VREMEA. Prognoza meteo pentru 27 și 28 noiembrie UPDATE

VREMEA. Prognoza meteo pentru 27 și 28 noiembrie UPDATE
Publicat: 27/11/2013, 11:17
Actualizat: 08/01/2020, 23:35

VREMEA va fi rece, iar ploile se vor transforma în ninsori. Va ninge pe arii mai extinse în Banat și Oltenia, unde vor fi mai consistente și local în Muntenia, iar în Dobrogea vor fi precipitații slabe mixte, potrivit ANM.

VREMEA UPDATE 27 noiembrie. ANM a emis o nouă avertizare de cod galben de ninsori și intensificări ale vântului, valabilă până astăzi la ora 21:00. În intervalul menționat, în vestul și sudul Olteniei, precum și în sudul Munteniei va mai ninge, cantitățile de precipitații vor depăși local 10 l/mp și se va depune strat proaspăt de zăpadă.

În sudul Banatului și în celelalte județe ale Munteniei, inclusiv în zona municipiului București, vor mai fi posibile ninsori slabe. Vântul va mai avea intensificări în regiunile estice și sud-estice, cu viteze de 55-65 km/h. În noaptea de miercuri spre joi vor fi temperaturi negative în toată țara, iar în estul Transilvaniei va fi ger (valori sub -10 grade).

VREMEA UPDATE 27 noiembrie. Astăzi, până la ore 14:00, există o avertizare de cod galben ninsori, intensificări ale vântului și viscol, emisă de ANM pentru partea de sud-vest a României. În intervalul menționat, în Banat, Oltenia și vestul Munteniei, precum și în Munții Banatului și zona Carpaților Meridionali, va ninge, iar local și temporar vântul va avea intensificări, viscolind zăpada. Cantitățile de precipitații vor depăși 15…20 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi mai consistent.

În centrul și estul Munteniei, inclusiv în zona municipiului București, ninsorile vor fi slabe cantitativ, dar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-55 km/h și temporar 65-70 km/h.

ÎN ȚARĂ (miercuri): Vremea va fi rece pentru sfârșitul lunii noiembrie. În sud-vestul și sudul țării înnorările vor persista și va ninge pe arii mai extinse în Banat și Oltenia, unde vor fi mai consistente și local în Muntenia, iar în Dobrogea vor fi precipitații slabe mixte. În cursul zilei cerul va fi noros și în Moldova și Transilvania unde doar izolat va fulgui. Vântul va mai avea unele intensificări în estul și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 4 grade, ușor mai ridicate pe litoral, iar cele minime, în general, între -11 și 0 grade.

ÎN ȚARĂ (joi): Vremea se va menține mai rece decât ar fi normal la sfârsitul lunii noiembrie în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, nordice și centrale, unde local, mai ales spre seară și noaptea, va ninge slab. Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, mai ales a Carpaților Orientali, unde vor fi rafale de peste 55 km/h, precum și, temporar, în sudul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade, ușor mai ridicate în Subcarpații Moldovei, iar cele minime între -9 și 1 grad.

LA BUCUREȘTI: Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi înnorat și temporar va ninge slab. Vântul va avea intensificări în prima parte a zilei, apoi va deveni moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Cum arată Prințesa Kate Middleton acum, la 2 luni după ce a început chimioterapia. Unde...
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare...
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Fratele Raisei, fetița dispărută în Dolj și găsită moartă într-o râpă, a fost luat de...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei. Polițiștii l-au reținut și dus la audieri....
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Rovinieta își păstrează valabilitatea dacă schimbi numărul de înmatriculare?
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
ERUPȚIE MONSTRU pe Soare! Radiații și PLASMĂ în drum spre Pământ
Volodimir Zelenski, la un pas să fie ucis. A fost trădat. Cine plănuia să-l omoare
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
Cum s-a ferit Smiley de scandaluri: ”Nu prea mă cert cu lumea în general”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
O substanță din rodii ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer
×