The Guardian a aflat când își va anunța Hillary Clinton candidatura la președinția SUA

The Guardian a aflat când își va anunța Hillary Clinton candidatura la președinția SUA
Publicat: 10/04/2015, 10:05

Clinton a programat să-și anunțe cea de a doua candidatură la funcția de șef al statului american pe Twitter, duminică la prânz, după ora Coastei de Est, a declarat sursa citată pentru The Guardian, după care anunțul va fi făcut public printr-un mesaj video și e-mailuri, urmate de o serie de conferințe telefonice care schițează un adevărat turneu blitzkrieg ce urmează să înceapă în Iowa și să continue în alte state în care vor avea loc primele alegeri primare democrate.

Programul de duminică al lui Clintoon ar începe cu decolarea de pe un aeroport din New York către Iowa, un stat asupra căruia – se speculează de mai multe săptămâni – fostul secretar de Stat și-a concentrat atenția în vederea lansării campaniei prezidențiale în aprilie. O serie de convorbiri telefonice sunt programate, de asemenea, cu consilieri din alte state considerate că vor juca un rol-cheie în alegerile prezidențiale.

Purtătorul de cuvânt al lui Clinton Nick Merrill nu a răspuns multiplelor solicitări de a comenta informațiile despre programul lansării campaniei, precizează ziarul. Altă sursă apropiată campaniei lui Clinton a confirmat, însă, că aceasta va vizita Iowa în zilele următoare.

Hillary Clinton urmează să devină, astfel, prima candidată democrată în alegerile prezidențiale americane din 2016. Ea este considerată favorita Partidului Democrat la președinție.

Fostul senator Jim Webb a lansat o comisie exploratorie, la fel ca mai mulți candidați republicani. Însă eventualul anunț al celei de a doua candidaturi a lui Clinton pentru Casa Albă urmează să provoace o undă de șoc în întreaga lume, în contextul în care ea are șanse să devină prima președintă a Statelor Unite.

Însă statul Iowa, în care Clinton s-a clasat a treia după Barack Obama și fostul senator John Edward în caucusul din 2008, este considerat un potențial punct slab în cadrul campaniei sale. Un sondaj publicat joi de către Universitatea Quinnipiac arată că senatorul republican din Kentucky Rand Paul, care și-a lansat campania marți, o devansează pe Clinton cu un punct procentual. Paul și Webb urmează să viziteze Iowa vineri, iar senatorul Ted Cruz, care și-a anunțat candidatura săptămâna trecută, a vizitat statul joi.

Clinton a constuit în liniște o operațiune de teren în Iowa, unde a angajat personal de campanie, inclusiv pe Matt Paul, un consilier vechi al secretarului pentru Agricultură Tom Vilsack, care urmează să conducă operațiunile.

Cartierul general de campanie al lui Hillary Clinton ar urma să fie în Brooklyn, la New York, scria presa săptămâna trecută,. Potrivit acestor informații, s-a închiriat spațiu de birouri în Brooklyn Heights. Legislația cu privire la organizarea alegerilor la nivel federal le acordă celor care nu și-au anunțat candidatura o perioadă de timp limitată să plătească pentru birourile și personalul de campanie.

După ce Clinton – care a avut o prezența activă în dezbaterea politică în ultima perioadă – își va anunța candidatura pe Twitter, duminică, senatorul republican din Florida Marco Rubio ar urma să își anunțe, la rândul său, candidatura la Miami, un anunț care va fi aproape sigur eclipsat de turneul lui Cinton în Iowa, comentează ziarul britanic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Ziua în care sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru Regele Mihai