Ducesa de Cambridge, soția prințului William, A NĂSCUT O FETIȚĂ. Cum se va numi bebelușul?

Publicat: 02/05/2015, 14:58

Ducesa de Cambridge, soția prințului William, a născut, sâmbătă, o fetiță. Ducesa, în vârstă de 33 de ani, a fost internată în maternitatea Lindo a spitalului St. Mary din Londra, acolo unde l-a născut și pe prințul George, primul copil al cuplului princiar.

Încă din urmă cu câteva zile, fani ai familiei regale britanice s-au adunat în preajma acestui spital, purtând steaguri și bannere, în așteptarea nașterii bebelușului regal. Reprezentanții familiei regale a Marii Britanii au susținut însă, până în ultimul moment, că ducesa Catherine și soțul ei nu au știut sexul celui de-al doilea lor copil până în momentul venirii acestuia pe lume. În ultimele luni însă, presa britanică a speculat că ducesa ar urma să nască o fetiță, care, cel mai probabil, se va numi Alice.

La casele de pariuri, Alice, Charlotte și Victoria sunt în topul numelor pe care britanicii mizează că bebelușul regal le-ar putea primi. Arthur și James erau considerate a fi favorite în situația în care al doilea copil al cuplului ar fi fost tot un băiețel, scrie The Telegraph.

Pe de altă parte, Andrew Morton, autorul bestsellerul-ului internțional „Diana: Her True Story”, susținea încă de la finele anului trecut că, dacă va fi fetiță, copilul ar putea primi numele Elizabeth Diana Windsor, în amintirea prințesei Diana.

FOTO: Hepta

Morton, autorul biografiei prințesei Diana, în care a dezvăluit adevărul despre relația încordată a acesteia cu familia regală britanică, a declarat că William și soția acestuia, ducesa de Cambridge, au discutat foarte mult despre cum să își numească următorul copil, potrivit Daily Mail.

„William și Kate au discutat despre numele de fetițe înainte de nașterea lui George (primul copil al cuplului, n. r.), iar acum speră că de această dată vor avea o fetiță, astfel încât să își poată îndeplini dorința de a-i da numele mamei lui William. Nu sunt foarte încântați de ideea că probabil numele va fi prescurtat în «Prințesa Di», dar nu se vor răzgândi”, a spus Andrew Morton, care a precizat că are informația de la prieteni foarte apropiați ai cuplului regal.

Autorul a adăugat că prințul și ducesa au luat în considerare și faptul că mulți membri ai familiei regale ar putea fi furioși de botezarea următorului copil cu numele Diana Elizabeth, din cauza „ostilității” dintre Diana și familia regală.

Maternitatea Lindo: ce servicii de lux le sunt oferite proaspetelor mămici

Informația privind noua sarcină a ducesei Catherine a fost făcută publică pe 8 septembrie 2014, iar la începutul acestui an, la începutul lui 2015, ducesa a anunțat că bebelușul se va naște „între mijlocul și sfârșitul lunii aprilie”.

Acesta este al doilea copil al cuplului regal, după prințul George, care s-a născut pe 22 iulie 2013, la aceeași maternitate unde, de asemenea, s-au născut și prințul William și fratele lui mai mic, prințul Harry. Înainte de prințul William, ceilalți bebeluși regali, inclusiv prințul Charles, erau născuți în reședințele familiei regale britanice, inclusiv la palatul Buckingham.

De această dată, ducesa de Cambridge și prințul William vor beneficia de o reducere de fidelitate în valoare de 10% pentru serviciile medicale furnizate de Lindo.

FOTO: AFP//Mediafax Foto

Cu toate acestea, tarifele au crescut față de precedenta internare a ducesei. Un apartament cu două camere în acea maternitate de lux costă 6.570 de lire sterline pe noapte, pentru o naștere naturală – 5.913 lire sterline prin aplicarea reducerii de 10% -, la care se adaugă taxa de consultație, estimată la circa 6.000 de lire sterline, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, costul serviciilor medicale pentru o naștere naturală, care exclude apariția unor complicații, va fi de aproximativ 12.000 de lire sterline. Această sumă ar putea crește dacă medicii vor fi nevoiți să folosească forcepsuri și alte echipamente medicale.

În 2013, ducesa de Cambridge a petrecut o singură noapte în spital. De această dată, dacă va dori să petreacă încă o noapte, ea va trebui să plătească o taxă suplimentară de 2.300 de lire sterline.

În așteptarea nașterii bebelușului regal, administratorii spitalului St. Mary au impus o serie de restricții în parcarea stabilimentului, anunțate prin afișe pe care putea fi citit mesajul „eveniment special”. În plus, în colaborare cu poliția londoneză, administratorii spitalului au amenajat și câteva bariere și zone de protecție cu acces interzis, pentru a-i împiedica pe jurnaliști să campeze în fața clădirii, așa cum s-a întâmplat în 2013. Cu toate acestea, câțiva pensionari s-au campat deja în parcarea instituției, ei fiind înconjurați de steaguri britanice sau de obiecte cu chipurile membrilor familiei regale.

FOTO: AFP//Mediafax Foto

Aripa Lindo a spitalului St. Mary a trecut printr-o renovare extensivă în 2012 și asigură în prezent servicii la cele mai înalte standarde medicale. Toate rezervele și apartamentele sunt echipate cu televiziune prin satelit, radio wi-fi, seifuri și frigidere. Viitoarele mame au la dispoziție un telefon pe noptierele de lângă pat, acces la internet și posibilitatea de a primi ziare și reviste în fiecare zi.

Maternitatea dispune și de propriul serviciu de catering și de bucătărie, separat de cel al spitalului, care poate să pregătească meniuri la cerere, inclusiv dietetice. Spitalul londonez oferă și o listă de vinuri, dacă pacientele și oaspeții lor vor să ciocnească o cupă de șampanie pentru a sărbători venirea pe lume a bebelușilor, dar și scaune complet rabatabile pentru partenerii de viață ai viitoarelor mămici, obosiți din cauza așteptării îndelungate.

Nașterea noului membru al familiei regale poate aduce economiei un câștig de 80 de milioane de lire

Analiștii anticipează că venire pe lume a celui de-al doilea copil al cuplului princiar va contribui cu 80 milioane lire pe termen scurt la economia britanică.

„Cred că va fi un impact imediat de aproximativ 80 de milioane de lire la nașterea copilului, cu 20-35 milioane de lire cheltuite pentru suveniruri”, a explicat Joshua Bamfield, director al Centrului pentru Cercetări în Retail din Marea Britanie.

Totuși, acesta apreciază că entuziasmul nu va atinge nivelul de la nașterea prințului George, în iulie 2013, potrivit MEDIAFAX. „Dacă vremea va fi bună, atunci ne putem aștepta la mai mulți bani cheltuiți pe mâncare și băutură, pentru că oamenii vor merge la iarbă verde”, a adăugat el.

FOTO: AP//Mediafax Foto

Pe de altă parte, dacă nou-născutul va fi fată, atunci efectul pozitiv în economie va fi destul de mare, urmând să profite în mod special industriile de retail și modă: „Dacă va fi fată, vă puteți imagina cum îi va fi urmărită imaginea, pentru a vedea ce poartă, în ce mărci o vor îmbrăca Kate și William. Și atunci când va crește va primi multă atenție din partea presei, în privința modei”, a explicat analistul.

Faptul nu este nou, fiecare ținută a ducesei de Cambridge fiind analizată în amănunt de presa mondială. Kate și-a dat sprijinul designerilor britanici, devenind un fel de ambasador al industriei naționale de modă, ceea ce a creat așa-numitul „Kate effect”. La nașterea prințului George, retailerii au inundat piața cu mesaje pe Twitter, încercând să atragă atenția asupra brandurilor lor.

Potrivit Centrului pentru Cercetări în Retail, primul născut al cuplului regal a mărit vânzările retailerilor cu 247 de milioane de lire.

Frenezia nașterii primului bebeluș al cuplului, prințul George

Prințul George, primul copil al prințului William și al ducesei de cambridge, s-a născut pe 22 iulie 2013, în mijlocul unei veritabile frenezii mediatice.

După ce familia regală britanică a anunțat în mod oficial că ducesa de Cambridge a intrat în travaliu, mii de persoane s-au adunat în fața Palatului Buckingham din Londra, în așteptarea marelui anunț. Mulți turiști, „înarmați” cu aparate de fotografiat, au pândit orice mișcare dincolo de porțile palatului, sperând să surprindă pe peliculă fotografică momentul istoric. De asemenea, zeci de jurnaliști, dar și sute de alte persoane, au așteptat ore în șir în fața maternității Lindo nașterea bebelușului.

FOTO: AFP//Mediafax Foto

Totodată, anunțul oficial care a confirmat faptul că ducesa de Cambridge a intrat în travaliu a generat o veritabilă frenezie și pe Twitter, iar câteva sute de femei s-au conectat pe site-ul Mumsnet, un site destinat mamelor, pentru a o felicita pe soția prințului William și pentru a-i da sfaturi și informații despre creșterea bebelușilor.

Bebelușul s-a născut la ora locală 16.24 (18.24, ora României) și a avut la naștere greutatea de 3,79 kilograme. Doctorul Marcus Setchell, care a condus echipa medicală ce s-a ocupat de nașterea primului copil al prințului William și al soției sale, Catherine, a declarat că bebelușul regal este „un copil minunat și frumos”.

După doar câteva minute, anunțul oficial referitor la nașterea bebelușului regal a fost plasat pe un panou din fața Palatului Buckingham, atrăgând apaluzele celor câteva mii de persoane adunate în fața Palatului.

Vestea venirii pe lume a bebelușului regal a generat peste 25.300 de mesaje pe minut pe Twitter, în momentul în care a fost înregistrat vârful de activitate pe această platformă de microblogging. Hashtag-ul #RoyalBaby a fost utilizat de peste 900.000 de ori, iar informația referitoare la nașterea bebelușului a fost menționată de peste 2 milioane de ori în mesajele postate pe Twitter.

De asemenea, tabloidul The Sun și-a schimbat logoul în „The Son”, pentru a marca nașterea bebelușului regal britanic. Alte trei ziare britanice – Daily Telegraph, Daily Express și Daily Star – au ales exact același titlu – „It’s a boy!” („E băiat!”) -, publicat deasupra unei fotografii cu ducesa de Cambridge.

Ziarul gratuit Metro, care a publicat și el o fotografie cu Kate, a optat pentru un titlu sub forma unui joc de cuvinte („Oh boy!”) și a alocat acestui subiect șase pagini. În schimb, tabloidul Daily Mail a alocat primele sale 18 pagini acestui subiect. Pe prima pagină Daily Mail a publicat o fotografie a prințului Charles și a ales titlul „Oh boy! One’s a grandpa” (Oh, Doamne! Cineva a devenit bunic”). Daily Mirror a publicat pe prima sa pagină o fotografie a cuplului princiar și a ales titlul „Our little prince” („Prințul nostru cel mic”). Subiectul a fost relatat în nu mai puțin de 11 pagini în această publicație.

Ducesa de Cambridge, bebelușul regal și prințul William au părăsit Maternitatea Saint Mary din Londra, în aplauzele și uralele a sute de britanici.

Prințul George, botezat cu apă din râul Iordan

Prințul George a fost botezat la Londra, în octombrie 2013, cu apă din râul Iordan, în cadrul unei ceremonii pe care părinții săi, William și Kate, au dorit-o cât mai intimă, în opoziție cu fastul regal tradițional. Doar 22 de invitați de prim rang, printre care regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 87 de ani, și soțul ei, prințul Philip, în vârstă de 92 de ani, au asistat la această ceremonie religioasă, desfășurată la Capela Regală de la Palatul Saint James din Londra.

Părinții prințului George, în vârstă de trei luni, au ales șapte nași de botez pentru fiul lor, în principal foști colegi de școală și prieteni vechi ai cuplului princiar britanic. Ca un semn al desprinderii de tradiție, Zara Tindall, verișoara prințului William, este singura nașă de botez a bebelușului care provine din familia regală britanică.

FOTO: Hepta

Printre cadourile primite de bebeluș la botez, s-a aflat și unul mai special: familia contelui Kalnoky Tibor, din Covasna, i-a dăruit prințului George al Marii Britanii un câmp cu flori sălbatice din județ. Acest câmp se află în zona Valea Zălanului, unde prințul Charles deține mai multe proprietăți.

Prințul George a rămas tot timpul în atenția presei, care a încercat să surprindă toate momentele importante din viața copilului: primii pași, primele evenimente publice la care a fot dus de părinții lui șamd. Anul trecut însă, prințul William al Marii Britanii a avertizat doi fotografi să înceteze să îl mai urmărească pe fiul său în timpul plimbărilor acestuia prin parcurile londoneze, catalogând comportamentul acestora drept „hărțuire”, relatează MEDIAFAX.

Avocații care lucrează cuplul princiar au trimis o scrisoare celor doi fotografi freelanceri, în care le-au cerut să înceteze să îl urmărească pe prințul George. Cererea oficială a venit după un incident produs într-un parc din zona centrală a Londrei, când un fotograf a fost văzut lângă prințul George și dădaca acestuia.

Problema este una foarte importantă pentru prințul William, a cărui mamă, prințesa Diana, a murit, împreună cu iubitul ei, Dodi al-Fayed, în 1997, în urma unui accident de mașină într-un tunel din Paris când încerca să scape de o mulțime de paparazzi.

FOTO: Hepta

În vârstă de 32 de ani, prințul William, nepotul reginei Elizabeth a II-a, ocupă locul al doilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, după tatăl său, prințul Charles.

Pe 29 aprilie 2011, căsătoria grandioasă a prințului William cu Catherine Middleton, celebrată la catedrala Westminster din Londra, s-a derulat în fața camerelor video ale presei din lumea întreagă, lumea întreagă fiind fascinată de acest cuplu tânăr care întruchipează fața modernă a celei mai celebre familii regale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Transplanturile de organe pot schimba personalitatea și orientarea sexuală, arată un studiu uluitor