Bujor-Bogdan Teodoriu a murit

Bujor-Bogdan Teodoriu a murit
Publicat: 11/11/2014, 13:37
Actualizat: 19/03/2015, 05:25

Economistul Bujor-Bogdan Teodoriu a fost, mult timp, unul dintre apropiații președintelui Traian Băsescu, făcând parte din așa-numita „gardă veche” a PD. Cu susținerea acestui partid, a fost ales deputat de Sibiu în legislatura 1992-1996 și numit secretar de stat și ministru.

De pe 1 septembrie 2012, Bogdan Teodoriu este membru al plenului Consiliului Concurenței, ca urmare a unui decret semnat pe 13 iulie de președintele interimar, Crin Antonescu, pentru un mandat de 5 ani.

Anterior a fost consilier prezidențial la Departamentul de Politici Economice și Sociale, din 2007, consilier de stat în Administrația Prezidențială din februarie 2005, dar și ministru al Cercetării și Tehnologiei (1996-1998).

Între 2001 și 2005, a fost președinte al Fundației Centrul Român pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (CRIMM), în această calitate fiind responsabil de conceperea și elaborarea unor versiuni preliminare și supervizarea/implementarea unor proiecte finanțate mai ales din fonduri europene în domenii specifice de politică legate de dezvoltarea IMM-urilor (IMM și dezvoltarea locală și regională, Cercetare-Dezvoltare și Inovare, Transfer transnațional de tehnologie, Strategia regională de inovare, Previziune tehnologică, societate informațională, biotehnologii, politici sectoriale – agricultură, producție, comerț, domeniul bancar -, protecția consumatorului, mediu, crearea de locuri de muncă și incluziune socială, dialog social).

Bujor Teodoriu a fost secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice, între mai 1998 și ianuarie 2000, funcție la care a renunțat prin demisie și, anterior, între decembrie 1996 și februarie 1998 a ocupat postul de ministru al Cercetării și Tehnologiei

Din octombrie 1992 până în noiembrie 1996, el a fost deputat, vicepreședinte al Comisiei pentru Economie. În această calitate, el a fost inițiatorul Legii concurenței, alături de Guvern.

În perioada martie 1991- octombrie 1992, Bujor Teodoriu a fost secretar de stat, șef al Departamentului de Reformă și Integrare, raportând direct primului-ministru, elaborând versiuni preliminare ale primei strategii românești de dezvoltare a sectorului IMM-urilor, care a devenit baza pentru prima alocare de fonduri Phare pentru Programul de dezvoltare a sectorului IMM-urilor în România, în valoare de 10 milioane de euro, conform CV-ului său.

De asemenea, el a avut un alt mandat de deputat în perioada mai 1990 – martie 1992, iar din ianuarie 1990 până în mai 1990 a fost membru și consilier al CFSN, ulterior CPUN.

Din aprilie 1983 până în ianuarie 1990, Bujor Teodoriu a ocupat funcția de cercetător științific și apoi șef de sector în Institutul pentru Economie Industrială din București, iar din noiembrie 1979 a fost analist de sistem în Ministerul Apărării.

Pentru un an, începând din noiembrie 1978, Teodoriu a ocupat funcția de administrator de proces la compania ElectroTimiș din Timișoara.El a urmat cursurile Facultății de Planificare și Cibernetică Economică din cadrul ASE, dar, în CV-ul său este trecută și o calificare ca „actor/regizor” din partea Școlii Populare de Artă București.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trupul neînsuflețit al lui Naomy va fi adus în România! Când și unde va fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Florin Piersic, dus la ATI. Ar putea fi transferat la Viena
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro