Un consilier de la DSVSA Constanța, reținut pentru luare de mită și spălare de bani

Un consilier de la DSVSA Constanța, reținut pentru luare de mită și spălare de bani
Mihai Pucerea, consilier superior la DSVSA Constanța, a fost reținut de procurorii DNA, care au cerut instanței arestarea lui preventivă pentru luare de mită, fals în înscrisuri și spălare de bani, iar firma Kiraelenys SRL, deținută de fiica și soția acestuia, este urmărită penal în aceeași cauză.
Publicat: 28/01/2014, 12:23
Actualizat: 28/01/2014, 14:42

Mihai Pucerea, consilier superior la DSVSA Constanța, a fost reținut de procurorii DNA, care au cerut instanței arestarea lui preventivă pentru luare de mită, fals în înscrisuri și spălare de bani, iar firma Kiraelenys SRL, deținută de fiica și soția acestuia, este urmărită penal în aceeași cauză.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au început urmărirea penală în cazul lui Mihai Pucerea, consilier superior în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, fiind acuzat de luare de mită (11 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 acte materiale) și spălare a banilor.

În același dosar este cercetată și SC Kiraelenys SRL Constanța, societate în cadrul căreia sunt asociați fiica și soția lui Mihai Pucerea, pentru complicitate la luare de mită și spălare a banilor în formă continuată, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada 1 noiembrie 2013 – 8 ianuarie 2014, Mihai Pucerea, în calitate de medic veterinar în cadrul Circumscripției Sanitar-Veterinare Zonale Constanța a DSVSA Constanța, având ca atribuție de serviciu, printre altele, certificarea respectării condițiilor sanitar-veterinare de către persoanele juridice care efectuează operațiuni de export și tranzit de furaje și subproduse care nu sunt destinate consumului uman, în Porturile Maritime Constanța și Constanța Sud-Agigea, „a pretins în mod repetat sume de bani cu titlu de mită de la patru societăți comerciale în schimbul eliberării certificatelor veterinare solicitate de către acestea”.

„În mod concret, pretinderea mitei s-a realizat prin intermediari, persoane care îl contactau pe inculpat în calitate de agenți maritimi, în numele și în interesul celor patru societăți comerciale beneficiare ale respectivelor certificate veterinare, și cărora acesta le remitea facturi fiscale emise de către SC Kiraelenys SRL Constanța, prin care se atesta, în mod nereal, efectuarea unor servicii de dezinfecție la bordul navelor menționate în conținutul certificatelor veterinare”, au scris procurorii în Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale.

Anchetatorii susțin că, folosind ca „paravan” firma Kiraelenys, înființată de membrii familiei sale și având sediul social declarat la domiciliul său, Mihai Pucerea a încasat de la cele patru societăți comerciale beneficiare ale certificatelor veterinare, cu titlu de mită, suma totală de 193.474 lei (echivalent a circa 43.000 de euro).

„Pentru a disimula caracterul fraudulos al primirii banilor, a creat aparența încasării legale acestora, în contul unor servicii pretins prestate de firma Kiraelenys SRL Constanța în beneficiul plătitorilor, dar neefectuate în realitate”, au precizat procurorii.

Mihai Pucerea a fost reținut și va fi prezentat marți Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cazul societății Kiraelenys SRL Constanța s-a solicitat luarea măsurii preventive a interzicerii de a desfășura activități de natura celor în exercițiul sau cu ocazia cărora au fost comise infracțiunile, a precizat DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului