VREMEA în noaptea de Revelion. Meteorologii emit un avertisment pentru toți cei care vor să iasă din case în noaptea de Anul Nou

VREMEA în noaptea de Revelion. Meteorologii emit un avertisment pentru toți cei care vor să iasă din case în noaptea de Anul Nou

Vremea de Revelion. În ultima zi a anului, miercuri, gerul va fi pătrunzător în primele ore în aproape toată țara, iar mercurul din termometre va coborî chiar și până la minus 20 de grade în estul Transilvaniei, iar peste zi va fi o vreme foarte rece în centru, est și în sud, unde se vor înregistra valori sub pragul gerului, de minus 14 – minus 4 grade. Va mai ninge izolat în sudul și sud-estul țării. Vântul va mai spulbera zăpada în Dobrogea, în sudul Moldovei și în estul Munteniei.

Noaptea de Revelion va fi geroasă în aproape toată România, cu minime sub minus 20 de grade în estul Transilvaniei. De joi până duminică vremea rămâne deosebit de rece, geroasă, mai ales pe timpul nopții și dimineața. Temporar mai ninge slab, pe arii restrânse, în special în nord și în est.

Vremea de Revelion la Munte. În perioada 29 decembrie – 4 ianuarie, temperatura aerului va marca o creștere, după care se va menține relativ constantă până la sfârșitul intervalului, cu valori apropiate de normele perioadei, respectiv maxime diurne între -4 și -2 grade și minime nocturne situate în general între -9 și -7 grade.

Vremea de Revelion în Banat. În săptămâna 29 decembrie-4 ianuarie, regimul termic nu va avea variații importante, fiind caracterizat de medii regionale ale maximelor diurne între 1 și 4 grade și ale minimelor nocturne între -4 și -1 grad.

Vremea de Revelion în Crișana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 0 și 3 grade, iar cele minime între -4 și -2 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic. În aceeași perioadă sunt așteptate lapovițe și ninsori, moderate cantitativ.

Vremea de Revelion în Transilvania. În ultimele zile ale anului, temperaturii aerului vor fi nesemnificative, maximele diurne urmând a se situa, în medie, între -2 și 2 grade, iar minimele nocturne între -8 și -4 grade, valori ce vor caracteriza un regim termic normal pentru această perioadă a anului. Între 29 decembrie și 4 ianuarie vor fi predominant ninsori, pe arii extinse.

Vremea de Revelion în Maramureș. Vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu ușoare variații termice în limite apropiate de mediile multianuale ale perioadei, respectiv temperaturi diurne situate între -2 și 2 grade și nocturne între -6 și -3 grade. Precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare după data de 29 decembrie.

Vremea de Revelion în Moldova. Între 29 decembrie și 4 ianuarie nu vor fi oscilații semnificative ale temperaturii aerului, care va avea valori diurne situate între 0 și 3 grade și valori nocturne de -5…-4 grade Celsius, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Probabilitatea pentru precipitații locale, predominant ninsori, va fi ridicată între 29 decembrie și 4 ianuarie

Vremea de Revelion în Dobrogea. Săptămâna 29 decembrie – 4 ianuarie caracterizată de un regim termic mai constant, concretizat prin valori medii diurne cuprinse între 3 și 6 grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 0 grade Celsius. Aici sunt așteptate precipitații doar sub formă de ploaie.

Vremea de Revelion în Muntenia. Regimul tremic nu va avea variații importante, valorile de temperatură urmând a avea ușoare oscilații în jurul mediilor multianuale ale perioadei, respectiv medii ale maximelor de 2…4 grade și ale minimelor de -4…-2 grade. După data de 27 decembrie aproape zilnic se vor semnala precipitații mixte la nivel local, în general slabe cantitativ.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată...
Vești foarte proaste de la ANM. Vremea se schimbă în rău
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice