Aurelia Cristea, ministru delegat pentru Dialog Social, printre cei care pleacă din Guvernul Ponta. Bilanț la ieșirea din Executiv

Aurelia Cristea, ministru delegat pentru Dialog Social, printre cei care pleacă din Guvernul Ponta. Bilanț la ieșirea din Executiv
Publicat: 14/12/2014, 15:32
Actualizat: 14/12/2014, 22:35

Aurelia Cristea s-a născut pe 24 aprilie 1968, la Huedin, județul Cluj. A studiat managementul la Universitatea de Vest Timișoara (1998- 2002), după care a urmat un curs postuniversitar la Colegiul Național de Apărare, Universitatea Națională de Apărare București (2004-2005). Este, de asemenea, absolventă a Masterului de Management Financiar Bancar la Universitatea Ecologică București (2007- 2008).

Înainte de intra în Guvern, Aurelia Cristea a povestit că a lucrat, timp de 11 ani, ca vânzătoare la o alimentară din Huedin. Ulterior, a fost contabil șef S.C. ALIANTA Huedin, director de filială la Unita S.A., directorul sucursalei Cluj Unita SA (Vienna Insurance Group), director de vânzări Unita SA (Vienna Insurance Group) și director comercial Unita Turism Holding Timișoara.

De asemenea, în perioada octombrie 2005 – iulie 2006, a fost director general, administrator al Asicons Broker de Asigurare, iar ulterior, membru al Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Potrivit CV-ului său, din septembrie 2010, Cristea este profesor asociat Universitatea Babeș – Bolyai (UBB) Cluj-Napoca. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al UBB, Paul Farcaș, a afirmat că Aurelia Cristea a ținut doar seminarii: „Doamna Aurelia Cristea figurează ca doctorand al UBB. Ea a ținut doar seminarii la UBB, și nu cursuri. Probabil a făcut vreo confuzie în CV”, afirma Farcaș, citat în presa locală.

În 2010, Aurelia Cristea a devenit membru al Consiliului Național al PSD și vicepreședinte al Organizației Județene PSD Cluj.

A fost timp de șase luni consilier județean la CJ Cluj. Cristea a fost aleasă deputat în urma alegerilor legislative din 2012, din partea PSD.

Bilanțul mandatului Aureliei Cristea

În septembrie 2014, ministrul delegat pentru Dialog Social le-a solicitat managerilor companiilor de stat să respecte legea dialogului social și să discute cu sindicatele sau reprezentanții salariaților. Cristea le-a transmis managerilor companiilor de stat că doar dacă respectă legea dialogului social pot fi identicate soluții viabile pentru stingerea conflictelor și deblocarea unor situații tensionate.

Ministrul a avut o întâlnire cu reprezentanții Federației Naționale Mine Energie care au reclamat, printre altele, lipsa de transparență între conducerea companiilor, salariați și sindicate, lipsa dialogului social și nerespectarea legislației naționale și europene cu privire la informarea și consultarea salariaților.

În aceeași lună, Rovana Plumb a afirmat că Aurelia Cristea ar putea candida în 2016 la alegerile locale din Cluj-Napoca, pentru funcția de primar. În replică, Aurelia Cristea a declarat că ea este „omul pașilor mărunți și siguri” și va vedea în 2016 dacă va alege să intre într-o confruntare directă cu Emil Boc.

Ministrul a promis, în iulie, că va face demersuri pentru a veni în sprijinul implementării prevederilor Legii 448/ 2006 și a Normativului privind adaptarea clădirilor civile și spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap.

În timpul mandatului său a fost aprobată o finanțare de 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

În luna mai, Aurelia Cristea anunța că alocația de stat și alocația de hrană pentru copiii din centrele de asistență socială ar putea fi majorate din 2015.

Potrivit declarației de avere, Aurelia Cristea deține trei terenuri intravilane și două case în județul Cluj, dar și o casă de vacanță în comuna clujeană Călățele. De asemenea, mai posedă obiecte de artă, bijuterii și ceasuri în valoare de 35.000 de euro, dar și un automobil în valoare de 5.900 de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
ȘOCANT: cum arată Mara Bănică, după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Regula OBLIGATORIE pentru toți românii! S-a anunțat astăzi, 3 Mai
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care dintre polii Pământului este mai cald decât celălalt?