Discuții la sediul PSD. Dragnea: „Vom avea mai mulți europarlamentari decât acum”. Ce spune vicepremierul despre descentralizare

Discuții la sediul PSD. Dragnea: Vom avea mai mulți europarlamentari decât acum. Ce spune vicepremierul despre descentralizare
Publicat: 17/01/2014, 12:36
Actualizat: 28/07/2014, 17:57

Șeful campaniei electorale a PSD pentru europarlamentare, Liviu Dragnea, a început, vineri, o serie de patru întrevederi cu reprezentanții filialelor județene a PSD în perspectiva alegerilor din mai, el arătând că în mod sigur social-democrații vor avea mai mulți europarlamentari decât acum.

„Am început întâlnirile cu colegii din județe. O să am patru întâlniri. Am preferat să nu invit toate județele odată, pentru a putea realiza discuții mult mai aplicate și mai eficiente, adică vreau să am timp să discut cu fiecare județ absolut toate probelemele pe care le are comunitatea respectivă”, a spus Dragnea, la începtul întrevederii, care se desfășoară la sediul central al PSD.

El a precizat că vineri va avea întrevederi cu 11 filiale județene, iar săptămâna viitoare, marți, va mai avea loc o întrevedere tot la București. El a adăugat că miercuri va avea loc a treia întrevedere, la Craiova, iar ultima întâlnire va avea loc joi, la Focșani sau la Iași.

Întrebat dacă PSD speră să aibă un număr mai mare de europarlamentari decât în prezent, Dragnea a precizat: „Despre cifră vorbesc la Comitetul Executiv, unde o să finalizăm evaluările”.

„E vorba și de prezența care va fi – asta va influența și rezultatul fiecărui partid. Eu cred că o să avem sigur un număr de europarlamentari mai mare decât cel pe care îl avem acum, să sperăm mult mai mare decât e cazul”, a spus Dragnea.

PSD are în acest moment 11 europarlamentari.

Totodată, vicepremierul a precizat și că nu va renunța la proiectul de descentralizare, chiar dacă CCR l-a declarat neconstituțional, dar că legea va fi pusă în acord cu decizia Curții, după ce motivarea va fi publicată.

„Discutăm (cu reprezentanții PSD din teritoriu – n.r.) și despre descentralizare, pentru că este un proiect la care nu renunțăm. O să așteptăm motivarea Curții și o să continuăm. Vedem ce spune Curtea, modificăm ceea ce ne cere Curtea în legea respectivă, pentru că nu cred că poate fi declarat neconstituțional procesul în sine de descentralizare”, a spus Dragnea.

„Am văzut foarte multe comentarii. Deocamdată, mă abțin până văd motivarea Curții și am pregătit deja pașii care urmează să-i facem ca Guvern și Parlament”, a adăugat Dragnea, precizând că USL nu va renunța la descentralizare.

„Am fi printre puținele țări, dacă nu singura țară din UE, împreună cu Bulgaria, care nu am avea descentralizare. Până la urmă, decizia și puterea trebuie duse mai aproape de oameni, nu trebuie să rămână la București, cu toate declarațiile războinice pe care le-am auzit, cu toate afirmațiile, cu toate așa-zisele analize. Mergem înainte, pentru că este esențial pentru reforma administrației publice”, a spus Dragnea.

Curtea Constituțională a decis că Legea descentralizării, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în Parlament în luna noiembrie, este neconstituțională, admițând sesizarea formulată de parlamentarii PDL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Scene terifiante în plină stradă! Un barbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?