William și Kate au decis să nu cunoască sexul bebelușului lor înainte de naștere

William și Kate au decis să nu cunoască sexul bebelușului lor înainte de naștere
Palatul Buckingham a comunicat miercuri o serie de informații despre nașterea "bebelușului regal" al cuplului William-Kate, care va veni pe lume la jumătatea lunii iulie, la Londra, fără a dezvălui însă detaliul cel mai așteptat, sexul copilului, pe care nici părinții săi nu îl cunosc.
Publicat: 20/06/2013, 12:24
Actualizat: 03/07/2013, 18:06

De multe luni, speculațiile abundă în Marea Britanie despre sexul viitorului moștenitor al tronului britanic, relatează AFP. Un presupus „lapsus” al ducesei de Cambridge a lăsat să se înțeleagă că soția prințului William ar aștepta o fetiță. O lună mai târziu însă, cuplul princiar a fost văzut cumpărând un cărucior albastru, fapt care a determinat tabloidele britanice să afirme că bebelușul va fi un băiețel.

Aceste lucruri nu contează. Suspansul va fi prelungit până la sfârșit. „Ducele și ducesa de Cambridge (titlul oficial al prințului William și al ducesei Catherine) nu cunosc sexul bebelușului lor și au decis să nu îl cunoască până la naștere”, au declarat surse din Palatul Buckingham.

Indiferent dacă va fi fetiță sau băiețel, bebelușul va ajunge pe tronul britanic și va domni într-o bună zi în Marea Britanie și în 15 alte state din Commonwealth, inclusiv Canada și Australia. Bebelușul va deveni al treilea în ordinea de succesiune la tron, după bunicul său, prințul Charles, și tatăl său, prințul William.

Kate, în vârstă de 31 de ani, urmează să nască la jumătatea lunii iulie, în aripa privată Lindo a spitalului St. Mary, aceeași clinică în care și prințesa Diana i-a născut pe cei doi fii ai ei, William, în 1982, și Harry, în 1984.

La secția de obstetrică a spitalului St. Mary, deschis în urmă cu 60 de ani și total renovat anul trecut, ducesa Kate va fi asistată de cei mai buni specialiști, inclusiv de ginecologul reginei, Alan Farthing.

Detaliile dezvăluite miercuri de Palatul Buckingham demonstrează încă o dată dorința viitorilor părinți de a continua să insufle o notă de modernitate monarhiei britanice. Kate a optat pentru o naștere pe cale naturală, spre deosebire de numeroase celebrități care preferă să nască prin cezariană. Ducesa va fi sprijinită de soțul ei, care a decis să asiste la naștere, așa cum a făcut și prințul Charles în 1982.

Prințul William, pilot de elicopter, a decis să își ia un concediu de paternitate de două săptămâni, pentru a o ajuta pe soția sa după naștere, în conformitate cu legislația britanică. În schimb, nu se știe deocamdată când își va relua Kate angajamentele oficiale.

Așa cum o cere tradiția, anunțul nașterii bebelușului cuplului princiar va genera o scenă demnă de o piesă de teatru: un document oficial care anunță fericitul eveniment și indică sexul bebelușului va trona pe un panou în curtea Palatului Buckingham, amplasat în locul unde are loc celebra schimbare a gărzilor palatului. Documentul va fi transportat sub escorta poliției de la spital la palat și va fi afișat abia după ce regina Elizabeth a II-a, străbunica bebelușului, va fi informată de nașterea copilului.

După ce vor părăsi spitalul, părinții și bebelușul ar putea petrece câteva săptămâni în somptuoasa reședință regală Sandringham din Norfolk. Presa evocase anterior posibilitatea ca ducesa Catherine să meargă să se odihnească, alături de bebeluș, la părinții ei, în comitatul Berkshire.

Anticipând un interes mediatic aproape fără precedent, Palatul Buckingham a cerut jurnaliștilor să dea dovadă de reținere, reamintindu-le de sinuciderea unei infirmiere în timpul spitalizării ducesei Catherine, în decembrie, la începutul sarcinii, din cauza unor grețuri severe. Jacintha Saldanha s-a sinucis după ce a fost victima unei farse telefonice organizate de un post de radio din Australia.

„Din cauza evenimentelor petrecute la spitalul King Edward al VII-lea, care sunt încă foarte prezente în memorie, sperăm că (…) activitatea normală a spitalului nu va fi deranjată de presa presei”, a declarat un purtător de cuvânt al palatului.

Chiar dacă nașterea copilului lor reprezintă „un eveniment personal și privat pentru duce și ducesă, ei recunosc, evident, că acesta va fi și un moment de sărbătoare”. „Însă cerem pur și simplu tuturor membrilor din mass-media să adopte un grad corespunzător de sensibilitate, de demnitate”, a adăugat același purtător de cuvânt.

Ducesa Catherine a avut cea din urmă apariție în public înainte de naștere sâmbătă, cu ocazia aniversării oficiale a reginei, la Londra, unde a părut zâmbitoare și vizibil relaxată, dar și mândră de sarcina ei. De atunci, soția prințului William se odihnește într-o reședință privată, departe de privirile curioșilor.

Prințul William și Catherine Middleton s-au căsătorit în aprilie 2011, primind cu acea ocazie titlurile oficiale de duce și ducesă de Cambridge. Cei doi au anunțat că așteaptă un copil în decembrie 2012.

Potrivit agenției de presă Reuters, casele de pariuri din Marea Britanie înregistrează numeroase cereri din peste 100 de țări în privința pariurilor organizate în legătură cu numele bebelușului. Alexandra este de departe marele favorit, urmat de Diana și Elizabeth.

Alexandra este un prenume care are tradiție în monarhia britanică. Prințesa Alexandra, în vârstă de 76 de ani, este verișoara reginei Elizabeth a II-a, iar Edward al VII-lea, fiul reginei Elizabeth I, s-a căsătorit cu prințesa Alexandra a Danemarcei, în 1863.

Prenumele masculin considerat favorit la casele de pariuri este George, iar data favorită la care va naște ducesa de Cambridge este 17 iulie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale