Cine este milionarul discret care și-a cumpărat acest Aston Martin Vanquish? Un client „gold” pasionat de piese rare și scumpe

Publicat: 06/06/2014, 18:45

Bijuteria de mai sus a fost achiziționată recent de Călin Cardoș, în vârstă de 37 de ani. Informația că în România există o singură mașină de acest tip a apărut zilele trecute pe site-ul Ziar de Cluj. Contactat de gândul, cumpărătorul nu a dorit să ofere relații despre achiziția făcută precizând că este un lucru personal.

Foto: Ziarul de Cluj

De altfel, Călin Cardoș este cunoscut drept un tip discret, potrivit site-ului Ziar de Cluj. Locuiește în Cluj Napoca și conduce câteva firme care au cifre de afaceri ce depășesc 100 de milioane de euro. Cardoș este ginerele omului de afaceri Dan Vasile, 62 de ani, originar din comuna Certeze, județul Satu Mare. Dan Vasile este patronul imperiul Dan Steel, care a fost creat pe baza unei afaceri de familie. Compania condusă de Dan Vasile produce, potrivit sursei citate, peste 2000 de tipuri de produse metalurgice și materiale de construcții. Potrivit topului Forbes 500, Dan Vasile are o avere de 35 milioane de euro.

Reprezentantul dealer-ului care a adus mașina în România, RMB-Inter-Auto, a explicat pentru gândul că acest exemplar este singurul înmatriculat din România. „Durează cam opt luni de la comandă până la realizarea mașinii, proprietarul și-a ales tot, de la culoarea mașinii până la cea a tapițeriei”, a spus Marius Crișan, de la RMB-Inter-Auto de la Cluj, reprezentant Mercedes Benz.

Acesta a mai spus că, în mod normal, firma nu aduce astfel de mașini în România, deorece sunt produse de o altă companie. „Pentru că el era clientul nostru gold și a mai cumpărat mașini de la noi, chiar anul trecut a cumpărat un Mercedes SLS 63 AMG GT, ne-am implicat”, a mai spus Crișan. Altfel, mașinile produse de Aston Martin se comandă direct de la Viena.

Aston Martin Vanquish este o mașină sport de lux al producătorului britanic, cu un motor V12 de 575 cp. Caroseria este de tip GT cu numai 2 locuri, sau opțional cu 2+2 locuri, fiind realizată din aluminiu, aliaj de magneziu și fibră de carbon. Mașina are o lungime de 4,72 metri, o lățime de 2,067 metri, o înălțime de numai 1,29 metri și o greutate de 1739 kilograme. Automobilul poate circula cu 295 km/oră. Frânele sunt compuse din discuri carbon-ceramice cu o durată lungă de viață, suspensia este din aluminiu reglabilă în funcție de condițiile de drum: sport, normal, track mode.

Mașina are un motor tip V12 cu 48 de valve de 6000 cmc aspirat care produce 575 cp și un cuplu de 620 Nm, cuplat la o transmisie secvențiala Touchtronic cu 6 rapoarte montată în mijlocul punții spate pentru un echilibru perfect al masinii. Producătorul fabrică aproximativ 50 de astfel de exemplare pe an, numai la comandă.

De la începutul anului, românii și-au cumpărat mașini de lux în valoare de aproximativ 1,5 milioane de dolari, potrivit calculelor gândul. Astfel, Lamborghini Aventador, Ferarri F12, Bentley Continental GT V8, Mercedes-Benz S63 AMG 4MATIC sau Audi S7 SportBack sunt numai câteva dintre automobilele de lux care circulă pe străzile din România.

Din datele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, numai în prima lună din 2014 au fost înmatriculate 18 mașini de lux cu o putere a motorului de peste 300 de kW.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
Decizia finală a lui Vladimir Putin. Anunț pentru toată Europa
Toți proprietarii din România vor fi expuși. Amenzile sunt fără precedent
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cristian Șofron, unul dintre copiii-fenomen ai cinematografiei din România, invitat la Altceva cu Adrian Artene
×