TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de vineri, 24 ianuarie

TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de vineri, 24 ianuarie
Publicat: 24/01/2014, 22:12
Actualizat: 29/07/2014, 22:21

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1. Premierul Victor Ponta a renunțat să participe la manifestările de Ziua Unirii Principatelor, de la Iași, deși cu 24 de ore înainte le confirmase orgazatorilor prezența. Premierul nu și-a anulat însă și vizita de după-amiază de la Focșani, unde, spre deosebire de Iași, nu au fost anunțate proteste care să îl vizeze. „În mod normal ar fi trebuit să fiu la Iași, dar am preferat să vin aici pentru a spune câteva lucruri foarte importante: MAI este coloana vertebrală a statului român și am toată încrederea în dumneavoastră. Astăzi este sărbătoare, mâine este week-end, toată lumea se odihnește, dumneavoastră tot pe stradă, la accidente, evenimente neprevăzute”, a spus Ponta la instalarea în funcția de interimar la Interne a vicepremierului Gabriel Oprea.

2. Fostul ministru al Comunicațiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu a primit trei ani și șase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate vineri de ICCJ în dosarul „Poșta Română”. În acest dosar foștii miniștri Tudor Chiuariu (PNL) și Nagy Zsolt (UDMR) au fost acuzați că au prejudiciat statul cu 8 milioane de euro și de abuz în serviciu cu consecințe grave. Procurorii au cerut condamnarea celor doi la pedepse cu închisoare între 5 și 15 ani. Sentința a fost emisă de completul de cinci judecători condus de președintele Curții Supreme, Livia Doina Stanciu. Pe fond, Chiuariu a fost achitat iar Nagy Zsolt condamnat la trei ani și șase luni cu suspendare.

3. Guvernul vrea să interzică plata în numerar pentru cumpărările de terenuri, case și mașini, indiferent de valoarea acestora, atât cumpărătorul, cât și vânzătorul riscând o amendă de 20% din valoarea tranzacției, potrivit unui proiect de ordonanță obținut de Mediafax. Această prevedere este valabilă atât pentru firme, cât și pentru populație și cuprinde toate tipurile de imobil, precum și orice fel de autovehicul, indiferent dacă este la prima vânzare sau second-hand. De asemenea, Guvernul introduce noi plafoane privind plățile maxime pe care firmele le pot efectua zilnic în numerar, precum și plățile în numerar pe care poate să le facă populația către firme.

4. România a intrat din această seară sub cod portocaliu de viscol și ninsoare existând riscul să intre chiar sub avertizare de cod roșu, dacă stratul de zapădă va depăși 50 de centimetri. Ipoteza a fost avansată de Ion Sandu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, la comandamentul de iarnă convocat vineri la Palatul Victoria. „Nu excludem ca dacă se vor depăși 50 de centimetri de zăpadă să apară și coduri roșii”, i-a anunțat Sandu pe premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, cel care conduce comandamentul, cât și pe prefecți, convocați la videoconferință. Ce înseamnă cod roșu și când s-a mai aflat România sub această avertizare vedeți aici.

5. La Kiev continuă protestele, după ce discuțiile dintre președintele Viktor Ianukovici și liderii opoziției au eșuat. Astăzi, președintele Ucrainei a avertizat că va utiliza „toate mijloacele” împotriva manifestanților dacă nu se va ajunge la un acord cu opoziția. Gândul transmite în timp real informații de la fața locului.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Alimentele bogate în sare ar trebui interzise, recomandă OMS
×