Primul sponsor al Mișcării Populare. Ce donație a făcut „un samaritean” secret ONG-ului lui Băsescu

Primul sponsor al Mișcării Populare. Ce donație a făcut un samaritean secret ONG-ului lui Băsescu
Publicat: 07/04/2013, 17:37
Actualizat: 08/04/2013, 00:33

Lansată astăzi oficial, Fundațiia Mișcarea Populară, inițiată de consilierii președintelui Traian Băsescu la ideea sa și preluată de universitarul Marian Preda, are deja un prim sponsor care i-a oferit ca sediu în București „o parte din casa foarte mare în care locuiește”. Numele său este însă păstrat confidențial de președintele ONG-ului prezidențial, în ciuda promisiunii de transparență totală în privința finanțării făcută la aceeași lansare.

Absent la lansare, președintele Traian Băsescu a ieșit ulterior cu liderii Mișcării Populare la același restaurant la care obișnuia să discute mutări politice cu foștii camarazi din PDL.

„Cu siguranță veți avea un exemplu de transparență a finanțării Fundației Mișcarea Populară. De exemplu în București un samaritean ne-a alocat deja o parte din casa foarte mare în care locuiește pentru Mișcarea Populară. Avem și alte personae care au promis sprijin financiar. Așteptăm și contribuții mici, de la cei mulți. Vă promitem că atunci când vor intra le facem publice”, a promis deschis Marian Preda, decanul Facultății de Sociologie a Universității din București, care conduce Mișcarea.

La propunerea de a-i da și numele, Preda a bătut însă în retragere. „Trebuie să-l întrebăm dacă este un samaritean clasic care nu dorește să-i fie cunoscută identitatea. Transparență, dar și protecția unor astfel de personae care vor să ajute, dar nu neapărat să iasă în față”, s-a justificat el.

Absent la lansare, șeful statului a fost și el invocat de Marian Preda ca „părinte spiritual” și vootor combatant în dezbaterile pe care Mișcarea populară, atât cât va rămâne fundație, plănuiește să le organizeze în țară chiar pe temele fundamentale asumate public de Traian Băsescu: revizirea Constituției, Legea sănătății, noul Cod electoral și reorganizarea administrativ-teritorială. „Președintele este tatăl spiritual, primul și cel mai important susținător al nostru. A promis ca va fi cu noi la dezbateri ori de câte ori va putea”, a asigurat Marian Preda, întrebat de implicarea șefului statului în ONG-ul consilierilor săi.

Preda s-a delimitat în schimb de PDL, căruia și Băsescu i-a spus recent „Adio”. „PDL intra in lista noastră de partide de care ne-am săturat”, a spus el, fără a exclude ca Mișcarea Populară să devină partid.

La start, planurile lui Marian Preda, secondat oficial de Radu Borza, cofondatorul dexonline, consilierii prezideniali Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, Sebastian Lăzăroiu și Cristian Hrițuc, avocata Elenina Nicuț și jurnalista Georgeta Condur, includ o rețea de oficii regionale, județene și locale pentru Mișcarea Populară și un calendar de dezbateri mai ales în afara Bucureștiului.

„Există interes în țară. Pe noi ne interesează să ieșim din București. Mai degrabă ne interesează ce se întâmplă în afara Bucureștiului, dar și în București, în cartiere e plin de talente și de oameni competenți. Vom face grupuri de lucru naționale pe marile teme. Îi vom promova pe cei mai capabili să susțină aceste proiecte, să le dam șansa să devină lideri locali și regionali. Vrem să generam o mișcare a celor mulți, de jos în sus”, spune Preda, care susține că a primit până acum „peste 5000 de adeziuni”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×