Why don”t you come over?, „Campania Anului” și cea mai premiată campanie la Romanian PR Award 2013

Why don''t you come over?, „Campania Anului și cea mai premiată campanie la Romanian PR Award 2013
Publicat: 21/11/2013, 22:32
Actualizat: 21/11/2013, 22:32

Campania „Why don”t you come over?” realizată de GMP Group împreună cu Mediafax Group a fost desemnată campania de PR a Anului în cadrul competiției Romanian PR Award 2013.

„Why don”t you come over?” este o campanie integrată realizată prin colaborarea a trei agenții din GMP Group – GMP Advertising, Webstyler și GMP PR, alături de Mediafax Group. Campania a venit ca un răspuns al GMP și Gândul.info la campania britanică menită să stopeze „exodul” de români în Marea Britanie, odată cu ridicarea restricțiilor de pe piața muncii în ianuarie 2014. Pornită din GMP Advertising, campania a fost completată cu componente de digital de Webstyler și de PR și media relations de GMP PR.

În doar două săptămâni, campania s-a răspândit în toată lumea, implicând activ sute de mii de români și generând peste 100 de apariții în presa internațională, echivalentul a 2 milioane de euro free media. Campania de media relations gestionată de GMP PR a fost una dintre cele mai complexe ale grupului, implicând contact direct cu peste 50 de publicații de pe 5 continente. Succesul campaniei s-a datorat unui mix de creativitate, inovație, viteză de reacție atât din partea GMP Group cât și a clientului.

Lucian Mîndruță, Creative Marketing Manager, Mediafax Group: „Cu două-trei ore de la concept și până la execuție și livrare, cred că această campanie a fost și cea mai rapidă din acest an. Cred că succesul ei s-a bazat pe conceptul creativ, dublat de capacitatea de livrare către public a Grupului Mediafax. E o campanie care arată că românii preocupați de imaginea țării lor, românii educați și activi social sunt o parte importantă a publicului nostru. Am făcut echipă bună cu GMP și cu românii din social media. Și-o să mai facem!”

„Mediafax Group și GMP Group au arătat frumos unde poate duce o relație bazată pe încredere. Iar noi, cei din Grupul GMP: GMP Advertising, WEBSTYLER și GMP PR, ne-am arătat nouă înșine încă o dată că e bine să fim atenți la ce se întâmplă în jur și să luăm atitudine, să fim proactivi. Și, mai ales, cât de repede și bine putem colabora.

Pe de altă parte, cred că românii merită să fie respectați și ne bucurăm că am reușit să vedem mulți români care au spus: această campanie m-a făcut mândru/mândră că sunt român/româncă.” declară Felix Tătaru, Președinte GMP Group.

Campania Gândul „Why don’t you come over”, a fost premiată cu aur la AdStars 2013, a câștigat Grand Prix-ul la categoria „Digital Campaigns”, la festivalul Golden Drum 2013 de la Portoroz (Slovenia) și a s-a impus la categoriile„Viral Non-Video” și”Art, Culture, Media and Entertainment” la Internetics.

„Why Don”t You Come Over?” a câștigat la Romanian PR Award 2013, pe lângă titlul de Campania Anului, alte cinci trofee: Gold la categoriile Comunicare pentru administrarea crizelor, riscurilor și oportunițăților, Digital PR, Media Relations și Buget -, Creativitate + și Silver la categoria Comunicare în domeniul public. GMP PR a primit distincția „PR Innovator of the year” pentru campaniile agenției și contribuția la campania „Why don”t you come over?”.

Campania semnată de Grupul GMP pentru brandul Gândul.info a adunat un palmares bogat de premii, fiind probabil cea mai premiată campanie românească din 2013, printre care: Grand Prix – Digital Campaigns, Gold – PR Campaigns, Silver – Integrated Campaigns la Golden Drum 2013; Finalist la Cannes Lions 2013, categoria PR, subcategoriile crisis și media; Gold Medal la categoria PR Campaigns, AdStars 2013 și Nominalizare la European Excellence Awards.

Despre GMP Group

Cu peste 140 de angajați în 7 companii specializate în diverse arii ale comunicării, GMP Group este un grup independent, antreprenorial, inspirat de creativitate în toate disciplinele sale: advertising, digital, events, public affairs, design, PR.

Pentru creativitate și rezultatele clienților lor, companiile grupului sunt constant premiate în festivaluri precum Effie, Internetics, PR Award, Golden Drum și Cannes Lions.

În 2013, GMP Advertising a fost recunoscută drept „Agenția Independentă a Noii Europe” la Golden Grum, GMP PR – Agenția nr 1 în România conform top BIZ, iar Webstyler, „Agenția Anului” la Internetics.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...