Ancheta DNA la CJ Prahova vizează contractele de deszăpezire cu o firmă din județ

Ancheta DNA la CJ Prahova vizează contractele de deszăpezire cu o firmă din județ
Procurorii DNA care se află miercuri la sediul Consiliului Județean Prahova au solicitat reprezentanților instituției contractele încheiate cu o firmă din județ pentru deszăpezirea drumurilor, a declarat corespondentului MEDIAFAX președintele CJ Prahova, Mircea Cosma.
Publicat: 20/11/2013, 14:08
Actualizat: 18/02/2015, 15:07

Procurorii DNA care se află miercuri la sediul Consiliului Județean Prahova au solicitat reprezentanților instituției contractele încheiate cu o firmă din județ pentru deszăpezirea drumurilor, a declarat corespondentului MEDIAFAX președintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Potrivit președintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, procurorii DNA Ploiești au cerut contractele pe care Consiliul Județean le-a încheiat cu firma Star T&D, pentru deszăpezirea drumurilor din județ.

Mircea Cosma a spus că el se află în București, unde face analize medicale, și că nu este nevoie de prezența conducerii CJ la acțiunea procurorilor, cărora angajații instituției le vor pune la dispoziție toate documentele solicitate.

La ora transmiterii acestei știri, anchetatorii se află în biroul unuia dintre cei doi vicepreședinți ai CJ Prahova, Sebastian Danielescu (PNL).

Potrivit unor surse judiciare, la acțiunea procurorilor este prezent și un avocat al lui Răzvan Alexe, în condițiile în care patronul acestei firme este cel care l-ar fi denunțat pe Alexe la Parchet în dosarul în care acesta este arestat pentru trafic de influență.

Star T&D este una dintre firmele care au avut contract pentru deszăpezirea drumurilor județene în iarna trecută, societatea câștigând și în acest an un contract pentru deszăpezirea a trei din cele opt sectoare în care este împărțit județul pentru activitățile de deszăpezire.

De altfel, firma Star T&D are mai multe contracte cu autoritățile locale din județ pentru reparații și întrețineri de drumuri, precum și pentru deszăpezire.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Star T&D este în funcțiune și este sub urmărire penală.

Firma Star T&D, care figurează cu sediul social în comuna Blejoi, și care apare ca având certificatul de înmatriculare preschimbat, îi are ca asociați persoane fizice pe Teodor Dumitru, cu 40 la sută, și Ion Dumitru, cu 60 la sută.

Răzvan Alexe, pe care presa l-a prezentat drept apropiat al conducerii PSD Prahova, a fost arestat preventiv pentru trafic de influență, săptămâna trecută, fiind acuzat că ar fi primit peste 5 milioane de lei de la administratorul unei firme care are contracte cu Consiliul Județean Prahova.

„În perioada 2012-2013, Alexe Răzvan, lăsând să se creadă că are influență asupra președintelui Consiliului Județean Prahova (Mircea Cosma -n.r.), a pretins și a primit de la administratorul unei societăți comerciale – denunțător în cauză – sume de bani totalizând 5.204.005 de lei, disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de către firma denunțătorului către S.C. Marconstruct Company S.R.L. și neexecutate în realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denunțătorului”, se preciza într-un comunicat al DNA.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că lucrările în cauză se referă la reabilitarea unor drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova.

În ultimii ani, presa din Prahova a scris despre relațiile pe care Răzvan Alexe le are cu fiul și fiica președintelui Consiliului Județean Prahova, publicând fotografii în care Alexe apare la nunta fiicei șefului CJ Prahova, Andreea Cosma, care a avut loc în urmă cu câțiva ani în Beirut.

De asemenea, Răzvan Alexe este inculpat, alături de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu și de alte șase persoane, în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, prin achiziții și livrări de mărfuri și servicii făcute prin aproximativ 60 de societăți comerciale din București și județul Prahova, unele de tip „fantomă.

Numele lui Alexe apare și într-un dosar în care este urmărită penal Fabioara Ionescu, administratorul public al județului Prahova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Singurul oraș mare din România fără probleme de trafic. Cum e posibil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri