Un consilier de la DSVSA Constanța, reținut pentru luare de mită și spălare de bani

Un consilier de la DSVSA Constanța, reținut pentru luare de mită și spălare de bani
Mihai Pucerea, consilier superior la DSVSA Constanța, a fost reținut de procurorii DNA, care au cerut instanței arestarea lui preventivă pentru luare de mită, fals în înscrisuri și spălare de bani, iar firma Kiraelenys SRL, deținută de fiica și soția acestuia, este urmărită penal în aceeași cauză.
Publicat: 28/01/2014, 12:23
Actualizat: 28/01/2014, 14:42

Mihai Pucerea, consilier superior la DSVSA Constanța, a fost reținut de procurorii DNA, care au cerut instanței arestarea lui preventivă pentru luare de mită, fals în înscrisuri și spălare de bani, iar firma Kiraelenys SRL, deținută de fiica și soția acestuia, este urmărită penal în aceeași cauză.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au început urmărirea penală în cazul lui Mihai Pucerea, consilier superior în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, fiind acuzat de luare de mită (11 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 acte materiale) și spălare a banilor.

În același dosar este cercetată și SC Kiraelenys SRL Constanța, societate în cadrul căreia sunt asociați fiica și soția lui Mihai Pucerea, pentru complicitate la luare de mită și spălare a banilor în formă continuată, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada 1 noiembrie 2013 – 8 ianuarie 2014, Mihai Pucerea, în calitate de medic veterinar în cadrul Circumscripției Sanitar-Veterinare Zonale Constanța a DSVSA Constanța, având ca atribuție de serviciu, printre altele, certificarea respectării condițiilor sanitar-veterinare de către persoanele juridice care efectuează operațiuni de export și tranzit de furaje și subproduse care nu sunt destinate consumului uman, în Porturile Maritime Constanța și Constanța Sud-Agigea, „a pretins în mod repetat sume de bani cu titlu de mită de la patru societăți comerciale în schimbul eliberării certificatelor veterinare solicitate de către acestea”.

„În mod concret, pretinderea mitei s-a realizat prin intermediari, persoane care îl contactau pe inculpat în calitate de agenți maritimi, în numele și în interesul celor patru societăți comerciale beneficiare ale respectivelor certificate veterinare, și cărora acesta le remitea facturi fiscale emise de către SC Kiraelenys SRL Constanța, prin care se atesta, în mod nereal, efectuarea unor servicii de dezinfecție la bordul navelor menționate în conținutul certificatelor veterinare”, au scris procurorii în Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale.

Anchetatorii susțin că, folosind ca „paravan” firma Kiraelenys, înființată de membrii familiei sale și având sediul social declarat la domiciliul său, Mihai Pucerea a încasat de la cele patru societăți comerciale beneficiare ale certificatelor veterinare, cu titlu de mită, suma totală de 193.474 lei (echivalent a circa 43.000 de euro).

„Pentru a disimula caracterul fraudulos al primirii banilor, a creat aparența încasării legale acestora, în contul unor servicii pretins prestate de firma Kiraelenys SRL Constanța în beneficiul plătitorilor, dar neefectuate în realitate”, au precizat procurorii.

Mihai Pucerea a fost reținut și va fi prezentat marți Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cazul societății Kiraelenys SRL Constanța s-a solicitat luarea măsurii preventive a interzicerii de a desfășura activități de natura celor în exercițiul sau cu ocazia cărora au fost comise infracțiunile, a precizat DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern