The Guardian a aflat când își va anunța Hillary Clinton candidatura la președinția SUA

The Guardian a aflat când își va anunța Hillary Clinton candidatura la președinția SUA
Publicat: 10/04/2015, 10:05

Clinton a programat să-și anunțe cea de a doua candidatură la funcția de șef al statului american pe Twitter, duminică la prânz, după ora Coastei de Est, a declarat sursa citată pentru The Guardian, după care anunțul va fi făcut public printr-un mesaj video și e-mailuri, urmate de o serie de conferințe telefonice care schițează un adevărat turneu blitzkrieg ce urmează să înceapă în Iowa și să continue în alte state în care vor avea loc primele alegeri primare democrate.

Programul de duminică al lui Clintoon ar începe cu decolarea de pe un aeroport din New York către Iowa, un stat asupra căruia – se speculează de mai multe săptămâni – fostul secretar de Stat și-a concentrat atenția în vederea lansării campaniei prezidențiale în aprilie. O serie de convorbiri telefonice sunt programate, de asemenea, cu consilieri din alte state considerate că vor juca un rol-cheie în alegerile prezidențiale.

Purtătorul de cuvânt al lui Clinton Nick Merrill nu a răspuns multiplelor solicitări de a comenta informațiile despre programul lansării campaniei, precizează ziarul. Altă sursă apropiată campaniei lui Clinton a confirmat, însă, că aceasta va vizita Iowa în zilele următoare.

Hillary Clinton urmează să devină, astfel, prima candidată democrată în alegerile prezidențiale americane din 2016. Ea este considerată favorita Partidului Democrat la președinție.

Fostul senator Jim Webb a lansat o comisie exploratorie, la fel ca mai mulți candidați republicani. Însă eventualul anunț al celei de a doua candidaturi a lui Clinton pentru Casa Albă urmează să provoace o undă de șoc în întreaga lume, în contextul în care ea are șanse să devină prima președintă a Statelor Unite.

Însă statul Iowa, în care Clinton s-a clasat a treia după Barack Obama și fostul senator John Edward în caucusul din 2008, este considerat un potențial punct slab în cadrul campaniei sale. Un sondaj publicat joi de către Universitatea Quinnipiac arată că senatorul republican din Kentucky Rand Paul, care și-a lansat campania marți, o devansează pe Clinton cu un punct procentual. Paul și Webb urmează să viziteze Iowa vineri, iar senatorul Ted Cruz, care și-a anunțat candidatura săptămâna trecută, a vizitat statul joi.

Clinton a constuit în liniște o operațiune de teren în Iowa, unde a angajat personal de campanie, inclusiv pe Matt Paul, un consilier vechi al secretarului pentru Agricultură Tom Vilsack, care urmează să conducă operațiunile.

Cartierul general de campanie al lui Hillary Clinton ar urma să fie în Brooklyn, la New York, scria presa săptămâna trecută,. Potrivit acestor informații, s-a închiriat spațiu de birouri în Brooklyn Heights. Legislația cu privire la organizarea alegerilor la nivel federal le acordă celor care nu și-au anunțat candidatura o perioadă de timp limitată să plătească pentru birourile și personalul de campanie.

După ce Clinton – care a avut o prezența activă în dezbaterea politică în ultima perioadă – își va anunța candidatura pe Twitter, duminică, senatorul republican din Florida Marco Rubio ar urma să își anunțe, la rândul său, candidatura la Miami, un anunț care va fi aproape sigur eclipsat de turneul lui Cinton în Iowa, comentează ziarul britanic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Meteorologii au anunțat când începe vara în toată regula