Ministerul Sănătății cere anchetă la Spitalul Județean Bacău, unde un copil a fost legat de pat

Ministerul Sănătății cere anchetă la Spitalul Județean Bacău, unde un copil a fost legat de pat
Publicat: 04/01/2014, 16:51
Actualizat: 30/09/2018, 04:41

Ministerul Sănătății face apel la Consiliul Județean Bacău să declanșeze o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Bacău, după ce, în cursul zilei de sâmbătă, au apărut imagini cu un copil mic legat cu un ham de patul unei secții pediatrice, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit lui Arafat, la ora actuală, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Bacău fac cercetări la fața locului, MS cerând ca ancheta să vizeze atât cazul copilului legat de pat, cât și condițiile improprii din spitalul respectiv, prezentate în imagini.

Directorul medical al Spitalul Județean de Urgență Bacău, Aurelia Țaga, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că va declanșa o anchetă internă la nivelul spitalului pentru a stabili exact pe ce perioadă a fost legat copilul, situația în care se apelează la o astfel de metodă fiind considerată una de „extremă urgență”.

„Copilul a ajuns la spital pe data de 27 decembrie 2013 cu o stare febrilă, fiind diagnosticat cu faringo-amigdalită acută. I-a fost schimbat de mai multe ori tratametul, în prezent boala fiind în involuție”, a spus directorul medical.

Potrivit aceleiași surse, copilul, în vârstă de un an și jumătate, a fost internat pe sectorul de Sugari, însă fără aparținători, mama sa fiind internată în Secția de TBC a spitalului.

„În aceste condiții, s-a apelat la un dispozitiv din comerț, special pentru copii de vârstă mică, prin care acesta a fost legat de pătuț, însă care îi oferea libertatea de mișcare. S-a apelat la această metodă pentru a preveni accidentarea la cap sau la membre a băiețelului. Situația în care se apelează la astfel de metode este una de extremă urgență atunci când personalul medical este ocupat cu alți copii în administrarea medicației sau alimentației”, a declarat Aurelia Țaga.

Conform acesteia, conducerea spitalului va declanșa o anchetă pentru a vedea pe ce perioadă a fost legat copilul de pat.

„Eu nu permit și nu sunt de acord cu asemenea practici, deși, așa cum am mai spus, în situații de extremă urgentă, sunt permise de regulamentul de funcționare a spitalului”, a spus Țaga, adăugând că personalul necesar desfășurării activității în sectorul respectiv este insuficient.

Sorin Bârlădeanu, director în cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Bacău, a declarat că băiețelul a fost adus la spital de către mama sa, care nu a putut sta alături de copil întrucât și ea era bolnavă și a fost nevoie să fie internată într-o altă secție a Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Potrivit sursei citate, copilul a fost diagnosticat cu faringită acută, iar mama acestuia a fost internată simultan într-o altă secție a spitalului, fiind și ea bolnavă.

„Am luat legătura cu directorul medical al spitalului pentru a face o primă evaluare a cazului. Am identificat copilul și am luat date despre siguranța acestuia și am constatat că, atunci când nu putea fi supravegheat și când persoanele care trebuiau să-l îngrijească aveau alte lucruri de făcut, era legat de pat pe perioade scurte de timp. Mi s-a spus că acest lucru se făcea pentru siguranța copilului. Când am ajuns noi acolo, copilul nu era legat. Acum o voi vizita pe mama copilului, iar apoi vom face o evaluare socială la domiciliul familiei copilului”, a spus Sorin Bârlădeanu.

Sursa citată a precizat că, până la ora actuală, cazul copilului respectiv nu a fost în atenția Direcției pentru Protecția Copilului Bacău.

„Acum vom face o evaluare socială. În funcție de situația socială a familiei respective vom vedea dacă este nevoie să intervenim sau nu”, a conchis Bârlădeanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Devine obligatoriu din 7 iulie. Dispozitivul pe care toate mașinile trebuie să-l aibă la bord
Weekend compromis în România. Veștile de la ANM strică toate planurile
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×