Cine este milionarul discret care și-a cumpărat acest Aston Martin Vanquish? Un client „gold” pasionat de piese rare și scumpe

Publicat: 06/06/2014, 18:45

Bijuteria de mai sus a fost achiziționată recent de Călin Cardoș, în vârstă de 37 de ani. Informația că în România există o singură mașină de acest tip a apărut zilele trecute pe site-ul Ziar de Cluj. Contactat de gândul, cumpărătorul nu a dorit să ofere relații despre achiziția făcută precizând că este un lucru personal.

Foto: Ziarul de Cluj

De altfel, Călin Cardoș este cunoscut drept un tip discret, potrivit site-ului Ziar de Cluj. Locuiește în Cluj Napoca și conduce câteva firme care au cifre de afaceri ce depășesc 100 de milioane de euro. Cardoș este ginerele omului de afaceri Dan Vasile, 62 de ani, originar din comuna Certeze, județul Satu Mare. Dan Vasile este patronul imperiul Dan Steel, care a fost creat pe baza unei afaceri de familie. Compania condusă de Dan Vasile produce, potrivit sursei citate, peste 2000 de tipuri de produse metalurgice și materiale de construcții. Potrivit topului Forbes 500, Dan Vasile are o avere de 35 milioane de euro.

Reprezentantul dealer-ului care a adus mașina în România, RMB-Inter-Auto, a explicat pentru gândul că acest exemplar este singurul înmatriculat din România. „Durează cam opt luni de la comandă până la realizarea mașinii, proprietarul și-a ales tot, de la culoarea mașinii până la cea a tapițeriei”, a spus Marius Crișan, de la RMB-Inter-Auto de la Cluj, reprezentant Mercedes Benz.

Acesta a mai spus că, în mod normal, firma nu aduce astfel de mașini în România, deorece sunt produse de o altă companie. „Pentru că el era clientul nostru gold și a mai cumpărat mașini de la noi, chiar anul trecut a cumpărat un Mercedes SLS 63 AMG GT, ne-am implicat”, a mai spus Crișan. Altfel, mașinile produse de Aston Martin se comandă direct de la Viena.

Aston Martin Vanquish este o mașină sport de lux al producătorului britanic, cu un motor V12 de 575 cp. Caroseria este de tip GT cu numai 2 locuri, sau opțional cu 2+2 locuri, fiind realizată din aluminiu, aliaj de magneziu și fibră de carbon. Mașina are o lungime de 4,72 metri, o lățime de 2,067 metri, o înălțime de numai 1,29 metri și o greutate de 1739 kilograme. Automobilul poate circula cu 295 km/oră. Frânele sunt compuse din discuri carbon-ceramice cu o durată lungă de viață, suspensia este din aluminiu reglabilă în funcție de condițiile de drum: sport, normal, track mode.

Mașina are un motor tip V12 cu 48 de valve de 6000 cmc aspirat care produce 575 cp și un cuplu de 620 Nm, cuplat la o transmisie secvențiala Touchtronic cu 6 rapoarte montată în mijlocul punții spate pentru un echilibru perfect al masinii. Producătorul fabrică aproximativ 50 de astfel de exemplare pe an, numai la comandă.

De la începutul anului, românii și-au cumpărat mașini de lux în valoare de aproximativ 1,5 milioane de dolari, potrivit calculelor gândul. Astfel, Lamborghini Aventador, Ferarri F12, Bentley Continental GT V8, Mercedes-Benz S63 AMG 4MATIC sau Audi S7 SportBack sunt numai câteva dintre automobilele de lux care circulă pe străzile din România.

Din datele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, numai în prima lună din 2014 au fost înmatriculate 18 mașini de lux cu o putere a motorului de peste 300 de kW.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?