Românul care s-a sinucis în penitenciar la Milano era condamnat pe viață, după ce a comis o crimă de o cruzime înfiorătoare

Românul care s-a sinucis în penitenciar la Milano era condamnat pe viață, după ce a comis o crimă de o cruzime înfiorătoare

Potrivit unor surse oficiale, bărbatul care s-a spânzurat într-un penitenciar din Italia se numea Ioan Gabriel Bărbuță și era din localitatea ieșeană Miroslava.

El a fost condamnat la închisoare pe viață de o instanță din Italia după ce în 2007 a ucis, prin lovituri repetate, un cetățean italian în vârstă de 60 de ani, apoi i-a incendiat locuința și i-a furat plăcuțele de înmatriculare de la autoturism. Crima a avut loc în localitatea Due Carrare din Italia.

Potrivit autorităților italiene, Bărbuță a muncit înainte de comiterea crimei la câțiva kilometri de casa cetățeanului italian, Guerrino Bissacco, pe care îl cunoștea și la care mai lucra din când în când.

În ziua crimei, 6 iunie 2007, românul a intrat în garajul lui Bissacco pentru a-i fura plăcuțele de înmatriculare de la autoturism, Bărbuță vrând să meargă cu mașina în localitatea Rovigo, la un club de noapte la care lucra iubita sa, pe care intenționa să o răpească pentru a o duce în România.

Italianul a auzit zgomote și a mers în garaj pentru a vedea ce se întâmplă, surprinzându-l pe ieșean în timp ce demonta numerele de înmatriculare.

Potrivit anchetatorilor italieni, în acel moment Bărbuță, care și-a dat seama că a fost recunoscut, l-a lovit pe italian cu o bâtă în cap, după care l-a dus în dormitor, unde l-a sufocat. Ulterior, românul a dat foc casei și a pus o butelie lângă trupul italianului. Zece zile mai târziu, bărbatul a fost arestat.

Bărbatul a fost achitat inițial de către două instanțe din Italia, fiind eliberat din arest. Ulterior, în iunie 2013, Bărbuță a fost condamnat la închisoare pe viață de Curtea de Apel din Veneția, trebuind să plătească și despăgubiri de 200.000 de euro unei rude a victimei. Bărbatul a fost judecat pentru omor calificat, incendiere, furt calificat, mutilare și desfigurare de cadavre.

După eliberarea din arest, Bărbuță a venit la Iași, autorităților italiene emițând, după pronunțarea sentinței definitive, un mandat european de arestare pe numele acestuia.

În septembrie 2013, bărbatul a fost prins de polițiștii ieșeni la Miroslava, localitatea natală a acestuia, iar instanța a decis extrădarea acestuia pentru ispășirea pedepsei.

Sâmbătă, românul, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit mort în celula în care era închis, în Penitenciarul Opera, situat la periferia orașului Milano (nordul Italiei). Anchetatorii au stabilit că acesta s-a spânzurat.

Bărbuță a avut probleme cu legea și în România, el fiind arestat de mai multe ori pentru altercații în baruri și primind chiar și o condamnarea de doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru un astfel de scandal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Care sunt cele mai curate aeroporturi din lume? Doar unul este în Europa!