Românul care s-a sinucis în penitenciar la Milano era condamnat pe viață, după ce a comis o crimă de o cruzime înfiorătoare

Românul care s-a sinucis în penitenciar la Milano era condamnat pe viață, după ce a comis o crimă de o cruzime înfiorătoare

Potrivit unor surse oficiale, bărbatul care s-a spânzurat într-un penitenciar din Italia se numea Ioan Gabriel Bărbuță și era din localitatea ieșeană Miroslava.

El a fost condamnat la închisoare pe viață de o instanță din Italia după ce în 2007 a ucis, prin lovituri repetate, un cetățean italian în vârstă de 60 de ani, apoi i-a incendiat locuința și i-a furat plăcuțele de înmatriculare de la autoturism. Crima a avut loc în localitatea Due Carrare din Italia.

Potrivit autorităților italiene, Bărbuță a muncit înainte de comiterea crimei la câțiva kilometri de casa cetățeanului italian, Guerrino Bissacco, pe care îl cunoștea și la care mai lucra din când în când.

În ziua crimei, 6 iunie 2007, românul a intrat în garajul lui Bissacco pentru a-i fura plăcuțele de înmatriculare de la autoturism, Bărbuță vrând să meargă cu mașina în localitatea Rovigo, la un club de noapte la care lucra iubita sa, pe care intenționa să o răpească pentru a o duce în România.

Italianul a auzit zgomote și a mers în garaj pentru a vedea ce se întâmplă, surprinzându-l pe ieșean în timp ce demonta numerele de înmatriculare.

Potrivit anchetatorilor italieni, în acel moment Bărbuță, care și-a dat seama că a fost recunoscut, l-a lovit pe italian cu o bâtă în cap, după care l-a dus în dormitor, unde l-a sufocat. Ulterior, românul a dat foc casei și a pus o butelie lângă trupul italianului. Zece zile mai târziu, bărbatul a fost arestat.

Bărbatul a fost achitat inițial de către două instanțe din Italia, fiind eliberat din arest. Ulterior, în iunie 2013, Bărbuță a fost condamnat la închisoare pe viață de Curtea de Apel din Veneția, trebuind să plătească și despăgubiri de 200.000 de euro unei rude a victimei. Bărbatul a fost judecat pentru omor calificat, incendiere, furt calificat, mutilare și desfigurare de cadavre.

După eliberarea din arest, Bărbuță a venit la Iași, autorităților italiene emițând, după pronunțarea sentinței definitive, un mandat european de arestare pe numele acestuia.

În septembrie 2013, bărbatul a fost prins de polițiștii ieșeni la Miroslava, localitatea natală a acestuia, iar instanța a decis extrădarea acestuia pentru ispășirea pedepsei.

Sâmbătă, românul, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit mort în celula în care era închis, în Penitenciarul Opera, situat la periferia orașului Milano (nordul Italiei). Anchetatorii au stabilit că acesta s-a spânzurat.

Bărbuță a avut probleme cu legea și în România, el fiind arestat de mai multe ori pentru altercații în baruri și primind chiar și o condamnarea de doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru un astfel de scandal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu