Cum s-a schimbat viața foștilor concurenți de la MASTERCHEF, după participarea la show

Publicat: 11/03/2014, 14:25
Actualizat: 29/07/2014, 21:17

Au prins gustul competiției, și-au pus talentul culinar la bătaie, iar MASTERCHEF le-a schimbat viața. Foștii concurenți ai sezoanelor trecute au reușit să își transforme pasiunea în meserie, au continuat să gătească și au planuri mari.

Câștigătorii primelor două sezoane MASTERCHEF, Petru Buiuca și Aida Parașcan, și-au îndeplinit visul de a avea propriul spațiu de gătit. După ce a pus pe picioare un studio de gătit, împreună cu Alexandru Cârțu, și după ce a devenit imaginea unui lanț de hypermarketuri cunoscut, Petru Buiuca are acum planuri și mai mari și se pregătește să își deschidă propriul concept, un Atelier Culinar care îl va aduce mai aproape de iubitorii gastronomiei: „Noua locație reprezintă visul meu de când am câștigat MASTERCHEF. Înseamnă o locație sub forma unui Atelier Culinar. Este un concept liber în care eu gătesc iar oamenii vor degusta, vor interacționa și pur și simplu se vor relaxa. Gata cu mirosuri grele, cu treburi de făcut. Este, dacă pot să o spun așa, o locație în care se va folosi terapia culinară. Vii, vezi, întrebi, mănânci, vorbești cu prietenii, cunoști oameni noi, gătești dacă ai chef. Un fel de club pentru pasionați, pe scurt: Atelierul Culinar”, spune Petru despre locația pe care intenționează să o deschidă lună aceasta.

Și pentru Aida Parașcan, câștigătoarea celui de-al doilea sezon, MASTERCHEF a însemnat împlinirea unui vis. Românca stabilită în Italia, care și-a luat inima în dinți și s-a prezentat la preselecții cu un desert care i-a cucerit imediat pe jurați își trăiește acum visul în țara natală. Aida s-a întors acasă împreună cu copiii săi și a pus pe picioare un business propriu, Arte Dolce Salato, un concept prin care realizează deserturi sau preparate sărate personalizate, precum și meniuri complete pentru evenimente și restaurante. Mai mult decât atât, în weekenduri, Aida organizează în locația sa din Buzău ateliere gratuite la care îi invită pe copii să învețe să se bucure de arta culinară. „Deocamdată lucrez mai mult pe comenzi”, spune Aida, „iar atuul meu este că nu folosesc ingredient chimice, îmi doresc să fac bucătărie sănătoasă”.

Luați sub aripa lui Florin Dumitrescu în restaurantul în care acesta semnează meniul, Mihai Toader și Ionuț Iancu își fac ucenicia în bucătăria profesionistă. „Am învățat foarte multe de la el”, recunoaște Mihai despre colaborarea cu chef Florin, „începând de la tehnici până la combinații de gusturi. Este un bun învățător. Sper să fie o colaborare lungă și frumoasă și să învăț cât mai multe de la el. Sper să îmi aducă experiența de care am nevoie”.

Mihai, cel care s-a clasat al treilea în sezonul doi MASTERCHEF, a reușit să își pună semnătura pe meniul unui restaurant deschis anul trecut în Alba Iulia, iar alături de Vlad Mureșan, Alexandru Hora și Victor Nemeș, a înființat iChefs, un concept dedicat evenimentelor culinare la care participa în toată țara.

Vegetarianul de la MASTERCHEF, Victor Nemeș, s-a dedicat dulciurilor imediat după încheierea concursului de la Pro Tv, acesta fiind, alături de unul dintre cei mai apreciați cofetari din țară, asociatul unei cofetaării din Capitală, pe care își propune să o relanseze în această primăvară sub un concept inedit.

Și pentru Traian Galleguillos experiența MASTERCHEF a fost una decisivă: după ce a lucrat în bucătăria unui cunoscut restaurant bucureștean, Traian a plecat în Anglia, unde lucrează, din decembrie, într-un restaurant londonez. Iar Alexandru Hora și-a propus să fie cu un pas mai aproape de iubitorii bucătăriei printr-o aplicație pentru telefoanele mobile, aplicație ce conține rețete și informații despre evenimentele sale.

Maria Secrieriu, simpatica blondă din cel de-al doilea sezon MASTERCHEF, s-a angajat imediat după terminarea competiției de la ProTv într-un restaurant din București, iar acum se pregătește un business propriu, Chic Flavors, un magazin de condimente care vine în ajutorul iubitorilor de mirodenii alese.

MASTERCHEF revine din 18 martie la ProTv, începând cu ora 20.30.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Klaus Iohannis a promulgat legea care îi protejează pe cei care fac evaziune fiscală sub...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu...
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii