Why don”t you come over?, „Campania Anului” și cea mai premiată campanie la Romanian PR Award 2013

Why don''t you come over?, „Campania Anului și cea mai premiată campanie la Romanian PR Award 2013
Publicat: 21/11/2013, 22:32
Actualizat: 21/11/2013, 22:32

Campania „Why don”t you come over?” realizată de GMP Group împreună cu Mediafax Group a fost desemnată campania de PR a Anului în cadrul competiției Romanian PR Award 2013.

„Why don”t you come over?” este o campanie integrată realizată prin colaborarea a trei agenții din GMP Group – GMP Advertising, Webstyler și GMP PR, alături de Mediafax Group. Campania a venit ca un răspuns al GMP și Gândul.info la campania britanică menită să stopeze „exodul” de români în Marea Britanie, odată cu ridicarea restricțiilor de pe piața muncii în ianuarie 2014. Pornită din GMP Advertising, campania a fost completată cu componente de digital de Webstyler și de PR și media relations de GMP PR.

În doar două săptămâni, campania s-a răspândit în toată lumea, implicând activ sute de mii de români și generând peste 100 de apariții în presa internațională, echivalentul a 2 milioane de euro free media. Campania de media relations gestionată de GMP PR a fost una dintre cele mai complexe ale grupului, implicând contact direct cu peste 50 de publicații de pe 5 continente. Succesul campaniei s-a datorat unui mix de creativitate, inovație, viteză de reacție atât din partea GMP Group cât și a clientului.

Lucian Mîndruță, Creative Marketing Manager, Mediafax Group: „Cu două-trei ore de la concept și până la execuție și livrare, cred că această campanie a fost și cea mai rapidă din acest an. Cred că succesul ei s-a bazat pe conceptul creativ, dublat de capacitatea de livrare către public a Grupului Mediafax. E o campanie care arată că românii preocupați de imaginea țării lor, românii educați și activi social sunt o parte importantă a publicului nostru. Am făcut echipă bună cu GMP și cu românii din social media. Și-o să mai facem!”

„Mediafax Group și GMP Group au arătat frumos unde poate duce o relație bazată pe încredere. Iar noi, cei din Grupul GMP: GMP Advertising, WEBSTYLER și GMP PR, ne-am arătat nouă înșine încă o dată că e bine să fim atenți la ce se întâmplă în jur și să luăm atitudine, să fim proactivi. Și, mai ales, cât de repede și bine putem colabora.

Pe de altă parte, cred că românii merită să fie respectați și ne bucurăm că am reușit să vedem mulți români care au spus: această campanie m-a făcut mândru/mândră că sunt român/româncă.” declară Felix Tătaru, Președinte GMP Group.

Campania Gândul „Why don’t you come over”, a fost premiată cu aur la AdStars 2013, a câștigat Grand Prix-ul la categoria „Digital Campaigns”, la festivalul Golden Drum 2013 de la Portoroz (Slovenia) și a s-a impus la categoriile„Viral Non-Video” și”Art, Culture, Media and Entertainment” la Internetics.

„Why Don”t You Come Over?” a câștigat la Romanian PR Award 2013, pe lângă titlul de Campania Anului, alte cinci trofee: Gold la categoriile Comunicare pentru administrarea crizelor, riscurilor și oportunițăților, Digital PR, Media Relations și Buget -, Creativitate + și Silver la categoria Comunicare în domeniul public. GMP PR a primit distincția „PR Innovator of the year” pentru campaniile agenției și contribuția la campania „Why don”t you come over?”.

Campania semnată de Grupul GMP pentru brandul Gândul.info a adunat un palmares bogat de premii, fiind probabil cea mai premiată campanie românească din 2013, printre care: Grand Prix – Digital Campaigns, Gold – PR Campaigns, Silver – Integrated Campaigns la Golden Drum 2013; Finalist la Cannes Lions 2013, categoria PR, subcategoriile crisis și media; Gold Medal la categoria PR Campaigns, AdStars 2013 și Nominalizare la European Excellence Awards.

Despre GMP Group

Cu peste 140 de angajați în 7 companii specializate în diverse arii ale comunicării, GMP Group este un grup independent, antreprenorial, inspirat de creativitate în toate disciplinele sale: advertising, digital, events, public affairs, design, PR.

Pentru creativitate și rezultatele clienților lor, companiile grupului sunt constant premiate în festivaluri precum Effie, Internetics, PR Award, Golden Drum și Cannes Lions.

În 2013, GMP Advertising a fost recunoscută drept „Agenția Independentă a Noii Europe” la Golden Grum, GMP PR – Agenția nr 1 în România conform top BIZ, iar Webstyler, „Agenția Anului” la Internetics.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii