TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de vineri, 24 ianuarie

TOP 5 ȘTIRI. Cele mai importante știri de vineri, 24 ianuarie
Publicat: 24/01/2014, 22:12
Actualizat: 29/07/2014, 22:21

Știri de interes public sau știri care au stârnit interesul publicului: la finalul fiecărei zile, editorii gândul vă propun TOP 5 ȘTIRI, o oglindă a știrilor de peste zi.

1. Premierul Victor Ponta a renunțat să participe la manifestările de Ziua Unirii Principatelor, de la Iași, deși cu 24 de ore înainte le confirmase orgazatorilor prezența. Premierul nu și-a anulat însă și vizita de după-amiază de la Focșani, unde, spre deosebire de Iași, nu au fost anunțate proteste care să îl vizeze. „În mod normal ar fi trebuit să fiu la Iași, dar am preferat să vin aici pentru a spune câteva lucruri foarte importante: MAI este coloana vertebrală a statului român și am toată încrederea în dumneavoastră. Astăzi este sărbătoare, mâine este week-end, toată lumea se odihnește, dumneavoastră tot pe stradă, la accidente, evenimente neprevăzute”, a spus Ponta la instalarea în funcția de interimar la Interne a vicepremierului Gabriel Oprea.

2. Fostul ministru al Comunicațiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu a primit trei ani și șase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate vineri de ICCJ în dosarul „Poșta Română”. În acest dosar foștii miniștri Tudor Chiuariu (PNL) și Nagy Zsolt (UDMR) au fost acuzați că au prejudiciat statul cu 8 milioane de euro și de abuz în serviciu cu consecințe grave. Procurorii au cerut condamnarea celor doi la pedepse cu închisoare între 5 și 15 ani. Sentința a fost emisă de completul de cinci judecători condus de președintele Curții Supreme, Livia Doina Stanciu. Pe fond, Chiuariu a fost achitat iar Nagy Zsolt condamnat la trei ani și șase luni cu suspendare.

3. Guvernul vrea să interzică plata în numerar pentru cumpărările de terenuri, case și mașini, indiferent de valoarea acestora, atât cumpărătorul, cât și vânzătorul riscând o amendă de 20% din valoarea tranzacției, potrivit unui proiect de ordonanță obținut de Mediafax. Această prevedere este valabilă atât pentru firme, cât și pentru populație și cuprinde toate tipurile de imobil, precum și orice fel de autovehicul, indiferent dacă este la prima vânzare sau second-hand. De asemenea, Guvernul introduce noi plafoane privind plățile maxime pe care firmele le pot efectua zilnic în numerar, precum și plățile în numerar pe care poate să le facă populația către firme.

4. România a intrat din această seară sub cod portocaliu de viscol și ninsoare existând riscul să intre chiar sub avertizare de cod roșu, dacă stratul de zapădă va depăși 50 de centimetri. Ipoteza a fost avansată de Ion Sandu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, la comandamentul de iarnă convocat vineri la Palatul Victoria. „Nu excludem ca dacă se vor depăși 50 de centimetri de zăpadă să apară și coduri roșii”, i-a anunțat Sandu pe premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, cel care conduce comandamentul, cât și pe prefecți, convocați la videoconferință. Ce înseamnă cod roșu și când s-a mai aflat România sub această avertizare vedeți aici.

5. La Kiev continuă protestele, după ce discuțiile dintre președintele Viktor Ianukovici și liderii opoziției au eșuat. Astăzi, președintele Ucrainei a avertizat că va utiliza „toate mijloacele” împotriva manifestanților dacă nu se va ajunge la un acord cu opoziția. Gândul transmite în timp real informații de la fața locului.

ȘTIRI – ULTIMELE ȘTIRI și ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ, pe GÂNDUL.INFO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Ce a făcut CRBL imediat după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur”. Artistul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Iohannis a RENUNŢAT! Iese la pensie. A depus deja cererea oficială
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro