Sibiul, în topul celor mai frumoase destinații încă nedescoperite din Europa -GALERIE FOTO

Publicat: 08/04/2014, 15:03
Actualizat: 07/05/2019, 00:03

Sibiul a reușit să obțină un loc în topul americanilor de la Huffington Post în materie de orașe europene încă nedescoperite, dar spectaculoase.

„Atunci când vine vorba despre cele mai bune destinații europene, mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bun. În timp ce călătorii optează în mod normal pentru orașele mari, precum Londra sau Paris, unele dintre cele mai răsplătitoare și mai bine păstrate secrete se găsesc departe de cărarea mult bătută”, scriu jurnaliștii americani.

Orașul transilvănean le-a atras atenția străinilor datorită arhitecturii sale deosebite. Turiștii sunt sfătuiți de americani să facă un popas în Piața Mare și să viziteze Palatul Brukenthal.

FOTO: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto

În concurență cu Sibiul în topul celor de la Huffington Post al destinațiilor încă nedescoperite ale Europei se găsesc și orașe din state precum Albania, Muntenegru, Elveția și Slovacia.

Mai multe ponturi pentru un sejur perfect, oferte de vacanță și destinații deosebite din lume pe pagina de Facebook „Tips and Travel”

Top 15 cele mai frumoase destinații europene încă nedescoperite

1. Porto Palermo, Albania

Vizitatorii se pot bucura aici de un peisaj pitoresc și pot explora un castel care datează din secolul al 18-lea, aflat pe malul unui gorf.

FOTO: discoveringalbania.com

2. Sainte-Agnes, Franța

Străzile înguste pavate cu piatră, arcadele și priveliștiule spectaculoase fac din Sainte-Agnes una dintre nestematele ascunse ale Franței. Turiștii pot găsi aici ruinele unui castel construit în secolul al 9-lea sau pot admira paronamele deosebite ale Mediteranei.

FOTO: Wikipedia

3. Coimbra, Portugalia

Cândva o capitală foarte animată, Coimbra este acum un centru universitar deosebit, plin de atracții istorice. Aflat la jumătatea distanței dintre Lisabona și Porto, orașul adăpostește una dintre cele mai vechi instutuții academice din Europene. Vizitatorii pot face aici un tur al vechilor catedrale ale orașului sau se pot relaxa la numeroasele cafenele și baruri.

FOTO: Wikipedia

4. Kotor, Muntenegru

Kotor a fost inclus în topul celor de la Huffington Post pentru peisajele sale pitorești și pentru frumusețea sa naturală. Vizitatorii se pot plimba aici printr-un adevărat labirint de străduțe pietruite și pot vizita clădiri ce datează încă din timpurile medievale. Pentru priveliști care îți taie răsuflarea, cei care ajung în Kotor pot urca cele 1.350 de trepte până la vechile fortificații ale orașului.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

Sursă: YouTube

5. Varșovia, Polonia

Cunoscută și ca „orașul Phonix”, capitală Poloniei a fost distrusă aproape complet în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar a reușit să se reinventeze și să devină o metropolă în adevăratul sens al cuvântuluil. Turiștii pot face un tur al magazinelor din apropierea Palatului Culturii și Științei sau se pot plimba în jurul maiestuosului Castel Regal sau prin Centrul Istoric.

FOTO: Wikipedia

6. Appenzell, Elveția

Appenzell este una dintre cele mai puțin explorate regiuni elvețiene. Orașul este situat la poalele munților Alpstein, într-o zonă plină de tradiții vechi de secole.

FOTO: Wikimedia Commons

7. Smolare, Macedonia

Micul oraș Smolare este de multe ori trecut cu vederea de către turiști. Vizitatorii care se opresc în călătoria lor aici se pot bucura de peisaje montane deosebite, de lacuri strălucitoare și de o arhitectură care datează încă din vremea erei Bizantine. Orașul este cunoscut și pentru cascada spectaculoasă aflată în apropierea sa, ce poate fi admirată de turiști de pe pod de lemn.

FOTO: exploringmacedonia.com/Panoramio

8. Sibiu, România

Construit în secolul al 12-lea, orașul citadelă Sibiu este o destinație ideală pentru împătimiții de istorie. Acesta păstrează încă multe dintre fortificațiile originale, iar vizitatorii se pot plimba printr-un adevărat labirint de trepte pietruite, pentru a explora arhitectura rustică a zonei. Turiștii trebuie să facă un popas în Piața Mare și să viziteze Palatul Brukenthal, o clădire deosebită din secolul al 18-lea care găzduiește muzeul cu același nume.

FOTO: Wikimedia Commons

Sursă: YouTube

9. Kosice, Slovacia

Bratislava, capitala Slovaciei, este mereu în atenția turiștilor, iar mulți pot trece prin acest stat fără să facă un popas în Kosice, al doilea cel mai important oraș al țării. Acesta este localizat în regiunea estică a Slovaciei, iar multe dintre clădirile sale au fost construite în stil gotic și păstrate cu atenția. Vizitatorii care ajuns aici se pot plimba prin centrul orașului unde pot vedea case și palate medievale.

FOTO: Wikipedia

10. Korcula, Croația

Korcula este o destinație ideală pentru amatorii de drumeții. Cel mai important oraș al insulei, care poartă același nume, îi întâmpină pe turiști cu fortărețe medievale deosebite construite din piatră.

FOTO: Wikipedia

11. Bolgheri, Italia

Dealurile verzi și podgorii înfloritoare fac din Bolgheri una dintre cele mai fermecătoare destinații din Toscana. Aici turiștii pot vizita Castelului Bolgherii și pot degusta diferite vinuri produse local.

FOTO: Wikimedia Commons

12. Folegandros, Grecia

Această destinația este pusă în umbră de multe ori de Santorini, oraș învecinat. Folegandros poate fi însă o destinație unde poți evada din forfota unor insule grecești mai populare. Orașul este amplasat pe malul mării, pe marginea unei stânci, iar vizitatorii pot explora aici plaje virgine sau pot gusta bucate tradiționale.

FOTO: Wikimedia Commons

13. Insulele Azore, Portugalia

Să vizitezi Insulele Azore e ca și cum ai păși în Paradis, scriu cei de la Huffington Post. Arhipelagul format din insule vulcanice este cunoscut pentru apele sale de un albastru asemănător safirului, pentru peisajele pline de culoare și pentru maiestuoasele conace situate pe marginea stâncilor.

FOTO: Wikimedia Commons

Sursă: YouTube

14. Malaga, Spania

Vizitatorii sunt fermecați în Malaga de străzile sale antice, vilele pitorești și vegetația bogată. Circa 324 de zile pe an orașul este scăldat de soare, acest aspect făcând din el o destinație perfectă ce poate fi explorată pe jos. Turiștii se pot plimba aici pe străzile încadrate de palmieri sau pot vizita Muzeul Picasso.

FOTO: Wikimedia Commons

15. Kutna Hora, Cehia

Micul oraș din Cehia a fost întemeiat în perioada medievală ca sat unde se desfășurau activități de minerit. Acum călătorii se pot opri aici să admire Catedrala St. Barbara, cu sculpturile sale gotice, sau Osuarul Sedlec, supranumit și „biserica oaselor” pentru că a fost decorat de la podea până la tavan cu oase umane.

FOTO: Wikimedia Commons

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că...
Codul Rutier, modificat pentru șoferii de categoria B. Klaus Iohannis a promulgat legea
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale