Directorul de la Protecția Copilului Vaslui și-a lansat o carte copiind de pe site-ul Descopera.ro

Directorul de la Protecția Copilului Vaslui și-a lansat o carte copiind de pe site-ul Descopera.ro
Publicat: 18/06/2014, 20:14
Actualizat: 13/02/2016, 18:25

Site-ul Descopera.ro a devenit sursă de inspirație pentru directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției Sociale (DGASPC) Vaslui, Ionel Armeanu, care a lansat, alături de soția sa Nicoleta și de profesorul de matematică, Dumitru Apostolache, o carte în două volume intitulată „Chimia, briliantul vieții”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu articole întregi copiate integral de pe site, fără a fi precizată însă sursa, cartea este considerată de cel care a scris prefața, criticul literar Teodor Pracsiu, drept „un act de cultură și concomitent un gest de respect față de știință, prin bogăția informației, implicarea afectivă și eleganța sobră a stilului”, după cum au relatat inițial jurnaliștii site-ului Vremea Nouă..

Unul dintre exemplele capitolelor plagiate de pe Descopera.ro este cel intitulat „Descoperiri științifice din întâmplare”, publicat în 2010, în care Ionel Armeanu redă integral, prin metoda copy/paste, ceea ce apare la finalul volumului I.

Fără să fi citit cartea, așa după cum au și afirmat, oficialitățile locale s-au întrecut în a lăuda opera celor trei autori la momentul lansării la Biblioteca Județeană Vaslui, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

„Acest eveniment face cinste Vasluiului, care este altcumva, un oraș al oamenilor de cultură, al celor deosebiți, care muncesc pentru comunitate. Cartea aceasta constituie un ghid pentru elevi și nu trebuie să lipsească din rafturile bibliotecilor”, a spus primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Acesta a fost completat de vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui Vasile Mihalachi, care a constatat că „la Vaslui, se întâmplă și lucruri frumoase”. „Nu sunt eu în măsură să vorbesc despre carte mai mult decât alții, dar, din ce am citit, am ținut minte o expresie: carte frumoasã, cinste cui te-a scris”, a spus Mihalachi.

Directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu, recunoaște că s-a inspirat de pe internet pentru a scrie cartea, susținând că „dintotdeauna cărțile se scriu din cărți”.

„Cartea aceasta nu este nimic altceva decât un caleidoscop. Într-adevăr, în paginile sale am venit cu tot felul de lucruri de pe internet. Nu pot veni eu acum cu descoperiri în chestiuni științifice. Dintotdeauna, cărțile se scriu din cărți”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX coautorul cărții „Chimia, briliantul vieții”, Ionel Armeanu.

Structurată în două volume, cartea „Chimia, briliantul vieții” prezintă chimia într-un mod practic și distractiv, pe înțelesul tuturor, fiind dedicată două treimi științei și restul umorului.

„Cele două volume se adresează unui cititor nu neapărat avizat care poate vedea cum este aplicată chimia în viață, care este rolul ei și care a fost contribuția marilor personalități în acest domeniu”, explică Armeanu.

La bază profesor de chimie, Ionel Armeanu a fost și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui în perioada 1997-2001, ulterior devenind director general al DGASPC Vaslui.

La începutul acestui an, Ionel Armeanu a mai lansat la Biblioteca Județeană Vaslui o carte intitulată „Matematica, punte a suspinelor?”. Ca și la „Chimia, briliantul vieții”, Armeanu semnează volumul alături de alți doi coautori, profesorul Dumitru Apotolache și fiul acestuia, Octavian Apostolache, acesta din urmă fiind salariat la DGASPC Vaslui.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale