucător să fie concentrat”, a spus Belodedici.

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, marți, că jucătorii echipei Steaua erau nemulțumiți de durata ședințelor tactice și teoretice după meciul cu Ungaria și că acest lucru nu îl va mai tolera la echipa națională. „Unii jucători, cei de la Steaua, erau nemulțumiți de ședințele tactice și teoretice după meciul cu Ungaria, în care abia egalasem. Erau obișnuiți cu programul ăsta la națională, dar probabil că acum (n.r. – după rezultatele din Liga Europa) au ajuns la un alt nivel și nu mai e bine să mai exersăm loviturile libere câte o oră și să primim gol pe urmă. La mine semnalul mare de alarmă ăsta este. Și cu orice risc, un jucător, oricât de mare și valoros ar fi, dacă nu face ce trebuie, nu mai vine la echipa națională. Cu orice risc spun asta”, a afirmat Pițurcă.

Pe de altă parte, Miodrag Belodedici consideră că fundașul Ștefan Radu nu ar trebui să se retragă de la echipa națională, precizând că atunci când „trompeta” convocării sună, trebuie să fie prezent. „Nu înțeleg de ce vrea să se retragă. E un jucător tânăr, joacă la o echipă bună și are viitorul în față. Nu știu de ce nu luptă mai mult ca să ocupe un loc în națională. Nu prea înțeleg cum vine ca un jucător tânăr să renunțe la echipa națională. Când sună trompeta pentru luptă, nu poți spune că tu te retragi. Echipa națională e ceva suprem. Când primești convocarea la echipa națională, trebuie să-ți faci datoria pentru tricolor și pentru țară”, a subliniat Belodedici.

Miodrag Belodedici este de părere că înfrângerea României în Olanda este normală. „De ultimele meciuri ale naționalei nu mai vorbim, vorbim de următoarele partide care sunt extrem de importante. În ultimele meciuri am jucat cu Olanda și nu știu dacă ne putem cu Olanda la creșterea talentelor, la infrastructură și la organizare, așa că este normal să pierdem cu Olanda”, a explicat Belodedici.

Oficialul FRF a precizat că jucătorii români suferă încă la capitolul mental. „Încă nu suntem pregătiți să ne batem cu Franța, cu Spania și să fim la campionatele europene an de an. Noi trebuie să creștem jucătorii, să-i învățăm fotbal. Copiii vin cu o ambiție mai mari și își doresc foarte mult. Am observat că noi nu știm să ne eliberăm așa repede de emoția aia de meci și de frica aia față de vestici care privesc altfel meciul în sine. Noi încă avem probleme la capitolul emoții”, a subliniat Belodedici.

Miodrag Belodedici a participat, sâmbătă, la finalele Cupei Enel Junior la minifotbal, destinată elevilor din clasele a șaptea și a opta de la școlile generale din sectorul 2. După două săptămâni de meciuri disputate în Baza Sportivă Țiriac, elevii școlii numărul 28 au învins în finală echipa școlii numărul 66, cu scorul de 4-3. Pe poziția a treia s-a clasat școala generală numărul 46.
Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Hasan Amet Menderis, de la școala 28, iar cel mai bun portar al competiției a fost ales Ștefan Cătălin Costache, de la școala 66.

„Sunt niște copii tineri care vor să arate că știu să joace fotbal. Unii au talent, alții mai puțini, unii sunt mai grăsuți, dar important este că sunt afară. Idolul meu era nea Fane Sameș de la Steaua și aveam poze în cameră, în caiet și l-am pus o dată și lângă icoană în casă și ai mei m-au certat că cine e și de ce l-am pus acolo. Când am pășit prima oară la Steaua și l-am văzut, numai la el mă uitam. Nu mai țin minte nimic de antrenament, mă uitam numai la nea Fane. Pentru mine era un Dumnezeu în fotbal și m-am bucurat foarte mult când l-am întâlnit”, a adăugat Belodedici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Pițurcă Jr. a 'încercuit-o' pe voluptuoasa fiică a Andreei Berecleanu! Adio, ICH! CANCAN.RO publică imaginile...
Kate Middleton, ANUNȚ de ultimă oră. I-a întristat pe mulți: ​„Îmi pare foarte rău”
"Copilul trebuie să aibă frică de părinţi". Patru fraţi din Botoşani, bătuţi cu bestialitate de...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Primul caz din Europa de febră Oropouche, diagnosticat în Italia
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
Se CONFISCĂ permisul auto pe loc. Șoferii pot fi prinși și a doua zi
Apa care poate ucide. Toți o bem
VIDEO | Cum a fost surprins Chris Martin, solistul Coldplay, într-un parc din București. Putea...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Regele Carol al II-lea și războiul: „Scăparea de astăzi poate fi foarte scump plătită mâine”
×