VREMEA. Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni, inclusiv în ziua alegerilor prezidențiale

VREMEA. Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni, inclusiv în ziua alegerilor prezidențiale
Publicat: 10/11/2014, 14:09

VREMEA. În prima parte a intervalului, în Banat, vremea se va menține caldă, chiar dacă valorile temperaturilor maxime vor scădea ușor și treptat, de la 17 — 18 grade, spre 13 — 15 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână, temperatura va continua să scadă ușor, până la maxime pe regiune de 11 — 13 grade, valori ce se mențin totuși peste cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii noiembrie. Minimele nocturne vor avea aceeași evoluție, astfel că în prima săptămână acestea vor fi mult mai ridicate decât cele obișnuite, cu o medie de 7 — 9 grade, apoi vor scădea ușor, urmând a se situa într-un ecart mediu de 4 — 7 grade. Ploi slabe, cu caracter local vor fi în zilele de 13 și 14 noiembrie, iar pentru perioada 17-19 noiembrie va crește probabilitatea pentru ploi pe spații mai extinse.

În Crișana, în prima săptămână a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele înregistrate în mod obișnuit în această perioadă din an, cu maxime în medie de 15-19 grade și minime de la 5 până la 8 grade. Apoi, deși vor marca o scădere treptată, temperaturile se vor menține în general peste mediile climatologice specifice în a doua parte a lunii noiembrie, cu valori diurne de 10 — 14 grade și minime nocturne de 4 — 7 grade Celsius, medie regională. Probabilitatea de ploaie va crește în a doua parte a intervalului de referință, în special în perioada 17-19 noiembrie, scrie Agerpres.

În Transilvania, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, cu maxime, în medie, de 12 — 15 grade Celsius. Estimările indică o tendință de scădere a temperaturii aerului până la maxime pe regiune de 8 — 11 grade, valori ce se mențin totuși ușor peste cele climatologic specifice în a doua jumătatea a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va avea aceeași evoluție, în scădere de la un ecart de 2 — 5 grade în prima săptămână la o medie regională de 1 — 3 grade Celsius, cu valori mai mici în primele nopți și, din nou spre sfârșitul intervalului de referință, în zonele depresionare. În partea a doua a intervalului de prognoză va crește probabilitatea pentru ploi locale.

În Maramureș, pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, chiar dacă valorile termice vor scădea treptat, de la maxime, în medie, de 17-18 grade la început spre 13 — 14 grade Celsius. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendință de continuare a scăderii ușoare de temperatură, până la maxime mediate pe regiune de 9 — 12 grade, valori ce se mențin totuși peste cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va avea aceeași evoluție, astfel că în prima săptămână acestea vor fi mult mai ridicate decât cele obișnuite, cu o medie de 4 — 6 grade, apoi vor scădea ușor, urmând a se situa într-un ecart mediu de la 2 la 4 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va crește în a doua parte a intervalului de referință, în special în perioada 17-19 noiembrie.

În zona Moldovei, primele zile vor fi caracterizate de o vreme în general caldă, cu precădere în zonele mai înalte de relief. Valorile mediate pe regiune ale temperaturilor maxime vor fi de 10 — 14 grade, iar cele ale temperaturilor minime vor fi de 3 — 6 grade Celsius. Începând cu 15 noiembrie, valorile termice vor scădea, devenind apropiate de mediile climatologice specifice în a doua jumătate a lunii, cu maxime de 6 — 9 grade și minime de 1 — 4 grade Celsius, în medie. Vor fi posibile ploi slabe sau burnițe, cu caracter local, îndeosebi în cea de a doua săptămână de prognoză.

În prima săptămână de prognoză, în Dobrogea, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, cu maxime, în medie, de 12 — 14 grade. Apoi temperatura va fi în scădere, până la maxime pe regiune de 9 — 11 grade, valori apropiate de cele climatologic specifice în a doua jumătatea a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va avea aceeași evoluție, în scădere de la un ecart de 7 — 9 grade în prima săptămână, spre o medie regională de 4 — 7 grade, în cea de-a doua. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare în data de 14 noiembrie și în perioada 17-19 noiembrie.

În Muntenia, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi caldă, cu precădere în zonele mai înalte de relief, cu valori mediate pe regiune ale temperaturilor maxime de 11 — 15 grade Celsius. Apoi se estimează o scădere de temperatură, valorile diurne, în ecart mediu de 9 — 11 grade, devenind apropiate de mediile climatologice specifice în a doua parte a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne se va situa mult peste cel normal în prima săptămână, când în medie pe regiune vor fi 5 — 8 grade, apoi va fi în scădere, spre un ecart de 2 — 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată între 13 și 15 noiembrie, apoi vor mai fi posibile ploi slabe.

În Oltenia, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi caldă, cu precădere în zonele mai înalte de relief, cu valori mediate pe regiune ale temperaturilor maxime de 11-15 grade. Apoi se estimează o scădere de temperatură, valorile diurne, în ecart mediu de 9 — 11 grade, devenind apropiate de mediile climatologice specifice în a doua parte a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne se va situa mult peste cel normal în prima săptămână, când în
medie pe regiune vor fi 5 — 8 grade, apoi va fi în scădere, spre un ecart de 2 — 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată între 13 și 15 noiembrie, apoi vor mai fi posibile ploi slabe.

La munte, regimul termic diurn se va situa în mare parte a intervalului de prognoză peste cel climatologic normal, în special în primele zile, când vor fi în medie 9 — 12 grade Celsius. Tendința este, însă, de scădere ușoară, mai ales în a doua săptămână, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 4 — 7 grade. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive în prima săptămână, apoi vor scădea la o medie ușor sub limita de îngheț. Vor fi posibile ploi locale în jurul datei de 14 noiembrie, iar probabilitatea pentru precipitații va crește în perioada 17-20 noiembrie.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, menționează ANM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Hans Christian Orsted, pionierul electromagnetismului