Cântăreața Hélène Ségara, diagnosticată cu o maladie rară

Cântăreața Hélène Ségara, diagnosticată cu o maladie rară
Publicat: 17/10/2013, 18:42
Actualizat: 31/07/2014, 16:28

Cântăreața franceză Hélène Ségara a dezvăluit într-un interviu recent faptul că suferă de o maladie autoimună, cu care a fost diagnosticată în urmă cu șase luni, informează lefigaro.fr.

Victimă a curiozității maladive a mass-media, după apariția ei într-o emisiune difuzată de postul de televiziune francez D8, cântăreața Hélène Ségara a vorbit într-un interviu acordat revistei Gala despre starea ei de sănătate.

Hélène Ségara a reapărut în mass-media franceză după o perioadă de pauză, mai întâi pentru că a lansat un disc cu coveruri după piese interpretate de Joe Dassin, intitulat „Et si tu n’éxistais pas”. Acesta nu a fost însă singurul motiv pentru care artista franceză a ținut prima pagină a ziarelor franceze în ultima vreme. Fanii artistei s-au declarat îngrijorați pentru starea ei de sănătate, după participarea cântăreței la emisiunea „Touche pas à mon poste”, prezentată de Cyril Hanouna, pe postul D8. Hélène Ségara a apărut în această emisiune cu fața foarte umflată, fapt care a generat o multitudine de zvonuri în presa franceză. Răspunsul ei nu a întârziat, cântăreața precizând de curând că urmează un tratament medical pe bază de cortizon.

În urmă cu câteva zile, artista a vorbit în premieră despre această perioadă dificilă din viața ei într-un interviu acordat revistei Gala. Cântăreața franceză a declarat: „În urmă cu șase luni, m-am trezit că nu mai vedeam nimic cu ochiul stâng”.

Hélène Ségara spune că a fost transportată de urgență la spitalul Hôtel-Dieu din Paris. „După ce am făcut toate analizele posibile, inclusiv puncții lombare, RMN și ecografii, am sfârșit prin a cunoaște un renumit profesor care m-a diagnosticat cu o maladie foarte rară”, a adăugat cântăreața.

Artista nu a dezvăluit însă în acel interviu numele bolii cu care a fost diagnosticată. „Nu este nici scleroză în plăci, nici poliartrită. Această boală nu ucide, din fericire”, a subliniat cântăreața, pentru a-și liniști admiratorii, care au aflat cu această ocazie că artista lor preferată nu s-a vindecat însă complet. „Mi-am recuperat o parte din vedere la ochiul drept. Ochiul stâng a putut fi salvat”, spune cântăreața. Hélène Ségara recunoaște că această situație poate să devină un handicap pe plan artistic și că acea boală ar putea să o deranjeze în timpul concertelor.

Descoperită de producătorul francez Orlando, fratele celebrei Dalida, Hélène Ségara a debutat cu albumul „Coeur de verre”. Albumul de debut a fost foarte bine primit în Franța și Belgia. Astfel, vocea puternică și caldă a făcut-o remarcată de marele tenor italian Andreea Bocelli. În anul 1999, Hélène Ségara a cântat în duet cu Andreea Bocelli versiunea franco-italiană a melodiei care a dat titlul albumului „Vivo per lei”, vândut în peste un milion de exemplare. A urmat rolul frumoasei Esmeralda, din piesa de teatru muzical „Notre Dame de Paris”, care a cunoscut un succes fenomenal în toată lumea.

De-a lungul timpului, vocea puternică și catifelată a cântăreței a răsunat pe cele mai mari scene din Franța, Belgia, Rusia, Ucraina, Maroc, Liban, Elveția și Canada. Prin timbrul deosebit al vocii, sensibilitatea, eleganța, și finețea ei, Hélène Ségara a reușit mereu să creeze o legătură unică cu publicul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii anunță că va fi vreme frumoasă în ultima lună de primăvară