Ancheta DNA la CJ Prahova vizează contractele de deszăpezire cu o firmă din județ

Ancheta DNA la CJ Prahova vizează contractele de deszăpezire cu o firmă din județ
Procurorii DNA care se află miercuri la sediul Consiliului Județean Prahova au solicitat reprezentanților instituției contractele încheiate cu o firmă din județ pentru deszăpezirea drumurilor, a declarat corespondentului MEDIAFAX președintele CJ Prahova, Mircea Cosma.
Publicat: 20/11/2013, 14:08
Actualizat: 18/02/2015, 15:07

Procurorii DNA care se află miercuri la sediul Consiliului Județean Prahova au solicitat reprezentanților instituției contractele încheiate cu o firmă din județ pentru deszăpezirea drumurilor, a declarat corespondentului MEDIAFAX președintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Potrivit președintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, procurorii DNA Ploiești au cerut contractele pe care Consiliul Județean le-a încheiat cu firma Star T&D, pentru deszăpezirea drumurilor din județ.

Mircea Cosma a spus că el se află în București, unde face analize medicale, și că nu este nevoie de prezența conducerii CJ la acțiunea procurorilor, cărora angajații instituției le vor pune la dispoziție toate documentele solicitate.

La ora transmiterii acestei știri, anchetatorii se află în biroul unuia dintre cei doi vicepreședinți ai CJ Prahova, Sebastian Danielescu (PNL).

Potrivit unor surse judiciare, la acțiunea procurorilor este prezent și un avocat al lui Răzvan Alexe, în condițiile în care patronul acestei firme este cel care l-ar fi denunțat pe Alexe la Parchet în dosarul în care acesta este arestat pentru trafic de influență.

Star T&D este una dintre firmele care au avut contract pentru deszăpezirea drumurilor județene în iarna trecută, societatea câștigând și în acest an un contract pentru deszăpezirea a trei din cele opt sectoare în care este împărțit județul pentru activitățile de deszăpezire.

De altfel, firma Star T&D are mai multe contracte cu autoritățile locale din județ pentru reparații și întrețineri de drumuri, precum și pentru deszăpezire.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Star T&D este în funcțiune și este sub urmărire penală.

Firma Star T&D, care figurează cu sediul social în comuna Blejoi, și care apare ca având certificatul de înmatriculare preschimbat, îi are ca asociați persoane fizice pe Teodor Dumitru, cu 40 la sută, și Ion Dumitru, cu 60 la sută.

Răzvan Alexe, pe care presa l-a prezentat drept apropiat al conducerii PSD Prahova, a fost arestat preventiv pentru trafic de influență, săptămâna trecută, fiind acuzat că ar fi primit peste 5 milioane de lei de la administratorul unei firme care are contracte cu Consiliul Județean Prahova.

„În perioada 2012-2013, Alexe Răzvan, lăsând să se creadă că are influență asupra președintelui Consiliului Județean Prahova (Mircea Cosma -n.r.), a pretins și a primit de la administratorul unei societăți comerciale – denunțător în cauză – sume de bani totalizând 5.204.005 de lei, disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de către firma denunțătorului către S.C. Marconstruct Company S.R.L. și neexecutate în realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denunțătorului”, se preciza într-un comunicat al DNA.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că lucrările în cauză se referă la reabilitarea unor drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova.

În ultimii ani, presa din Prahova a scris despre relațiile pe care Răzvan Alexe le are cu fiul și fiica președintelui Consiliului Județean Prahova, publicând fotografii în care Alexe apare la nunta fiicei șefului CJ Prahova, Andreea Cosma, care a avut loc în urmă cu câțiva ani în Beirut.

De asemenea, Răzvan Alexe este inculpat, alături de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu și de alte șase persoane, în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, prin achiziții și livrări de mărfuri și servicii făcute prin aproximativ 60 de societăți comerciale din București și județul Prahova, unele de tip „fantomă.

Numele lui Alexe apare și într-un dosar în care este urmărită penal Fabioara Ionescu, administratorul public al județului Prahova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Hans Christian Orsted, pionierul electromagnetismului