Elena Udrea nu va fi dusă la spital pentru controlul ginecologic, ea refuzând această examinare prin semnarea unei cereri

Publicat: 12/03/2015, 09:47

Potrivit sursei citate, Elena Udrea și-a exprimat în scris dorința de a nu fi consultată ginecologic, cererea fiind completată în fața oamenilor legii.

„În conformitate cu Legea 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele încarcerate beneficiază de asistență medicală. Cu privire la controlul ginecologic, acesta face parte din totalul examenelor medicale, dar în situația în care persoana refuză examinarea, aceasta nu va fi efectuată (refuzul se consemnează în scris)”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei, transmis miercuri agenției MEDIAFAX.

Astfel, dacă este consemnat refuzul persoanei private de liberate de a fi examinată, aceasta nu mai este dusă la spital din unitatea de detenție.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea, aflată în Arestul Poliției Capitalei, a scris pe pagina acesteia de Facebook că deputata va fi dusă, joi dimineața, „împotriva voinței sale”, la Spitalul „Dimitrie Gerota” pentru control ginecologic, deși a declarat că nu vrea să facă acest control, pentru a-și exercita dreptul de a refuza în fața medicului de la spital.

„Mâine dimineață (joi – n.r.), la ora 10, împotriva voinței sale, Elena Udrea va fi dusă la Spitalul Dimitrie Gerota pentru control ginecologic. Deși a declarat că nu vrea să facă acest control, va fi totuși dusă în cătușe pentru a-și exercita dreptul de a refuza în fața medicului de la spital!”, este scris pe Facebook.

Echipa de comunicare întreabă retoric ce regulament „inept” poate obliga femeile la o așa situație umilitoare și de ce, pe lângă jena de a se trezi în fața ginecologului în cătușe, este nevoie să fie cheltuiți atâția bani cu plimbatul cu duba până la spital și înapoi, atâta timp cât își pot exercita dreptul de a refuza în fața medicului de la arest.

Elena Udrea este arestată preventiv în dosarul „Gala Bute” din 25 februarie.

Mandatul de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea a fost emis pentru: infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic și UAT Borsec; infracțiunea de luare de mită în legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către SC Consmin SA; infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA și SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni și UAT Petroșani; infracțiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile și pe câteva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeași măsură fiind luată și în cazul celorlalți inculpați din dosarul „Gala Bute”, declara avocatul Marius Striblea.

Elena Udrea a mai stat în Arestul Poliției Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reținută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, în dosarul „Microsoft”. În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest și plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a judecat contestația deputatului PMP.

Camera Deputaților a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul „Microsoft”, cât și în dosarul „Gala Bute”.

În 23 februarie, Camera Deputaților a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală și arestare preventivă a deputatului PMP, în dosarul „Gala Bute”.

În același dosar sunt arestați preventiv fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja și primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriță. Fostul consilier al Elenei Udrea Ștefan Lungu și fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetați în arest la domiciliu.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este inculpat și el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanții a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja. Senatorul PNL Ion Ariton (ales din partea PDL) este sub control judiciar până în aprilie, acesta fiind obligat să nu părăsească țara și să se prezinte la Poliția Sibiu în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

În același dosar este arestat preventiv, din 8 februarie, și Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea.

De asemenea, potrivit unor documente ale DNA obținute de MEDIAFAX, Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții, este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul „Gala Bute”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
VIDEO. Delia, criticată că nu este feminină. Gestul total neașteptat pe care artista l-a făcut...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
În urmă cu 203 ani, murea Napoleon Bonaparte. Cum a ajuns din simplu caporal un...