VREMEA în noaptea de Revelion. Meteorologii emit un avertisment pentru toți cei care vor să iasă din case în noaptea de Anul Nou

VREMEA în noaptea de Revelion. Meteorologii emit un avertisment pentru toți cei care vor să iasă din case în noaptea de Anul Nou

Vremea de Revelion. În ultima zi a anului, miercuri, gerul va fi pătrunzător în primele ore în aproape toată țara, iar mercurul din termometre va coborî chiar și până la minus 20 de grade în estul Transilvaniei, iar peste zi va fi o vreme foarte rece în centru, est și în sud, unde se vor înregistra valori sub pragul gerului, de minus 14 – minus 4 grade. Va mai ninge izolat în sudul și sud-estul țării. Vântul va mai spulbera zăpada în Dobrogea, în sudul Moldovei și în estul Munteniei.

Noaptea de Revelion va fi geroasă în aproape toată România, cu minime sub minus 20 de grade în estul Transilvaniei. De joi până duminică vremea rămâne deosebit de rece, geroasă, mai ales pe timpul nopții și dimineața. Temporar mai ninge slab, pe arii restrânse, în special în nord și în est.

Vremea de Revelion la Munte. În perioada 29 decembrie – 4 ianuarie, temperatura aerului va marca o creștere, după care se va menține relativ constantă până la sfârșitul intervalului, cu valori apropiate de normele perioadei, respectiv maxime diurne între -4 și -2 grade și minime nocturne situate în general între -9 și -7 grade.

Vremea de Revelion în Banat. În săptămâna 29 decembrie-4 ianuarie, regimul termic nu va avea variații importante, fiind caracterizat de medii regionale ale maximelor diurne între 1 și 4 grade și ale minimelor nocturne între -4 și -1 grad.

Vremea de Revelion în Crișana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 0 și 3 grade, iar cele minime între -4 și -2 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic. În aceeași perioadă sunt așteptate lapovițe și ninsori, moderate cantitativ.

Vremea de Revelion în Transilvania. În ultimele zile ale anului, temperaturii aerului vor fi nesemnificative, maximele diurne urmând a se situa, în medie, între -2 și 2 grade, iar minimele nocturne între -8 și -4 grade, valori ce vor caracteriza un regim termic normal pentru această perioadă a anului. Între 29 decembrie și 4 ianuarie vor fi predominant ninsori, pe arii extinse.

Vremea de Revelion în Maramureș. Vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu ușoare variații termice în limite apropiate de mediile multianuale ale perioadei, respectiv temperaturi diurne situate între -2 și 2 grade și nocturne între -6 și -3 grade. Precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare după data de 29 decembrie.

Vremea de Revelion în Moldova. Între 29 decembrie și 4 ianuarie nu vor fi oscilații semnificative ale temperaturii aerului, care va avea valori diurne situate între 0 și 3 grade și valori nocturne de -5…-4 grade Celsius, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Probabilitatea pentru precipitații locale, predominant ninsori, va fi ridicată între 29 decembrie și 4 ianuarie

Vremea de Revelion în Dobrogea. Săptămâna 29 decembrie – 4 ianuarie caracterizată de un regim termic mai constant, concretizat prin valori medii diurne cuprinse între 3 și 6 grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 0 grade Celsius. Aici sunt așteptate precipitații doar sub formă de ploaie.

Vremea de Revelion în Muntenia. Regimul tremic nu va avea variații importante, valorile de temperatură urmând a avea ușoare oscilații în jurul mediilor multianuale ale perioadei, respectiv medii ale maximelor de 2…4 grade și ale minimelor de -4…-2 grade. După data de 27 decembrie aproape zilnic se vor semnala precipitații mixte la nivel local, în general slabe cantitativ.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Primul caz de gripă aviară la om transmisă de la vaci
×